COLONOS

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αλαφούζος οι μέτοχοι έκαναν το καθήκον τους.+Video


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΥΞΗΣΗ 28 ΕΚΑΤ.

«Υποχρεωμένοι να του δώσουμε ευκαιρία»

Ο Γιάννης Αλαφούζος επανέλαβε, μιλώντας στους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, πως ο ίδιος δεν πιστεύει σε πρίγκιπες, ωστόσο τόνισε πως είναι υποχρέωσή τους -και αυτό έκαναν- να δώσουν την ευκαιρία στον Φεϊζάλ (σ.σ. εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του Κασσιανή Μιχοπούλου) να αποδείξει αν πραγματικά θέλει να επενδύσει στον σύλλογο.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» τόνισε πως, κατά την εκτίμησή του, θαύματα δεν γίνονται, αλλά η ομάδα είναι υποχρεωμένη να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε λέει ότι θέλει να επενδύσει. Έτσι πρότεινε αύξηση 28 εκατ., με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ και περιθώριο έως τις 5 Ιανουαρίου, παρότι η πλευρά του πρίγκιπα είχε ζητήσει ως τις 7 του μήνα.


Tελικά, εγκρίθηκε αύξηση 28 εκατομμυρίων και 5 ευρώ, με τιμή μετοχής 0,34 (για να στρογγυλοποιηθεί το ποσό), με την αύξηση να «τρέχει» ως τις 5 Γενάρη και τον πρίγκιπα να έχει δικαίωμα να «μπει» ως τις 4 του μήνα. Παράλληλα, οι μέτοχοι παραιτήθηκαν του δικαιώματος επιλογής που έχουν.

«Μας ήρθε ένα γράμμα από έναν Πρίγκιπα με μεγάλο όνομα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θέλει να επενδύσει. Έγινε λόγος για μια επιταγή που δεν την είδαμε αλλά τέλος πάντων. Ακούγεται εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί Πρίγκιπες, οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επενδύσουν.


Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν ιδιωτική επιχείρηση γιατί εκπροσωπούμε 1,8 εκατομμύρια κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είναι όπως η Ελλάδα, βλέπετε τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Κάναμε μεγάλα ανοίγματα και το ίδιο έγινε και στον Παναθηναϊκού. Ακολουθούσαμε μια λογική οικονομική πολιτική και μόλις έγιναν ανοίγματα, είδατε τι έγινε. Επειδή η Συμμαχία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που προσδωκούσαμε, και οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα, εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στον Πρίγκιπα να μπει, κάνοντας την ΑΜΚ στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Υποχρεωτικά, ζητάω να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να του δώσουμε τη δυνατότητα. Έχω συζητήσει με τους άλλους βασικούς μετόχους και συμφωνούν όλοι. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά, έχουμε μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με την πλευρά του Πρίγκιπα, για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, γιατί 5 αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα και πρέπει να ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στην εύκολη αγορά της δόξας μέσα σε λίγους μήνες», ήταν η ομιλία του Αλαφούζου προς τους παρευρισκόμενους.

Επίσης, γνωστοποίησε πως αν ο Πρίγκιπας δεν αποδειχθεί... φερέγγυος, τότε η Παναθηναϊκή Συμμαχία θα προχωρήσει σε αύξηση 7.5 εκατ. ευρώ, χωρίς να διευκρινιστεί αν αυτό το ποσό, που είναι πολύ μεγάλο, είναι στόχος ή αν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συγκεντρωθεί.

Στα γραφεία του ΠΑΟ βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του πατέρα του Αδαμάντιου, Λεωνίδας Πολέμης, ο αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Τάκης Οικονομόπουλος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος. Απόντες, όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, οι Νικόλας Πατέρας (έχει εξουσιοδοτήσει τον Γιάννη Αλαφούζο) και Ανδρέας Βγενόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου