COLONOS

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Eπεισοδια στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ 10/02/20[βίντεο+φωτο]


Eπεισοδια στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ 10/02/2013

Για τα μέτρα ασφαλείας και πως τελικά πέρασαν εντός γηπέδου όλα αυτά τα αντικείμενα, ακόμη και μαχαίρια:   «Ότι προσπαθήσαμε να χτίσουμε, το γκρεμίσαμε. Οι δηλώσεις και οι ενέργειες αμφοτέρων δείχνουν το τι έχει συμβεί. Φάνηκε και πόσο οργανωμένοι είναι οι `στρατοί' όταν αποφασίστηκε να εκκενωθούν, είδατε πόσο οργανωμένα αποχώρησαν… Αυτό λέει πολλά. Τελικά, θα φύγει ο κόσμος από τα γήπεδα και θα μείνουν μόνο αυτοί, οι οργανωμένοι, οι οποίοι έρχονται καθοδηγούμενοι, όπως χθες, δώσανε το ρεσιτάλ τους και έφυγαν».





Το ότι για άλλη μια φορά η χώρα μας έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι, καθώς τα επεισόδια του τελικού της Κυριακής στο μπάσκετ μεταξύ των δύο "αιωνίων", κάνουν το γύρο του κόσμου είναι γεγονός.

Όμως το παράδοξο σε αυτήν την ιστορία ,είναι ότι σε ένα γήπεδο όπου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τηλεοπτική κάλυψη και φαντάζομαι και εισαγγελέας σε ετοιμότητα, έγινε πληθώρα παραβατικών και κακουργηματικών πράξεων σε πανελλήνια μετάδοση και ούτε μια σύλληψη.

Απορίας άξιο είναι, πως αυτοί οι μεταφερόμενοι οργανωμένοι στρατοί κατάφεραν και αυτή τη φορά παρά τον υποτιθέμενο αστυνομικό έλεγχο να περάσουν μέσα στο γήπεδο, φωτοβολίδες μαχαίρια και άλλα συναφή. Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το θέατρο να δεν μπορεί η αστυνομία να ελέγξει τους οπαδούς ας σταματήσουν οι έλεγχοι και να γνωρίζουν όσοι φανατικοί επιμένουν ότι πηγαίνουν σε αυτοσχέδιες μάχες ζωής και θανάτου.
Δεύτερη απορία -και δεν μιλάω οπαδικά- από τη στιγμή που εκτοξεύονται φωτοβολίδες. θα έπρεπε ο αγώνας να διακοπεί και να μην ξαναρχίσει τουλάχιστον μέχρι να εκκενωθεί το γήπεδο <<οπως και εγινε>>

Τρίτον και χειρότερο εφ' όσον το παιχνίδι ξεκινά και μάλιστα όπως λένε όλοι οι αθλητικοί διαπιστευμένοι συντάκτες, τα επεισόδια ξεκίνησαν από τα επίσημα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο χώρο όπου βρισκόταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Στα επίσημα δεν πάνε οι απλοί φίλαθλοι πάνε άνθρωποι κατόπιν προσκλήσεως. Οι υπαίτιοι των επεισοδίων έχουν λοιπόν ονοματεπώνυμο και θα έπρεπε να συλληφθούν χθες με τη συμβολή των διοικήσεων των δύο ομάδων που θα έδιναν τα σχετικά στοιχεία.

Γιατί αν χθες είχαν γενικευθεί τα επεισόδια και δεν σταματούσαν θα μπορούσαμε σήμερα να μετρούμε και θύματα.

Τέταρτον, αίφνης γινόμαστε όλοι μάρτυρες κάποιων παλικαράδων με πράσινα και κόκκινα μπλουζάκια κάποιοι εξ αυτών και χωρίς κουκούλες να παίζουν ξύλο μεταξύ του κρατώντας ακόμα και μαχαίρι και οι αστυνομικοί να τους παρακολουθούν σε απόσταση αναπνοής, χωρίς να παρεμβαίνουν. Την ίδια ώρα ξηλώνονται καθίσματα και προκαλούνται σοβαρές υλικές ζημιές στη δημόσια περιουσία. Και εδώ από θέμα τύχης δεν είχαμε αιματηρό απολογισμό.

Τελικά αφού όλες οι αρμόδιες αρχές, εισαγγελέας και αστυνομία, αδρανούν, οι διαιτητές ζητούν την εκκένωση του γηπέδου και άλλη μια παρωδία εκτυλίχθηκε, πάντα, σε πανελλήνια μετάδοση. Διότι πως είναι δυνατόν σε ένα γήπεδο που έχει εκκενωθεί να ακούγονται συνθήματα, αποδοκιμασίες .

Κύριοι της κυβέρνησης και αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας και Πολίτη, δεν μπορείτε να επιστρατεύετε τον κάθε απεργό να εκκενώνετε προληπτικά και ουσιαστικά βίλες και καταλήψεις και στην περίπτωση του τελικού κυπέλλου του Ελληνικού και ενώ παρίσταται ισχυρή αστυνομική παρουσία, να διαπράττονται σωρεία παραβατικών πράξεων με κίνδυνο να χαθούν ζωές και να μη συλλαμβάνεται κανείς.

Για τη τιμή των όπλων ας επέμβει αυτεπάγγελτα τώρα ένας εισαγγελέας και ας ασκήσει διώξεις με βάση του οπτικού υλικού , που δείχνει και πρόσωπα και καταστάσεις . Τέλος ας κληθούν οι διοικήσεις των δύο ομάδων και αυτή τη φορά όχι για να αναφερθούν στη διαιτησία αλλά να εξηγήσουν σε ποιους έδωσε η κάθε ομάδα τα 900 εισιτήρια. Αλλά και κυρίως ποιοι ήταν αυτοί οι κύριοι στα επίσημα που ξεκίνησαν τα επεισόδια. Μόνο έτσι θα υπάρξει κάθαρση, τιμωρία και παραδειγματισμός και ίσως μια μέρα ένας τελικός κυπέλλου θα είναι γιορτή και όχι άντρο εγκληματιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου