COLONOS

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα αύριο το πρωί


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΪΖΑΛ
«Τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα αύριο το πρωί»

H συνέντευξη Τύπου του Φεϊζάλ
«Δεν έχω πρόβλημα να έρθουν τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα, ας δεχτούν την πρότασή μου και την επόμενη μέρα θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα». Αυτή τη δήλωση και όχι μόνο έκανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ, ο οποίος απάντησε και στον Γιάννη Αλαφούζο περί αλλεργίας στους Πρίγκιπες.

«Όποιος έχει πρόβλημα με τους πρίγκιπες ας έρθει εδώ να αποκτήσει οικειότητα», είπε ο Πρίγκιπας, ο οποίος προανήγγειλε τέσσερις μεταγραφές, αν και εφόσον αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Στα περί αλλεργίας απάντησε και ο εκπρόσωπος του, Βλάσης Τσάκας υποστηρίζοντας πως «όπως λέει η άλλη πλευρά πως είναι αλλεργική στους πρίγκιπες, έτσι και εμείς είμαστε αλλεργικοί στους soft και τους από πάνω».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 ονόματα αλλά δεν θέλουμε να πούμε. Ας γίνει αποδεκτή η πρόταση να γίνουμε διοίκηση και θα τα δούμε όλα», επεσήμανε ο Φεϊζάλ, ο οποίος για το αν διακρίνει πολεμική από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο υπογράμμισε: «Δεν θέλω να νομίζω. Όπως είπα και πριν έχω έρθει εδώ μόνο για τον ΠΑΟ και όχι για αντιπαλότητες. Θα μπορούσε να έρθει εδώ ο Αλαφούζος να κάναμε κοινή συνέντευξη».



Οι υποσχέσεις και τα ερωτηματικά

Το SentraGoal είναι το μοναδικό site που σας πρόσφερε LIVE εικόνα από τη συνέντευξη Τύπου του Πρίγκιπα με παραγωγή της Pegasus Interactive στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας με δεδομένη την παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο στούντιο του Sentra 103.3.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φαϊζάλ (συνεχής ανανέωση) και δείτε ταυτόχρονα το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου του Πρίγκιπα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας:


«Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την Αθήνα. Θέλουμε να δηλώσουμε τη χαρά μας. Η επίσκεψή μας αφορά τον ΠΑΟ και μόνο. Καταθέσαμε χθες πρόταση και θέλουμε τουλάχιστον το 67,5% των μετοχών. Θα θέλαμε να κάνουμε ανασκόπηση. Πολλά έχουν διαστρεβλωθεί και θα ήθελα να πω την αλήθεια.

Κατά την πρώτη παρουσία μας στην Αθήνα τον Μάη του 2012 είχαμε δηλώσει ετοιμότητα να πάρουμε τις μετοχές κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε 20 μέρες καταθέσαμε φάκελο στην ΕΕΑ και πήραμε πλήρη έγκριση.

Αυτή η έγκριση μας άνοιγε το δρόμο για να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο κι έδινε τη σανίδα σωτηρίας που και τότε χρειαζόταν η ομάδα. Τώρα που η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις για ανάπτυξη κι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ανάγκη εμείς είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το αρχικό μας πλάνο. Θα σας δοθεί έγγραφο με την πλήρη πρόταση.


Αυτή έχει ως εξής:

1ον: Ζητούμε να μας παραχωρηθεί ποσοστό μέχρι και 90% με ελάχιστο το 67,5%.

2ον: Ζητάμε την παραίτηση τουλάχιστον 12 μελών του ΔΣ. της εταιρίας.

3ον: Ζητάμε τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου από 1/1/2012 ως και σήμερα.

Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μια διαταγή 28 εκατομμύρια ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμα για τα ταμεία της ΠΑΕ. Θέλουμε η ΑΜΚ να πάει στα 28 εκατομμύρια. Μ' αυτή την πρόταση ο Παναθηναϊκός απαλλάσσεται από το βάρος των χρεών.

Πρώτος στόχος μας η άμεση διευθέτηση για το γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε στον ίδιο χώρο με τον Ερασιτέχνη να συστεγάσουμε τα γραφεία κι όλα τα τμήματα του ΠΑΟ. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό έχουμε βρει κτίριο κοντά στο ιστορικό μας γήπεδο που θα αγοραστεί.

Έχουμε προχωρημένες συμφωνίες με αραβικές εταιρίες κι άλλων χωρών για χορηγίες και για την ανέγερση του γηπέδου και στην ομάδα γενικότερα. Το ποσό που διατίθεται για όλα αυτά φτάνει το ύψος των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Για μεταγραφές θα βάλουμε περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα για τον Γενάρη θα γίνουν μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις και ήδη έχουν βρεθεί οι στόχοι μας! Πιστεύω ότι καταθέτουμε μια πρόταση αντάξια του μεγέθους και της ιστορίας του Παναθηναϊκού κι αισιοδοξούμε για την αποδοχή της.

Τελειώνοντας ξεκαθαρίζω ότι είμαι εδώ μόνο για αυτό το σκοπό. Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης. Αν αυτό επιθυμούν κάποιοι χτυπούν λάθος πόρτα. Ζητώ την σύμπραξη όλων των Παναθηναϊκών για να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα και στους φιλάθλους».

Εν συνεχεία του τέθηκαν ερωτήσεις:

Για το ποια λύση θα βρεθεί με όλες τις κόντρες: «Η λύση είναι εδώ. Βρίσκεται μπροστά σας. Εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε αξιοπρεπώς και στην άλλη πλευρά , γιατί μπορεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Αν κάποιος δεν έχει οικειότητα με τους πρίγκιπες, να έρθει να με συναντήσει και να αποκτήσει».

Τσάκας: «Όσοι έχουν αλλεργία να πάνε σε γιατρό»

Για το ότι τα χρήματα τα καταθέτει σε τράπεζες εξωτερικού: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπουν τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα. Όταν δεχτούν την πρότασή μου την επόμενη ημέρα τα λεφτά θα μπουν σε ελληνική τράπεζα. Με μία εντολή σε λιγότερο από μια μέρα μεταφέρονται από τη μια τράπεζα σε άλλη. Όταν γίνει αποδεκτή η πρόταση τα λεφτά έχουν μπλοκαριστεί για τον Παναθηναϊκό».

Για το αν έχει εκδοθεί η επιταγή: «Απεστάλησαν όλα τα στοιχεία στους μετόχους. Η επιταγή εστάλη σε όλους τους μετόχους. Περιμένουμε να αποδεχτούν την πρότασή μας και τα λεφτά την επόμενη ημέρα θα είναι στην Ελλάδα σε όποια τράπεζα θελήσουν».

Γιατί δεν ακολούθησε την οδό μέσα από κάποιον διεθνή οίκο που αναλαμβάνει τέτοιες υποθέσεις και δεν ακολούθησε business plan που ακολουθείται σε τέτοια μεγάλα deal: «Δεν πιστεύω ότι η πρόταση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή. Δεν υπάρχει πιο επίσημος τρόπος. Συναντήθηκαν και οι δικηγόροι. Με την πρόταση έχει γίνει και πρόσκληση για τον κ. Αλαφούζο να βρεθεί εδώ. Αν θέλει χαρά μας».

Τσάκας για Αλαφούζο: «Περιμένουμε ανταπόκριση. Τα λεφτά είναι διαθέσιμα. Τους έχουμε καλέσει δεν ήρθε κανένας μέτοχος, όμως ο πρίγκιπας είναι ανοιχτός να μιλήσει με τον οποιοδήποτε θέλει να συζητήσει την πρόταση.

Οι μεγάλες εταιρίες είναι μύθος στο χωριό μου λένε έχεις λεφτά; Με τον παρά μου και την κυρά μου. Και εμείς έχουμε αλλεργία σε ότι είναι πολύ... soft και ψηλά»».


Η δικηγόρος του Φεϊζάλ: «Τα χρήματα υπάρχουν, με έγγραφα και όλα όσα πρέπει. Μας δίνουν τις μετοχές, τους δίνουμε τα χρήματα. Δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα, αν δεν αποδεχθούν τους όρους μας. Δεν θα δοθούν τα χρήματα, αν δεν δοθεί αυτό που αγοράζουμε».

Για τη στάση των μετόχων και του ερασιτέχνη και το αν είναι αδιαπραγμάτευτος όρος το 67% που επιδιώκει ο πρίγκιπας ή μπορεί να ξεκινήσει με μικρότερο ποσοστό και μέσω αυξήσεων να φτάσει εκεί που θέλει, στο 90%, ο Βλάσης Τσάκας είπε: «Μάλλον δεν έχεις καλό κομπιουτεράκι. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και αδιαπραγμάτευτη», ενώ ο πρίγκιπας, είπε: ««Εμείς κάναμε συγκεκριμένη την πρότασή μας και θέλουμε μια απάντηση».

Φεϊζάλ: «Εκανα πρόταση και πρόσκληση στους μετόχους να έρθουν. Δυστυχώς δεν ήρθε κανένας. Έχουμε κι άλλες υποχρεώσεις. Αν στην περίοδο που θα είμαστε στην Ελλάδα θέλουν, θα τους συναντήσουμε».

Για τις μεταγραφές: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα ονόματα, να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας και θα βγουν όλα στο προσκήνιο».

Για το αγωνιστικό πλάνο και το αν έχει σχέδια αλλαγής προπονητή: «Εμείς έχουμε διαλέξει ονόματα, αλλά όταν ο ιδιοκτήτης διαλέγει ονόματα δεν κάνει μεταγραφές αν δεν συμφωνήσει ο προπονητής. Θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε με τον προπονητή όταν πάρουμε την ομάδα στα χέρια μας»

Για το ότι από τη στιγμή που γίνει ιδιοκτήτης αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το γήπεδο και δεύτερον μετά την παύση της πολυμετοχικότητας υπάρχει «εμφύλιος». Αν υπάρχουν σκέψεις για να δώσει λύση σ' όλα αυτά: «Αναφέραμε στην ομιλία μας ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο. Έχουμε κάνει business plan και σε σύντομο διάστημα απ' όταν αναλάβουμε θα χτιστεί το γήπεδο. Εχω έρθει να επενδύσω, δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται και πιστεύω ότι με εμάς διοικούντες θα φέρουμε όλο τον κόσμο κοντά».

Για το τι θα γίνει με την Παναθηναϊκή Συμμαχία και με τον κόσμο που έχει δώσει χρήματα: «Θα προσπαθήσουμε να μείνει όλος ο κόσμος ευχαριστημένος κι όσοι έχουν βάλει λεφτά. Θα βρούμε μια λύση για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Για το αν βλέπει πολεμικό κλίμα από την πλευρά του Αλαφούζου: «Δεν θέλω να νομίζω κάτι τέτοιο. Έχω έρθει εδώ μόνο για τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να αναπτύξω αντιπαλότητα με κανέναν. Αν θέλει ο κ. Αλαφούζος ας έρθει να κάνουμε μαζί συνέντευξη Τύπου».

Για τον Βοτανικό: «Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε κάποιες δυσκολίες και δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που αντιμετωπίζει δυσκολίες».

Για το παρασκήνιο: «Δεν έρχομαι από άλλο χώρο. Έχω εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη δύναμή μας. Γνωρίζω ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και θέλω να τον πάω εκεί που του αξίζει».

Για το ότι ο Αλαφούζος είπε ότι η πρόταση δεν τον καλύπτει και μίλησε με Πατέρα, Βγενόπουλο και λοιπούς και δεν καλύπτονται και για το αν έχει μιλήσει με μετόχους: «Εγώ είμαι επενδυτής, έκανα πρόταση, απάντηση δεν πήρα. Περιμένω να δω τι θα πουν. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Για το γεγονός ότι υπάρχει αμφισβήτηση για τους εν Ελλάδι εκπροσώπους του και το μέλλον τους εφόσον πάρει τον Παναθηναϊκό: «Εάν έρθει ο Παναθηναϊκός στα χέρια μου, εγώ θα επιλέξω τους συνεργάτες μου για το καλό της ομάδας. Θα κάνω τις καλύτερες επιλογές».

Τσάκας για Αλαφούζο στον Sentra 103,3: «Χαίρομαι αν αυτή είναι η άποψη όλων των επιφανών Παναθηναϊκών που δεν τους ικανοποιεί η πρόταση. Αρα αυτοί μπορούν να βάλουν αύριο 30 εκατ. ευρώ και θα τους χειροκροτήσω πρώτος».

Φίλαθλος Παναθηναϊκού απευθυνόμενος στον Φεϊζάλ: «Ευχαριστούμε για την πρόταση και για όσα έχετε κάνει για τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε η επένδυσή σας να πιάσει τόπο και θέλουμε ο κ. Αλαφούζος να αποδεχτεί την πρόταση».

Το λόγο πήρε ένας παλαίμαχος της ομάδας λέγοντας: «Να έρθετε σε συμφωνία να βρείτε μια δίκαιη λύση και θα σας αγκαλιάσουμε όλοι οι Ελληνες όχι μόνο οι Παναθηναϊκοί. Ολοι εκτός από τους Ολυμπιακούς» για να πάρει την απάντηση του πρίγκιπα: «Εσεις οι παλαίμαχοι είστε η βάση και θέλουμε να είστε μαζί μας. Σας ευχαριστώ».

Τσάκας για Αλαφούζο: «Όπως λέει η άλλη πλευρά πως είναι αλλεργική στους πρίγκιπες, έτσι και εμείς είμαστε αλλεργικοί στους soft και τους από πάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου