COLONOS

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΖΕΧΑ «Χρειάζεται στράικερ ο Παναθηναϊκός»


Ο ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΖΕΧΑ «Χρειάζεται στράικερ ο Παναθηναϊκός» 

Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε για τις αλλαγές που έχει φέρει ο Ρότσα στον Παναθηναϊκό αλλά και την έλλειψη ενός αποτελεσματικού επιθετικού.

Επίσης, ο Πολωνός πρώην άσος των «πράσινων» μίλησε για τον Χάρη Μαυρία που αυτός μαζί με τον Νίκο Νιόπλια έφερε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά και τα παιδιά των ακαδημιών που αποτελούν το μέλλον της ομάδας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο Κριστόφ Βαζέχα αρχικά ρωτήθηκε για τον Παναθηναϊκό του Ρότσα συγκρίνοντας τον με αυτόν του Φερέιρα: «Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο ντέρμπι. Ήταν αν μη τι άλλο ορεξάτος, με πολύ πάθος, με κατοχή της μπάλας. Δεν θέλω να γυρίσω στους μήνες που ήταν ο προηγούμενος προπονητής (ο Φερέιρα) στην ομάδα, πρέπει να βρεθεί ο καλός ρυθμός που φαίνεται σιγά-σιγά στον Παναθηναϊκό και πλέον πρέπει να κοιτάξει μπροστά μπροστά».


Για τις αλλαγές ο έφερε ο Ρότσα σε αγωνιστικό επίπεδο: «Όταν είσαι μακριά από την ομάδα είναι δύσκολο να ξέρεις τι γίνετε. Εγώ θυμάμαι, ότι όταν ήταν ο Χουάν προπονητής μου μας έλεγε να παίζουμε ελεύθερα και να αγωνιζόμαστε χωρίς άγχος, ξέροντας ότι σε περίπτωση λάθους θα υπάρχει πάντα ένας συμπαίκτης να το διορθώσει. Χθες είδαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Με πολλή όρεξη και πάθος φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε περισσότερο να κερδίσει». 

Για το αν φοβήθηκε πως ο Παναθηναϊκός θα χάσει μετά το 2-1 του Ολυμπιακού: «Όταν παίζεις με μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός και χάνεις στο ημίχρονο 1-2 πρέπει να ρισκάρεις, με στόχο να κάνεις περισσότερες επιθέσεις και να ανοιχτείς. Όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού από τη μεσαία γραμμή και μπροστά είναι αρκετά ποιοτικοί και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσεις με ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Ωστόσο χάθηκε μόνο μία κλασική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φουστέρ και ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι μπορεί να κερδίσει. Από το σημείο μάλιστα που κατάφερε να ισοφαρίσει δεν κλείστηκε για να πάρει το βαθμό, αλλά πάλεψε μέχρι το τέλος και με τον Μαυρία θα μπορούσε να πάρει την νίκη με 3-2». 

Για την έλλειψη ενός κυνηγού επιπέδου, Βαζέχα ή Σισέ: «Όλοι κράζουμε τον Τοτσέ όμως είναι πάντα εκεί που πρέπει στα δύσκολα και εχθές έκανε το 2-2. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν γκολτζή να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που χάνει ο Τοτσέ, έναν πιο αποτελεσματικό επιθετικό. Εχθές χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, όμως υπάρχουν άλλα παιχνίδια με μία δύο ευκαιρίες και εκεί πρέπει να είσαι πιο συγκεντρωμένος».

Για τον Ζέκα: «Είναι δύσκολο να πει κανείς τι έφταιγε. Ο Χουάν μιλάει πολλές ώρες και δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά, όμως πιστεύω ότι το γεγονός ότι ο Ρότσα σε αφήνει να αγωνίζεσαι ελεύθερα, χωρίς να υπάρχει η αγωνία για ενδεχόμενο πρόβλημα με τον προπονητή σε λάθος πάσα ή σε ένα τραβηγμένο σουτ».

Για τον Χάρη Μαυρία: «Τον ξέρω από τον καιρό που ήμασταν μαζί με τον Νίκο Νιόπλια στην ομάδα. Είναι ένα παιδί που του αρέσει η δουλειά. Δεν θα νομίζει πως είναι μεγάλος παίκτης μετά το ντέρμπι. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Εχει τα στοιχεία να πετύχει, ταχύτητα και καλή επαφή με την μπάλα. Είναι και πολύ καλό παιδί. Τον ξέρω από κοντά, δεν παίρνουν τα μυαλά του αέρα».


Για το αν θα επηρεαστεί από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: «Είναι σε όλες τις εφημερίδες. Ο ίδιος είναι 19 ετών, ολόκληρος άντρας δεν είναι παιδί. Είναι βασικός παίκτης, από τον ίδιο εξαρτάται να μείνει προσγειωμένος».

Για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο: «Χθες μετά το 1-1 φταίει λίγο για το γκολ, κάπου φοβήθηκε το τάκλιν. Μετά είχε λίγο τρακ και στις πάσες του. Νομίζω όμως πως αποτελεί επένδυση για τον Παναθηναϊκό».

Για το αν είναι μονόδρομος ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί σε νέα παιδιά: «Εννοείται πως ναι, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός είναι κάτι που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Οποια ομάδα έχει πίσω της ακαδημίες μπορεί να σταθεί στην κρίση. Είχε δίκιο ο Βαρδινογιάννης πως οι ομάδες χτίζονται δεν αγοράζονται. Πρέπει η κάθε ομάδα να έχει 1-2 παίκτες που τους λέμε κράχτες αλλά να είναι ικανοί να κάνουν την διαφορά μέσα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου