COLONOS

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«Οχι μεταγραφές για να λέμε ότι κάναμε»

Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΖΙΓΙΑΜΑ

Ρότσα: «Οχι μεταγραφές για να λέμε ότι κάναμε»

Φρένο στον υπέρμετρο ενθουσιασμό αλλά και εμπιστοσύνη από την πλευρά των φίλων της ομάδας ζήτησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, επισημαίνοντας ότι ο Παναθηναϊκός χτίζει το οικοδόμημα μιας ομάδας με ευοίωνο μέλλον, στη χθεσινή του συνέντευξη .


Ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στον αγώνα με τη Βέροια υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς, με τρία σημαντικά παιχνίδια, ταξίδι στην Αγγλία και στη συνέχεια ένα ενθαρρυντικό παιχνίδι για την ομάδα μου την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό. Δίνουμε κάποιες ελπίδες στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο. Εχουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι πολύ δύσκολο, γιατί βλέποντας τη Βέροια, ίσως αδικείται από τη θέση που κατέχει. Πρέπει να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο και, αν μπορούμε, να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Θέλουμε να πάμε βήμα βήμα, να μη μας πιάνει ο μεγάλος ενθουσιασμός ότι έχουμε πιάσει "ταβάνι". Δεν υπάρχει "ταβάνι" για τον Παναθηναϊκό. Ζητάμε κάτι καλύτερο παιχνίδι με παιχνίδι. Ελπίζω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο και να κάνουμε ένα βηματάκι ακόμα στο παιχνίδι της Κυριακής.

Είμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά και δύσκολα παιχνίδια, όπως είναι αυτό της Κυριακής. Ελπίζουμε ότι με τον τρόπο που αγωνίζονται οι δύο ομάδες θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Εχουμε ανάγκη από καλά παιχνίδια, για να ανεβάσουμε το προφίλ του ελληνικού ποδοσφαίρου που πολλές φορές τσαλακώνεται.


Ερχονται οι γιορτές, αλλά έχουμε και ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι με την Προοδευτική. Και το λέω αυτό γιατί όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για εμάς. Μετά θα έχουμε μια μικρή παύση στο αγωνιστικό κομμάτι και τις προπονήσεις, ώστε να επιστρέψουν μετά τις γιορτές οι ποδοσφαιριστές και να είναι έτοιμοι για το δεύτερο μέρος της σεζόν, που θα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας, αλλά και τη βαθμολογική της θέση. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά να μη μας πιάσει ο μεγάλος ενθουσιασμός. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να προχωρήσουμε με τη σοβαρότητα που έχουμε πάει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα...».

Οσον αφορά το εάν είναι ευχαριστημένος από τον απολογισμό του ενός μήνα παρουσίας του στον πάγκο του «τριφυλλιού» τόνισε: «Ναι, γιατί ήταν πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Η αλλαγή έγινε πάνω στο ξεκίνημα δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων. Είχαμε λίγες μέρες για ξεκούραση. Δεν περάσαμε τα δύσκολα, αλλά νομίζω ότι σπάσαμε ένα φράγμα αβεβαιότητας που υπήρχε. Ευτυχώς τα πράγματα είναι καλύτερα και αυτό φαίνεται, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να προχωράμε, ο Παναθηναϊκός είναι στο σήμερα, στο αύριο, στο μέλλον και χτίζουμε όλο το οικοδόμημα του Παναθηναϊκού για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλει υπομονή και όχι μεγάλο ενθουσιασμό. Γιατί ο μεγάλος ενθουσιασμός δεν σε οδηγεί σε έναν δρόμο, αλλά μερικές φορές σε βγάζει από τον δρόμο που θέλεις.

Είδαμε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ότι ο κόσμος -παρότι δεν κερδίσαμε- έφυγε από το γήπεδο με ένα χαμόγελο και ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Θέλουμε να το κρατήσουμε και προχωράμε. Εγώ πρέπει να μιλήσω για αυτό το κομμάτι, τα λέω και πρέπει να συνεχίσουμε ταπεινά, γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας...».

«Η κίνηση έγινε πολύ πριν αναλάβω»

Μιλώντας για τα μεταγραφικά και δη για την επικείμενη απόκτηση του Γιοχέι Καζιγιάμα, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που ήθελαν τον Ιάπωνα να έχει εξεταστεί από το καλοκαίρι και εγκριθεί κατόπιν από τον Φερέιρα.

«Η κίνηση, για τον ποδοσφαιριστή από την Ιαπωνία, αυτή έχει γίνει πολύ πριν αναλάβω. Πρέπει να κοιτάμε την πραγματική εικόνα που επικρατεί στο σωματείο. Δεν θέλουμε να κάνουμε μεταγραφές, γιατί απλά πρέπει να κάνουμε. Εχουμε ένα καλό ρόστερ και θα στηρίξουμε αυτό το καλό ρόστερ για να το κάνουμε καλύτερο. Αυτό θέλουμε. Γι' αυτό είναι πάντα επικίνδυνο σε κάθε μεταγραφική περίοδο -είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνα- γιατί θα ακουστούν πολλά ονόματα, με όποια σκοπιμότητα υπάρχει για κάθε ποδοσφαιριστή που προτείνουν στον Παναθηναϊκό.

Πρέπει να έχουμε καλή εικόνα και θέλουμε ηρεμία σε αυτό το κομμάτι. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να οργανωθεί ο Παναθηναϊκός πάρα πολύ καλά, ώστε να ελαττώσουμε το ενδεχόμενο αποτυχίας μιας μεταγραφής. Ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει πολλά πράγματα. Ισως να μην περιμένει και τίποτα. Να έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουμε, στη σκέψη που έχουμε, γιατί είναι από τις λίγες χρονιές στον σύγχρονο Παναθηναϊκό που όλο το οικοδόμημα της ομάδας απαρτίζεται από Παναθηναϊκούς. Και τι θέλουμε εμείς; Το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, χωρίς να προκαλέσουμε κι άλλες ζημιές. Θα ακουστούν πολλά ονόματα, όμως δεν θα είναι η πραγματικότητα. Εμείς τη γνωρίζουμε και θέλουμε να προστατέψουμε ένα σωματείο που προσπαθεί να ανακάμψει. Προχωράμε με ηρεμία κι αν γίνει κάτι, θα γίνει με πάρα πολλή προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου