COLONOS

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ενας Παναθηναϊκός με 11 παιδιά από την ακαδημία


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2
Πρόκριση με «μικρούς» και... αρχηγό Πετρογκόλ!

Μέσα στους κλυδωνισμούς που έχει προκαλέσει στον Παναθηναϊκό η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζο για «καθάρισμα» στο ρόστερ, οι «πράσινοι» διεκπεραίωσαν με χαλαρό τρόπο την τελευταία αγωνιστική τους υποχρέωση για το 2012, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου. 

Ενας Παναθηναϊκός με 11 παιδιά από την ακαδημία, με τον Δώνη να αγωνίζεται πρώτη φορά βασικός και τους νεαρούς Γιαννιτσάνη και Μουζακίτη να κάνουν ντεμπούτο στο τέλος και με τον Αντώνη Πετρόπουλο, που σε 10 μέρες θα είναι παίκτης της ΑΕΚ, να αγωνίζεται βασικός, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να πετυχαίνει ένα γκολ!

Μετά το 4-0 στο ΟΑΚΑ, η ρεβάνς στο δημοτικό στάδιο της Νίκαιας απέναντι στους «βυσσινί» για τους «32» της διοργάνωσης, ήταν τυπική διαδικασία. Και αποδείχθηκε τέτοια, αν και αρχικά η «Προό» μπήκε πολύ δυνατά, έχασε πέναλτι στο 3' με τον Λέκκα (απέκρουσε ο Καπίνο) και προηγήθηκε στο 6' με τον Παναγιωτόπουλο!

Ωστόσο σταδιακά οι παίκτες του Παναθηναϊκού - που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και αρχηγό τον Πετρόπουλο που θα ανήκει σε λίγες μέρες στην ΑΕΚ - «πάτησαν» καλύτερα στον συνθετικό αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησαν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς ανώτεροι, ισοφάρισαν με τον Πετρόπουλο στο 59', έχίαν ευκαιρίες για άλλο γκολ (58' Τριανταφυλλόπουλος, 62' Μαυρίας, 65' Σο, 66' Πετρόπουλος) το οποίο πέτυχαν με τον Μαυρία στο 83'.

Αρχικός ενθουσιασμός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με πάθος, αιφνιδίασαν τους «πράσινους», αφενός καθώς η 11άδα που παρατάχθηκε για τον Παναθηναϊκό δεν είχε ξαναπαίξει μαζί (πρώτη φορά βασικός ο Δώνης) και αφετέρου τα λάθη των φιλοξενούμενων ήταν πολλά. Μετά το 15' οι «πράσινοι» έγιναν πιο… υποφερτοί, είχαν καλές στιγμές (24' Μαυρίας, 25' Δώνης, 37' Πετρόπουλος, 45'+2' Μαυρίας) χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε, έγινε πολύ πιο επιθετικός και κατάφερε να κάνει την ανατροπή του αποτελέσματος, καθώς εκτός της ισοφάρισης του Πετρόπουλου στο 59' πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Μαυρία στο 83'. Τις δικές τους δύο μεγάλες ευκαιρίες είχαν και οι γηπεδούχοι (72' Αργυρίου, 79' Παναγιωτόπουλος) αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ.

Στα τελευταία λεπτά ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό έκανε ο νεαρός Γιαννιτσάνης αλλά και ο Μουζακίτης, ενώ ο Καπίνο κράτησε τη νίκη στο 90' αποκρούοντας το σουτ του Τζώρτζη.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 6' Παναγιωτόπουλος - 59' Πετρόπουλος, 83' Μαυρίας

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 3' Λέκκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζής (Δυτ. Αττικής)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33' Κουσούρης, 39' Επιτροπάκης, 61' Παναγιωτόπουλος - 20' Σο, 81' Λαγός

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Ζήνωνος, Κουσούρης, Κακαράς, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Βασιλάκος (69' Αντωνίου), Μακαρονάς (61' Τζώρτζης), Επιτροπάκης (46' Αργυρίου), Λέκκας, Παναγιωτόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρίνος, Λαγός, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σο, Φουρλάνος, Δώνης (73' Ζέκα), Μπαρμπαρούσης (88' Γιαννιτσάνης), Μαυρίας (89' Μουζακίτης), Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου