COLONOS

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ρότσα: «Δίκαιη νίκη»


Ρότσα: «Δίκαιη νίκη»


Την πίστη του ότι ο Παναθηναϊκός απέσπασε δίκαια το τρίποντο στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο (2-1) εξέφρασε με το τέλος του ματς ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ισχυρίστηκε πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια, τόνισε πως έγινε ένα καλό ματς και έσπευσε να δώσει το σύνθημα της επόμενης μέρας και δη της δοκιμασίας στο Λονδίνο με την Τότεναμ για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

«Είπαμε στα παιδιά ότι ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι από τα τρία που ακολουθούν ώστε να έχουμε ψυχολογία για τη συνέχεια, κάναμε ένα καλό παιχνίδι μέσα στα πλαίσια των συνεχόμενων αγώνων που έχουμε», είπε αρχικά ο Ρότσα και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Τώρα, όμως, είναι παρελθόν και πάμε στο ματς με την Τότεναμ την Πέμπτη. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σιγά-σιγά βγάζουμε στο γήπεδο πράγματα τα οποία δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είναι μία σημαντική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο ο οποίος είναι η ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος».


Οσο για το τέλος, ο Ρότσα επεσήμανε: «Πιστεύω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια». 

«Να γράψουμε ιστορία»

Την πίστη ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί την Πέμπτη (6/12) να γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό ματς με την Τότεναμ, όπου τα παίζει όλα για όλα, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου στη Νέα Σμύρνη ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

-Ήταν η αρχή μίας δύσκολης εβδομάδας με μία σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου.

«Πέρα από τη νίκη, μπορώ να πω ότι παίξαμε καλά απέναντι στη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος. Στην έδρα του αντιπάλου μας. Ήταν ένα ματς που θα μπορούσε να κυλήσει πιο ήσυχα, αλλά φτάσαμε σε μία αγχώδη νίκη. Πρέπει να ζούμε με την πίεση. Ηταν το σημαντικότερο παιχνίδι μέχρι αυτό που έρχεται την Πέμπτη. Και προχωράμε. Ηταν μία νίκη που μας δίνει πάντως κάποια εφόδια για τη συνέχεια».

-Μήπως αργήσατε να κάνετε τις αλλαγές σας;

«Εμείς ελέγχαμε το παιχνίδι μέχρι το γκολ του Πανιωνίου. Αλλά στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν ξέρεις πότε πρέπει να γίνουν οι αλλαγές. Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι με τη Λέγκια, το '96, στην ήττα μας με 2-0 που αποκλειστήκαμε που έκανα μία αλλαγή στο 48' και στην τελευταία φάση δεχθήκαμε το γκολ και αποκλειστήκαμε».

-Το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν. Και αν μη τι άλλο ήταν μία σημαντική παρακαταθήκη.

«Το πιστεύουν τα παιδιά ότι έχουν πολλές δυνατότητες. Το πιο σημαντικό όπως σας έχω πει είναι ότι έχουμε αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού μας και κάνουμε ευκαιρίες. Το κάναμε και σήμερα εκτός έδρας απέναντι σε μία καλή ομάδα. Μέχρι την αγωνιστική… ανάσα στις γιορτές, έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια».

-Είναι νωρίς για να μας πείτε πως σκοπεύετε να διαχειριστείτε από πλευράς αλλαγών τα δύο επόμενα πολύ μεγάλα παιχνίδια;

«Ναι, είναι κάπως νωρίς ακόμη. Πρέπει να δούμε αύριο την πρώτη προπόνησή μας. Φεύγουμε την Τρίτη και αύριο θα έχουμε μια εικόνα. Υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί όπως του Μαυρία, ο οποίος αντικαταστάθηκε γι' αυτό το λόγω. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν αύριο όταν εξετάσει τα παιδιά και το ιατρικό επιτελείο».

-Είδαμε ότι μαζί σας απελευθερώνονται και κάποιοι παίκτες όπως π.χ. ο Πετρόπουλος…

«Ναι. Και ο Λουκάς πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ. Πάνω απ' όλα μας ενδιαφέρει ο τρόπος που λειτουργούμε σαν ομάδα στο γήπεδο. και σ' αυτό το σημείο λειτουργούμε καλά. Είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε το παιχνίδι με τη διπλή φάση που κάναμε πριν το 1-2. Ελπίζω την Πέμπτη να γράψουμε ιστορία…». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου