COLONOS

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ


 ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ
Ενα απόγευμα με τον «Κάρα»
Τον συναντήσαμε στο Λονδίνο και περάσαμε μαζί του ένα ολόκληρο απόγευμα, πριν μεταβεί οικογενειακώς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για τον αγώνα της μεγάλης του αγάπης, του Παναθηναϊκού, απέναντι στην Τότεναμ. Ο Γιώργος Καραγκούνης, κύριος όπως πάντα, δεν μας χάλασε το χατήρι, μιλώντας μας για τις διαφορές που έχει συναντήσει στον τρόπο ζωής και το ποδόσφαιρο στην Αγγλία.

«Εχω προσαρμοστεί με την οδήγηση από δεξιά. Πηγαίνω στην προπόνηση. Με το φαγητό δεν έχω πρόβλημα, φτιάχνω τα μακαρόνια μου στο σπίτι (έμαθα να φτιάχνω καλές μακαρονάδες στην Ιταλία!) που μου έχουν νοικιάσει κοντά στον Τάμεση. Δεν βγαίνω συχνά, και στην Αθήνα το ίδιο έκανα, και δεν έχω δει πολλά αξιοθέατα.


Το πρόβλημά μου είναι η απουσία της οικογένειας. Είναι δύσκολο μακριά τους. Πολλές φορές τα παιδιά μου, μου κάνουν μούτρα! Δεν μου μιλάνε στο τηλέφωνο γιατί στεναχωριούνται που βρίσκομαι μακριά» τόνισε αναφορικά με τη ζωή στην... ξενιτιά.

Ο ρυθμός και η διαιτησία

Και συνέχισε μιλώντας για τον περίφημο αγγλικό ρυθμό: «Μη νομίζετε ότι οι προπονήσεις διαφέρουν πολύ με μας. Η διαφορά είναι στα ρεπό! Εμείς έχουμε 2 με 3 ρεπό κάθε εβδομάδα, αλλά αν αυτό γινόταν στην Ελλάδα, όλοι θα πουν ''μα καλά δεν δουλεύουν εκεί στην Παιανία;''. Ο ρυθμός δεν αφορά την προπόνηση. Καμία σχέση. Είναι καθαρά το πόσες φορές σφυρίζει ο διαιτητής. Στην Αγγλία δεν δίνουν φάουλ με το παραμικρό, αλλά με τα ίδια κριτήρια για την κάθε ομάδα.

Ο διαιτητής σφυρίζει σπάνια, γι' αυτό και παίζεται ποδόσφαιρο, υπάρχει ρυθμός. Στην Ελλάδα όλο ''φρου-φρου'' και διακοπές είναι τα ματς, χάνεις 0-1 έχεις ένα ημίχρονο και λες ''πώς θα το γυρίσω;'' αφού ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει παρά ελάχιστος καθαρός χρόνος. Εβλεπε πριν από λίγο καιρό το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Ο Κάκος, που υποτίθεται ότι είναι ο καλύτερος διαιτητής στη χώρα, δεν σταμάτησε να σφυρίζει στο δεύτερο ημίχρονο.

Πόση ''καθαρή'' μπάλα παίχτηκε; Για δείτε το! Ε, αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο... Τις προάλλες παίξαμε οικογενειακό διπλό και είχαν έρθει διαιτητές Πρέμιερ Λιγκ! Ναι, γίνεται αυτό συχνά. Αλλά το θέμα είναι άλλο: παίξαμε πάνω από 90 λεπτά και σε όλο το φιλικό σφύριξαν 8 φορές! Αυτό λέει πολλά»...


«Εβγαλε υγεία η ομάδα»

"Κρίμα, μεγάλο κρίμα" μονολογούσε ο Γιώργος Καραγκούνης εξερχόμενος του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με την Τότεναμ. "Η ομάδα ήταν πολύ καλή και φάνηκε νομίζω σε όλο τον κόσμο ότι έβγαλε υγεία μέσα στο γήπεδο. Μπράβο σε όλα τα παιδιά, έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, αλλά η μπάλα δεν τους ήθελε. Ειδικά το γκολ της Τότεναμ με το οποίο έκανε το 2-1 δεν... υπάρχει και ήρθε σε ένα σημείο που η ομάδα είχε κυριαρχήσει. Είναι κρίμα..." έλεγε και ξανάλεγε ο "Κάρα", ο οποίος την παραμονή του αγώνα είχε μεταβεί στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού στο Λονδίνο και είχε συνομιλία με τους πρώην συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Αφαίρεση βαθμών για τα γήπεδα!

Πέραν της διαιτησίας ο "Κάρα" ήταν ξεκάθαρος για το τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "η ομοσπονδία πρέπει να πει ''σας απαγορεύω τις μεταγραφές μέχρι να φτιάξετε γήπεδα''. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αγώνας όπως το Βέροια-ΠΑΟΚ σε ένα χωράφι. Εχεις τέτοιο γήπεδο; Μείον δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα. Δραστικά μέτρα! Και δεν εννοώ τις βροχές. Εδώ στην Αγγλία που όλοι λένε πως βρέχει ασταμάτητα, αλλά μιλάμε για ψιλόβροχο που δεν επηρεάζει. Στην Αθήνα δεν βρέχει συχνά, αλλά αν ξεκινήσει γίνεται χαμός! Τη βροχή που είδα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική, ακόμη και το ''Γουέμπλεϊ'', πρόβλημα θα είχε...».

Ο Αγγλος και η Εθνική

Οταν πήγε στη Φούλαμ ο Καραγκούνης τον ρώτησε ένας Αγγλος δημοσιογράφος "πώς νιώθει που η Εθνική Ελλάδας παίζει τόσο αμυντικά". Του απάντησε "ναι, αλλά έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες από την Εθνική Αγγλίας". Αλλά η απάντηση αυτή δεν τη δημοσιεύτηκε πουθενά.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου