COLONOS

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Χαμήλωσαν πολύ τον πήχη στον Παναθηναϊκό...»


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ 

Λάβρος» παρουσιάστηκε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε 

Ο μεσος της Φούλαμ, «καυτηρίασε» την κατάσταση που επικρατούσε στον Παναθηναϊκό, μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, τοποθετήθηκε στο θέμα της αποχώρησης του Κώστα Κατσουράνη, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στους «πράσινους».

Επίσης, αναφερόμενος στο επικείμενο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι δεν υπάρχει φαβορί, ενώ μίλησε φυσικά και για τη «μάχη» του «τριφυλλιού» με την Τότεναμ.



Η συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη στον Sentra 103,3:

Για το αν πίστευε ότι μπορεί να σταθεί στην πρέμιερ λιγκ σε αυτή την ηλικία: «Όχι μόνο Καραγκούνης αλλά οποιοσδήποτε Έλληνας παίκτης με τις συνθήκες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα μπορεί να σταθεί. Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι συνθήκες που μπορεί να δουλέψεις κάποιος. Εδώ βρίσκεις το τέλειο».

Για σύγκριση με Καμπιονάτο: «Η Φούλαμ έχει τρομερή οργάνωση, παρότι δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων, αλλά βρίσκεται μέσα στην δεκάδα. Σου δίνει τα πάντα ώστε να ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Η προπόνηση, τα γήπεδα είναι ό,τι καλύτερο».

Για τα σχόλια που άκουσε όταν πήρε τη μεταγραφή: «Το να είσαι εδώ στην ηλικία που βρίσκομαι, ήταν εκ των προτέρων πολύ σημαντικό. Είτε έπαιζα είτε όχι. Αντί να είμαστε ενωμένοι όλοι σε αυτά τα δύσκολα που αντιμετωπίζουμε δεν το κάνουμε. Το έχουμε ως λαός αυτό αλλά θα πρέπει σε πολλά πράγματα να είμαστε ενωμένοι γιατί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα.

Συμφωνώ. Το έχω διαπιστώσει στην Ιταλία, Είτε παίζει καλά είτε όχι τον αντιμετωπίζουνε με σεβασμό. Και η κριτική που του κάνουν. Το ίδιο και στην Αγγλία. Μόνο στην Ελλάδα δεν είναι έτσι. Από τη στιγμή που ήρθα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα δε με αγγίζει ότι κι αν πουν. Το απολαμβάνω. Το σημαντικότερο είναι πως ήρθα. Το να πάρουν έναν Έλληνα παίκτη και σε αυτή την ηλικία είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο. Μόνο εγώ με τον Βέλλιο στην Αγγλία. Σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θέλω όπως και όταν ήμουν στην Ιταλία, είναι να εκπροσωπώ με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μου μέσα και έξω από το γήπεδο.

Για την πρόσκληση της Τότεναμ: «Είναι πολλά αυτά που γίνονται εδώ. Στο τοπικό ντέρμπι με την Τσέλσι έβλεπα μετά από τον αγώνα να φεύγουν οι συμπαίκτες μου με τις φόρμες της ομάδας και να πηγαίνουν με τα πόδια στα σπίτια τους χωρίς να τους ενοχλεί κανένας. Ο κάθε παίκτης εδώ μπορεί να πάει να δει όποιο παιχνίδι θέλει. Είναι τελείως διαφορετική η νοοτροπία. Περιμένω όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως και πώς να τους δω».

Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ στο Europa League: «Φορμαρισμένη ομάδα η Τότεναμ. Είναι σε καλή ψυχολογία μετά από τα καλά παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Ίσως το 0-3, το τελευταίο της αποτέλεσμα, ίσως να είναι καλό για τον Παναθηναϊκό , αφού μπορεί να τους επαναπαύσει. Ο Ντεφόε είναι σε πολύ μεγάλη φόρμα και θέλει προσοχή. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και δε δεχθεί γκολ, έχουν προβλήματα σε κλειστή άμυνα, κάτι μπορεί να γίνει.

Είτε με κόνρτρα είτε σε στημένο. Είναι ανεβασμένος ο παναθηναϊκός. Βέβαια δε πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό και μόνο το γεγονός πως παρά το κακό ξεκίνημα διεκδικεί την πρόκριση. Είναι σε καλή ψυχολογία και αν δεν έχει άγχος όλα μπορούν να γίνουν παρά τις δυσκολίες. Άλλωστε ο Ρότσα ξέρει από δυσκολίες και από Ευρώπη!».

Πάντως ερωτώμενος για το αν ο Ρότσα που έχει γράψει ευρωπαϊκές πορείες, αν θα... γυρίσει με τα πόδια από το Λονδίνο, όπως είχε πει πως θα κάνει και πριν από πολλά χρόνια με το παιχνίδι της Πόρτο στο Οπόρτο ο "Κάρα" ήταν... ξεκάθαρος! «Θα τον κρατήσουμε εδώ. να τον πάρουμε στη Φούλαμ!».

Για τον Παναθηναϊκό του Ρότσα: «Έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Και δεν είναι μόνο στο ψυχολογικό που στέκονται όλοι. Ξέρει την ομάδα. Ακόμα και με την ακαδημία να παίξει είναι Παναθηναϊκός και το ξέρει. Παίζουν επιθετικογεννείς παίκτες, η ομάδα παίζει μπροστά βάζει γκολ. Δε φοβάται κανέναν αντίπαλο. Εκτός από ψυχολογικά και τακτικά έχει δώσει το στίγμα του. Η ομάδα πάει καλά. Γιατί να μην επενδύσει στο προπονητή. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις αλλά αυτό που βλέπω είναι πως η ομάδα παίζει καλά. Και είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει τόσο γρήγορα βελτίωση».

Για την απομάκρυνση από τον Παναθηναϊκό και τα προβλήματα της ομάδας: «Δε θέλω να μιλήσω. Πήρα μια απόφαση το καλοκαίρι. Βγήκε όπως βγήκε. Συμμετέχω σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Όλοι κρυβόμασταν από τα «προβλήματα» της ομάδας. Το πιο μεγάλο πρόβλημα ήταν πως έπεσε πολύ ο πήχης. Ούτε τα λεφτά ούτε τίποτα άλλο. Όταν υπάρχουν αποκλεισμοί στην Ευρώπη και περνάει έτσι δεν είναι καλό. Και αυτό φαίνεται το που έχει φτάσει η ομάδα. Ο παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ακόμα και με ερασιτέχνες να παίζει, θα πηγαίνει στην Ευρώπη και πρέπει να λέει θα πάω να κερδίσω. Έτσι τον ξέρω εγώ τον Παναθηναϊκό. Τα χρόνια με τις επιτυχίες ήμασταν 8 Έλληνες και οι 4-5 από τις ακαδημίες και δεν πληρωνόμασταν. Έχει πέσει πολύ ο πήχης και το επέτρεψαν όλοι. Και δυστυχώς δε μπορούσα να βοηθήσω».

Για τα αν θα κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Είναι νωρίς ακόμα. Έχω μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό και είμαι Παναθηναϊκός. Είμαι εδώ έγιναν τα πράγματα όπως έγιναν το καλοκαίρι αλλά δεν παύω να είμαι Παναθηναϊκός. Άλλωστε η ομάδα δεν είναι τα πρόσωπα. Και αυτά για μένα δεν αλλάζουν! Όπως έχω δείξει, και όταν γύρισα από τη Μπενφίκα, το έκανα με λιγότερα χρήματα. Δε θα υπάρχει θέμα οικονομικό».

Για την απομάκρυνση του Κατσουράνη: «Μπορεί να το κάνεις το καλοκαίρι ή το χειμώνα. Είναι άσχημο να γίνεται μεσούσης της περιόδου. Δεν είναι καθόλου καλή εικόνα για μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».

Για το ντέρμπι: «Δεν υπάρχουν φαβορί. Είναι ντέρμπι . Σε όποια κατάσταση να βρίσκονται οι δύο ομάδες. Αυτός που θα δείξει περισσότερο πάθος και θέληση θα μπορέσει να κερδίσει το παιχνίδι».

Για το παιχνίδι Ολυμπιακός-Άρσεναλ: «Η Άρσεναλ που έχω δει δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Έχει πολλά προβλήματα και ιδιαίτερα στο γήπεδό της. Εμείς της βάλαμε τρία γκολ και θα μπορούσαμε και άλλα δύο. Είναι γρήγορη μπροστά και είναι πιο επικίνδυνη εκτός έδρας. Δεν ξέρω βέβαια ποιοι θα παίξουν. Βέβαια ακόμα και τώρα που δεν είναι σε καλή κατάσταση δεν παύει να είναι η Άρσεναλ. Και όταν μια ελληνική ομάδα παίζει κόντρα σε μια αγγλική δεν παύει το παιχνίδι να είναι δύσκολο.

Όταν μένεις χρόνια μακριά από τίτλους υπάρχουν προβλήματα. Έχουν όμως διαλέξει ένα άλλο μοντέλο με νέους παίκτες και κατά καιρούς παίζει καλό ποδόσφαιρο. Χρειάζονται όμως και οι έμπειροι και αυτό της στοιχίζει».

Για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι ωραίο να βλέπεις νέους Έλληνες παίκτες να παίζουν. Είναι καλό για ο ποδόσφαιρο, για την Εθνική και την ίδια την ομάδα. Όταν επενδύεις σε Έλληνες παίκτες δίνουν χαρακτηριστικά στην ομάδα. Πρέπει όμως γενικά να διορθωθούν πολλά. Στο παιχνίδι της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να πάρουν κάποιες αποφάσεις και να υπάρχουν νόμοι που να μπορούν να προστατεύουν τους παίκτες από τέτοιες καταστάσεις».

Για την ομάδα του 2003 και την πορεία στην Ευρώπη: «Ξέραμε τι συνέβαινε στην Ελλάδα πόσο δύσκολο ήταν. Στην Ευρώπη μπορούσες να κάνεις μια πορεία και να είναι εντελώς διαφορετικά.

Τότε είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε κερδίσει την Πόρτο, μετά παίξαμε με το Αιγάλεω και στη συνέχεια και πάλι με την Πόρτο. Όταν έχεις φτάσει τόσο κοντά, ήταν κρίμα. Εκείνη η ομάδα ήταν μία από τις καλύτερες. Είχε συνεχόμενες. Μέτρο σύγκρισης είανι η Ευρώπη όχι η Ελλάδα. Στην Ελλάδα παίζουν κι άλλοι παράγοντες. Στην Ευρώπη δείχνει τι αξίζεις».

Για την τωρινή Εθνική ομάδα: «Έχει δείξει πολλά καλά δείγματα και συνέχεια. Έχει καλά αποτελέσματα και προσπαθεί κατά διαστήματα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είναι θαύμα αν δει κάνει τι πρωτάθλημα έχουμε με τι υποδομές και που βρίσκεται η Εθνική στην κατάταξη της FIFA. Μου έλεγε ο Νταφ πως τους έφερνε ο Τραπατόνι στην Εθνική Ιρλανδίας, παράδειγμα την Ελλάδα. Είναι φοβερά πράγματα να στα λένε αυτά. Πλέον τη φοβούνται την ομάδα, είναι μεγάλο κέρδος. Αυτά που έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια ίσως είναι πιο σημαντικό και απ' ότι καταφέραμε το 2004».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου