COLONOS

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ



«Ο Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα»

Η Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Λεωφόρου, έβγαλε σημαντικές ειδήσεις, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος κατονόμασε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ως βασικό υπεύθυνο του οικονομικού προβλήματος της «πράσινης» ΠΑΕ, με αφορμή τη στάση του στην περίοδο της πολυμετοχικότητας.

Τα βασικά θέματα της Συνέλευσης ήταν δύο. Αρχικά το θέμα της μείωσης του ποσού που χρειάζεται κάποιος για να γίνει μέλος της Συμμαχίας. Το δεύτερο θέμα αφορά την παρουσίαση της νέας καμπάνιας της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» που θα έχει σαν στόχο να προσελκύσει νέα μέλη στο εγχείρημα.

«Όπως έχω πει, ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια, οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,3,4 χρόνια. Θέλετε να σας πω ότι το 54% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε γιατί εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν πλήρωνε. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι… ελέφαντας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Παράλληλα, διατήρησε ανοικτή την πόρτα για τον πρίγκιπα Φεϊζάλ, δείχνοντας όμως ότι δεν πιστεύει ότι θα βάλει τα 28 εκατ. ευρώ που υπόσχεται. Γι' αυτό τόνισε ότι μετά τις 4 Ιανουαρίου, θα προκηρυχτεί νέα Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για νέα αύξηση Μ.Κ. κατά 15 εκατ. ευρώ, 7,5 εκ των οποίων θα καλυφθούν με δάνειο που θα πάρει η Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η μείωση στο μισό του ποσού που χρειάζεται να πληρώσει κάποιος για να γίνει μέλος στη Συμμαχία, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης και διαφωνίας, με αφορμή τις περιπτώσεις Μπουμσόνγκ, Γόντικα, αλλά και η έμμεση κόντρα Αλαφούζου – Αντωνιάδη.

Αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος επεσήμανε στη Γ.Σ.: «Την είχαμε αποφασίσει τη Γ.Σ. πριν ένα μήνα πριν τις διάφορες εξελίξεις που είχαμε. Ένα πρώτο θέμα ήταν να αποφασίσουμε την αναπροσαρμογή εγγραφής μέλους για την επόμενη σεζόν. Για το υπόλοιπο αυτής της περιόδου θα πάμε σε μείωση 50% που είναι αναλογική όσων αγώνων υπολείπονται φέτος.

Οι σκέψεις μας είναι για να έχουμε περισσότερα μέλη. Όπως είπαμε ήδη για την τρέχουσα σεζόν θα πάμε σε μείωση 50%. Θα ήθελα να αποφασίσουμε είναι να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. να προχωρήσει σε μείωση των τιμών της συνδρομής από την επόμενη σεζόν. Πριν οριστικοποιηθεί θα κάνουμε νέα ΓΣ.. για να παρουσιαστούν οι εισηγήσεις του Δ.Σ. στο θέμα. Όταν ξεκίνησε η Συμμαχία είχαμε πολύ πίεση χρόνου. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση και άδεια για να παίξει. Έπρεπε να σπεύσουμε να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειάζονταν. Είχαμε και τις εκλογές τον Ιούνιο και δεν είχαμε χρόνο να παρουσιάσουμε αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Στο Σωματείο ανήκει το 58%, κανένα μέλος από εμάς δεν έχει μετοχές. Θα φτιάξουμε πακέτα βασισμένα στα πακέτα που έχουν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού που προσφέρουν άλλες τιμές σε διαφορετικές κατηγορίες οπαδών. Π.χ. η οικογενειακή συμμετοχή είναι 60 ευρώ. Δεν θέλω να μπω σε τιμές γιατί δεν έχει νόημα. Η κάρτα μέλους από του χρόνου θα είναι και εκπτωτική».

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις, επεσήμανε:

Για το αν η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη λόγω των τιμών: «Η μείωση των τιμών δεν είναι μόνο για αυτό… Είναι και για την αναγνώριση όσων μας τίμησαν. Δεν ήταν μόνο αυτό ο λόγος. Η εσωστρέφεια και οι έριδες μεταξύ των μετόχων, έχουν κάνει τους οπαδούς επιφυλακτικούς. Μην ξεχνάμε ότι έγινε βεβιασμένα, η εγγραφή μελών. Δεν έγινε καλή ενημέρωση. Όταν όμως ο κόσμος γύρισε από τις διακοπές, τα αποτελέσματα της ομάδας ήταν απογοητευτικά».

Ετσι, στη συνέχεια αποφασίστηκε 50% μείωση για όλα τα ποσά πλην των ηλεκτρονικών μελών που διατηρούνται στα 20 ευρώ.

Γιάννης Αλαφούζος: «Επόμενο θέμα η χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα έλλειμμα 28 εκατομμυρίων. Η εφετινή σεζόν έχει άνοιγμα, όσο και τα έσοδα. Ελπίζουμε βέβαια να το μειώσουμε λίγο. Χρειαζόμαστε 8 εκατομμύρια. Πριν από δύο εβδομάδες, στην Γ.Σ της ΠΑΕ πήραμε μία απόφαση για αύξηση ύψους 28 εκατομμυρίων που θα ισχύει μέχρι 4/1 για να μπορέσει ο Πρίγκιπας να βάλει τα λεφτά στον Παναθηναϊκό. Μετά από εκείνη την ημέρα, θα προκηρυχτεί αμέσως Γ.Σ για να εισηγηθεί αύξηση 15 εκατομμυρίων. Για να καλυφθεί αυτό το ποσό με ασφάλεια, υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε με δάνειο, είτε να βρεθεί κάποιος Παναθηναϊκός και να βάλει 7,5 εκατομμύρια. Μπορεί η Συμμαχία με προσωπική εγγύηση των μελών της να πάρει αυτό το δάνειο και να αυξήσει το ποσοστό της. Ελπίζω ότι στην αύξηση θα βάλουν και κάποιοι μέτοχοι το ποσοστό τους. Πρέπει να αποφασίσουμε σαν Συμμαχία, αν θα πάρουμε δάνειο με προσωπικές εγγυήσεις».

Για το αν δεν βρεθούν τα χρήματα, τι θα γίνει: «Ο Παναθηναϊκός ζει πολύ κόσμο και μας δίνει και εμάς ζωή. Πρέπει να κλείσει το συντομότερο αυτό το θέμα. Γιάννης Αλαφούζος: Για αυτό προσπαθούμε. Για να σωθεί και να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Προσωπικά εγώ και άλλα μέλη, πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός με την βοήθεια των οπαδών του μπορεί αν εξυγιανθεί. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο τρόπος διοίκησης του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλύτερος. Πολλά χρήματα που επενδύθηκαν, πήγαν χαμένα. Με την εμπειρία που σιγά σιγά αποκτώ, μπορώ να σας πω ότι αξιοποιώντας δικά του παιδιά και βρίσκοντας παίκτες από Ελλάδα και από εξωτερικό να έχει πολύ καλή ομάδα. Αν θυμάμαι καλά το μπάτζετ της Μάριμπορ είναι 2 εκ. και το δικό μας πέρυσι 28 εκατομμύρια.

Έχω εκπλαγεί από το μπάτζετ που είχαμε. Πρέπει να κάνουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν μπορούμε όμως να μαζέψουμε εμείς από μέλη 7,5 εκ. για αυτό και λέμε σήμερα, αν συμφωνεί το σώμα της Συμμαχίας να εξασφαλιστεί ένα δάνειο, με προσωπικές εγγυήσεις μελών για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά προβλήματα. Ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν είναι να κατέβει από τα 28 εκατομμύρια που θα ήταν για εφέτος, αν δεν είχαν γίνει κάποιες παρεμβάσεις στα 13. Χωρίς να πέσει το επίπεδο της ομάδας. Το αντίθετο… Θα ανέβει. Κάποιοι παίκτες, όπως ο Μπουμσόνγκ που δεν παίζει μας στοιχίζει 2 εκατομμύρια και δεν παίζει».

Για το αν το πρόβλημα για την Συμμαχία, είναι ότι δεν έχει κόσμο επειδή δεν έχει πείσει ο Αλαφούζος και για να το κάνει αυτό πρέπει να ονοματίσει το ποιοι φταίνε για αυτή την κατάσταση και να αποδείξει ότι δεν είναι μπροστινός κάποιου άλλου: «Όπως έχω πει, ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια, οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,3,4 χρόνια. Θέλετε να σας πω ότι το 54% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε γιατί εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν πλήρωνε. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι… ελέφαντας».

Για το πότε θα ορθοποδήσει ο Παναθηναϊκός: «Η ομάδα θα είναι ώριμη και ολοκληρωμένη, την μεθεπόμενη χρονιά. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και την μεθεπόμενη να μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε σε Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εγώ πιστεύω ότι ήδη η ομάδα μπορεί να παίξει καλά».

Για το αν τα 7,5 εκατομμύρια είναι για να βγει η χρονιά: «Όχι για να βγει η χρονιά, αλλά για να ισορροπήσει λίγο το άνοιγμά του. Η εκτίμηση που κάνουμε ότι με 7,5 εκατομμύρια, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και σιγά σιγά να τα καταφέρουμε. Ένα ποσό μπορεί να το χρωστάει μονίμως ο Παναθηναϊκός, όπως όλοι… Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρωστάμε λεφτά στους παίκτες μας και στην εφορία. Με τα 9 εκατομμύρια, μαζί με την συμμετοχή των μετόχων, θεωρώ πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια και καλή το πρόβλημα».

Για το αν θα γίνει έρευνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ: «Θέλω να σας πω κάτι. Ανέλαβα πρόεδρος γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Εγώ ήθελα να αναλάβω την προεδρία της Συμμαχίας. Όλοι εμείς που προσφέραμε στην Συμμαχία, ήρθαμε στον Παναθηναϊκό όταν δεν ήταν κανένας άλλος… Κανείς δεν έχει έρθει να μου πει ότι θέλει να βάλει χρήματα ή να αναλάβει διευθύνον σύμβουλος και να μοιραστούμε τις ευθύνες. Είναι πολύ μοναχική η θέση. Κάποτε τελειώνουν τα καλά και Πρωταθλήματα να κερδίσουμε. Ο Κόκκαλης που μου είναι αντιπαθής, είδατε τι προσέφερε και πως έφυγε… Παρεμπιπτόντως, εύχομαι να φύγει έτσι και ο Μαρινάκης».

Γιατί φεύγουν παίκτες φθηνοί και καλοί όπως ο Πετρόπουλος: «Στην Ελλάδα φέρναμε παίκτες, μεγάλους σε ηλικία που έρχονταν στην Ελλάδα για να κλείσουν την καριέρα τους. Τρανταχτό παράδειγμα ο Μπουμσόνγκ, που κατά τις ιατρικές εκτιμήσεις είναι υγιέστατος. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε παίκτες που είναι μέτριοι, όμως τους κρατούσες. Δεν έχει φύγει κανένας παίκτης που να ήταν απώλεια σαν ταλέντο».

Για το αν το μέλος της Συμμαχίας που θα εγγυηθεί το δάνειο, θα μπορεί να εξαγοράσει μετοχές: «Όχι, η συμμαχία παίρνει τις μετοχές». Εκεί υπήρξε παρέμβαση του Αριστείδη Καμάρα, που είπε: «Άλλος ο δανειολήπτης και άλλος ο εγγυητής».

Για τα χρέη: «Τα 15 είναι απαιτητά. Τα 18 εκατομμύρια είναι σε παίκτες και εφορία. Τα υπόλοιπα 10 γενικά έξοδα. Στο ΟΑΚΑ ας πούμε χρωστάμε ένα εκατομμύριο».

Για τον ορίζοντα της αποπληρωμής: «Δεν έχουμε εικόνα. Η προσπάθειά μας θα είναι να αυξήσουμε τα έσοδα, έτσι ώστε το δάνειο να μην μας επιβαρύνει. Να έχουμε κατά κάποιο ένα κεφάλαιο κίνησης με μία τράπεζα. Ακόμη βέβαια είναι πολύ νωρίς».

Για το αν ο Δημήτρης Γόντικας πρέπει να χρεώνει την ΠΑΕ με 25.000 ευρώ: «Ο κ. Γόντικας δεν παίρνει 25.000 το μήνα και το συμβόλαιό του λήγει τον Μάρτιο. Εμείς βρήκαμε μία κατάσταση, τηρούμε τις συμφωνίες μας και προσπαθούμε να εξορθολογήσουμε τα πράγματα».

Για το ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Δ.Σ που δεν στηρίζουν την προσπάθεια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και αν αυτοί πρέπει να παραιτηθούν: «Αυτό είναι θέμα προσωπικό. Αν κάποιος νιώθει έτσι ας παραιτηθεί. Είναι θέμα ευθιξίας και οπτικής γωνίας».

Εκεί παρενέβη ο Αντώνης Αντωνιάδης, που τόνισε: «Ήθελα να απαντήσω στον τελευταίο ομιλητή. Ήθελα να σας ενημερώσω και εσάς, ότι το τάχα εγώ είπα ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία απέτυχε. Εγώ είπα ότι δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία στις εγγραφές λόγω των γνωστών θεμάτων που ξέραμε. Την πήρε ένας δημοσιογράφος στο Φως και την έκανε θέμα. Έδωσα εξηγήσεις στο Δ.Σ. Πάει αυτό… Μας αρέσει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Για το δεύτερο θέμα, έκανα μία παρέμβαση στην ΕΡΑ Σπορ, καθώς ακούστηκε μία ανακρίβεια. Στο τέλος με ρωτάει «τι γίνεται με τον Πρίγκιπα» και απάντησα ότι τώρα είναι στο χέρι του Πρίγκιπα. Αν δεν τα βάλει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. «Ναι», μου λέει «αλλά την επιταγή»; Του λέω ότι την έχω τσεκάρει ότι έχει εκδοθεί. Όχι ότι την έχω δει. Σημασία έχει στις 4 του μηνός να βάλει τα λεφτά. Η θέση μου είναι εδώ. Μαζί ξεκινήσαμε. Επιτρέπεται να βγει ανακοίνωση εναντίον μου; Τέλος πάντων…

Αμεση η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου, που είπε: «Εγώ δεν θα απαντήσω, αν και θα μπορούσα. Δεν θα κάνουμε δίκη εδώ πέρα».

Για το ότι τα χρέη έχουν όνομα και είναι του Βαρδινογιάννη, για τα στελέχη που έκαναν αποτυχημένες μεταγραφές, για τις εκκαθαρίσεις που πρέπει να κάνει και για το ότι δεν υπάρχει πρίγκιπας: «Εγώ δεν είμαι δικαστής. Θα κάνω την δουλειά μου. Ξέρω ποια είναι η Ελλάδα που ζούμε και θα κάνω τις τοποθετήσεις μου. Και στην ΠΑΕ θα υπάρχει εκλογίκευση του κόστους. Επειδή αναφέρθηκε το όνομα του Γόντικα, κάποιος τους την έδωσε την αμοιβή. Δεν την έκλεψε. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως για ένα διάστημα πέρυσι ο Γόντικας και ο Φερέιρα κρατούσαν πέρυσι τον Παναθηναϊκό».

Μαζί στη Γ.Σ. Αλαφούζος - Αντωνιάδης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Γιάννης Αλαφούζος, είχε κοινή παρουσία με τον Αντώνη Αντωνιάδη που απάντησε σε ερωτήσεις των οπαδών για την επιταγή του πρίγκιπα Φεϊζάλ.

Παρουσία των Αλαφούζου, Οικονομόπουλου, Αντωνιάδη, Μπαλομένου, Καμάρα και Κωνσταντίνου γίνεται η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Πριν την έναρξη της, υπήρξε μια μικρή ένταση με 200 φίλους του Παναθηναϊκού που είχαν μαζευτεί στην Λεωφόρο. Αυτοί είχαν «πηγαδάκι» με τον Αντωνιάδη και τον ρώτησαν τι πιστεύει για την επιταγή του Φεϊζάλ και τα 28 εκατ. ευρώ που προτίθεται να βάλει ο Αραβας Πρίγκιπας στον Παναθηναϊκό.

Ο Αντωνιάδης επανέλαβε πως η επιταγή είναι υπαρκτή και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει λίγο ακόμα υπομονή. Όμως ένας φίλος του «τριφυλλιού», του απάντησε: «Τι υπομονή; Τόσους μήνες υπομονή κάνουμε».

1 σχόλιο:

  1. Γεια σε όλους,
    Το όνομά μου είναι ο κ. Rugare Sim. Ζω στην Ολλανδία και είμαι χαρούμενος άνθρωπος σήμερα; και είπα στον εαυτό μου ότι οποιοσδήποτε δανειστής που με σώζει και την οικογένειά μου από την κακή μας κατάσταση, θα παραπέμψω οποιοδήποτε άτομο που ψάχνει δάνειο σε αυτόν, έδωσε ευτυχία σε μένα και την οικογένειά μου, χρειαζόμουν ένα δάνειο € 300.000,00 για να ξεκινήσω τη ζωή μου παντού, καθώς είμαι ένας πατέρας με 2 παιδιά, συνάντησα αυτόν τον ειλικρινές και φοβερό δανεισμό ανθρώπου δανειστή που με βοηθά με ένα δάνειο 300.000,00 ευρώ, είναι ένας άνθρωπος που φοβάται τον Αλλάχ, εάν χρειάζεστε δάνειο και θα επιστρέψετε το δάνειο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του για να του πείτε ότι (κύριε, Rugare Sim) σας παραπέμπουν σε αυτόν. Επικοινωνήστε με τον κ., Mohamed Careen μέσω email: (arabloanfirmserves@gmail.com)


    ΦΟΡΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
    Ονομα......
    Μεσαίο όνομα.....
    2) Φύλο: .........
    3) Απαιτούμενο ποσό δανείου: .........
    4) Διάρκεια δανείου: .........
    5) Χώρα: .........
    6) Διεύθυνση σπιτιού: .........
    7) Αριθμός κινητού: .........
    8) Διεύθυνση email ..........
    9) Μηνιαίο εισόδημα: .....................
    10) Επάγγελμα: ...........................
    11) Ποιος ιστότοπος κάνατε εδώ σχετικά…
    Σε ευχαριστώ και θερμούς χαιρετισμούς.
    Στείλτε email στο arabloanfirmserves@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή