COLONOS

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Στο... σκαμνί ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός+Video


Μήνυση στον Θεοδωρίδη!

Στο... σκαμνί ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσφήμηση του δημοσιογράφου που έγραψε για το σκάνδαλο των στημένων και στις διώξεις που έχουν ασκηθεί!
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση υποβλήθηκε στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, από τον δημοσιογράφο της αγγλικής εφημερίδας
«Sun» Αντώνη Καστρινάκη



Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την Άρσεναλ έγινε γνωστό ότι ο Αντώνης Καστρινάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με αφορμή την τηλεοπτική παρέμβαση του Θεοδωρίδη στην
«Δίκη στο ΣΚΑΪ» τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Θεοδωρίδης εξαπέλυσε δριμύτατη προσωπική επίθεση στον Καστρινάκη για ένα άρθρο του στην στήλη που διατηρεί στη Sun, την μεγαλύτερη εφημερίδα στην Αγγλία με καθημερινή κυκλοφορία που ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια φύλλα, στο οποίο ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη δίωξη που έχει ασκηθεί στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη σε σχέση με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011.
Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την επίσκεψη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στις αρχές Οκτωβρίου


Ο Θεοδωρίδης απευθύνθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Καστρινάκη υπαινισσόμενος ότι ο έγκριτος Έλληνας δημοσιογράφος εξυπηρετούσε συμφέροντα αντιπάλων του Ολυμπιακού και πιο συγκεκριμένα του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού και του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου.



Στη μήνυσή του ο Καστρινάκης ξεκαθαρίζει ότι οι χαρακτηρισμοί του Θεοδωρίδη και οι υπαινιγμοί που άφησε για την ακεραιότητα, αμεροληψία και τιμιότητά του όπως και τον πατριωτισμό του είναι παντελώς ψευδείς, ανυπόστατοι και άκρως δυσφημηστικοί.

Ο Θεοδωρίδης μεταξύ άλλων χαρακτήρισε το άρθρο του Καστρινἀκη
«αισχρό» και «αηδές» ενώ παράλληλα ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού άφησε να εννοηθεί ότι ο δημοσιογράφος της Sun έγραψε ότι ο Μαρινάκης «έχει καταδικαστεί» και θα ταξίδευε στην Αγγλία ως «καταζητούμενος», κάτι που ουδέποτε έχει δημοσιευτεί στο συγκεκριμένο άρθρο!
Οι βαρύτατοι ισχυρισμοί του Θεοδωρίδη προκάλεσαν την αντίδραση του επίσης προσκεκλημένου στην επίμαχη εκπομπή δικηγόρου Αλέξη Κούγια, ο οποίος διευκρίνισε ότι υπάρχει ποινική δίωξη εναντίον του Μαρινάκη, γεγονός που έχει δημοσιευτεί στον Τύπο έπειτα από σχετική
«διάταξη δημοσιότητας» που εξέδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου.

Στην ίδια εκπομπή είχε απαντήσει στον Θεοδωρίδη και η επίσης δικηγόρος καλεσμένη του ΣΚΑΪ και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Ειρήνη Μαρούπα, η οποία ξεκαθάρισε ότι ο Μαρινάκης

«πρέπει να απολογηθεί» στον ανακριτή από τη στιγμή που του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το σκάνδαλο των στημένων και χαρακτήρισε ως «φοβερό» το γεγονός ότι 16 μήνες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, ο Μαρινάκης δεν είχε ακόμα απολογηθεί στον ανακριτή.
Ο ΣΚΑΪ έχει ήδη ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Αντώνη Καστρινάκη μέσω του παρουσιαστή της εκπομπής

«Δίκη στο ΣΚΑΪ» Κυριάκου Θωμαίδη, ο οποίος αναγκάστηκε έπειτα από εξώδικη δήλωση που του επιδόθηκε (διαβάστε περισσότερα εδώ) να διευκρινίσει ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο σταθμός ΣΚΑΪ υιοθετούσαν τις απόψεις που εξέφρασε ο Θεοδωρίδης – πράγμα που δεν είχε κάνει ο παρουσιαστής κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής τηλεφωνικής παρέμβασης του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού.




Άγγλοι για Μαρινάκη: Mπλεγμένος στα στημένα! 





Με αφορμή την αναμέτρηση της Τετάρτης στο "Emirates" για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Άρσεναλ και του Ολυμπιακού, η εφημερίδα "SUN" σε δημοσίευμα της επαναφέρει στο προσκήνιο το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Ελλάδα και υπογραμμίζει την εμπλοκή του Μαρινάκη σε αυτό.





Αξίζει να σημειωθεί πως ο συντάκτης του κειμένου είναι Έλληνας και ονομάζεται Αντώνης Καστρινάκης ο οποίος στην αρχή αναφέρει: "Ο αντίπαλος της Άρσεναλ έρχεται στο Emirates κάτω από την σκιά ενός τεράστιου σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια".

Η συνέχεια του άρθρου έχει ως εξής: "Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη, 15 μήνες μετά το σκάνδαλο... Οι οπαδοί των ‘κανονιέρηδων' θα εντυπωσιαζόντουσαν αν γνώριζαν ότι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται στα VIP του σταδίου, λίγα μέτρα μακριά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Άρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδης, αντιμετωπίζει δίωξη για ανάμειξη σε στημένους αγώνες. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόκειται επίσης να βρίσκεται δίπλα στον Γκαζίδης, στο γεύμα που συνηθίζεται να έχουν οι ηγέτες των δυο ομάδων, πριν τον αγώνα".

Η "SUN" υπογραμμίζει στην συνέχεια πως ο Μαρινάκης "έχει στηρίξει έντονα την αθωότητα του" και σημειώνει: "Ωστόσο, έπειτα από έναν και πλέον χρόνο, παραμένει σε εξέλιξη η έρευνα γύρω από το όνομα και την ανάμειξη του".
Η εφημερίδα στο άρθρο της παρουσιάζει και μια παλιότερη δήλωση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων: " Η υπόθεση με τους στημένους αγώνες δεν μας αγγίζει. Όσον αφορά την υποτιθέμενη ανάμειξή μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει οποιαδήποτε παράβαση".
Το άρθρο στη συνέχεια αναφέρει: "Ο Μαρινάκης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και δωροδοκία" και τονίζει: "Βέβαια, μπορεί να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να συνοδεύσει την αποστολή του Ολυμπιακού καθώς μπορεί αρχικά να του είχε επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ποινή που στην συνέχεια ήρθη καθώς θεωρήθηκε απίθανο να εγκαταλείψει την χώρα".
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο σκάνδαλο των στημένων με λεπτομέρειες σχετικά με τις σελίδες της δικογραφίας και τον αριθμό των ατόμων που κατηγορήθηκαν για την συμμετοχή "στο σκάνδαλο που τραυμάτισε την Ελλάδα, μετά την κατάκτηση του Euro 2004". Μάλιστα, θυμίζει και την "εμπλοκή" του Αβραάμ Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι "αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομο στοίχημα, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ έχει αρνηθεί σθεναρά την ανάμειξή του και δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές για να `καθαρίσει' το όνομά του".
Τέλος, ο συντάκτης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόφαση της επιστροφής των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στην Football League, "τρεις ομάδες που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο με τα στημένα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου