COLONOS

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ-ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Οικονομικό και ΓΗΠΕΛ στην ατζέντα 


Δύο μέρες νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν αρχικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (18/2) στα γραφεία της «MIG» (αντί για την Πέμπτη (20/2) που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να συναντηθούν) κι έθεσαν επί τάπητος τα θέματα της οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ, αλλά και της ΓΗΠΕΛ και κατ' επέκταση το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης».
Σε ότι αφορά το οικονομικό, ο Αλαφούζος ενημέρωσε τον δεύτερο τη τάξει μέτοχο της «πράσινης» ΠΑΕ για τις κινήσεις που έχει κάνει, τόσο για την επισύναψη δανείου με τράπεζες (του είπε πως είναι σε καλό δρόμο σ' αυτό το κομμάτι και ίσως σύντομα να έχει θετικές εξελίξεις), όσο και για τις επαφές που είχε με διάφορους επιφανείς φίλους του Παναθηναϊκού, ζητώντας την οικονομική αρωγή τους σ' αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο «Mr. ΣΚΑΪ» ενημέρωσε τον «Βγενό» πως υπολογίζει ότι θα συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό ως «Συμμαχία» εν όψει της επικείμενης ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ, που θα οριστεί το επόμενο διάστημα. Από την πλευρά του ο Βγενόπουλος ξεκαθάρισε πως και σ' αυτή τη φάση θα συμμετάσχει με το ποσοστό του (ήτοι 10,8%), επί των χρημάτων που θα συγκεντρώσει η «Συμμαχία».

Κι αυτό διότι επανέλαβε για ακόμη μία φορά τις αντιρρήσεις του ως προς τους χειρισμούς που έχουν γίνει στο θέμα της ΓΗΠΕΛ και συνολικά στο γηπεδικό. Ο Βγενόπουλος υπογράμμισε πως θα πρέπει να προωθηθεί άμεσα το θέμα της λογοδοσίας της ΓΗΠΕΛ, που έχει μείνει στον «αέρα» εδώ και καιρό, ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να απεμπλακεί από το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», το οποίο μπορεί να ζημιώσει μελλοντικά την ΠΑΕ από πιθανές αγωγές τρίτων.
Από την πλευρά του ο Αλαφούζος διαφώνησε, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι σωστό να απεμπλακεί τη δεδομένη χρονική στιγμή από το πρότζεκτ του Βοτανικού, διότι το θέμα είναι σε εξέλιξη και πως ο ίδιος εκτιμά πως μετά τις επαφές που έχει κάνει με το δήμο Αθηναίων και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, πως μπορεί να προχωρήσει. Ανέλυσε δε, τις σκέψεις του, για το πώς μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση για να χτιστεί το νέο γήπεδο του «τριφυλλιού» στον Βοτανικό, ενώ ξεκαθάρισε πως εάν εντέλει δεν βρεθεί άκρη και το πρότζεκτ δεν προχωρήσει, μπορεί να ενεργοποιήσει την αγωγή που έχει δικαίωμα να κάνει η ΠΑΕ, ζητώντας αποζημιώσεις από το δήμο Αθηναίων. Επί του παρόντος εντούτοις, κάτι τέτοιο, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν είναι στο μυαλό του και αυτό το υπογράμμισε προς τον «Mr. MIG».
Παρασκευή ή Δευτέρα η συνέντευξη
Ο Αλαφούζος θα συνεχίσει τις επαφές του και με τους υπόλοιπους μετόχους τα επόμενα 24ωρα, ενώ πιθανότατα σήμερα θα φιξαριστεί και η ημερομηνία της συνέντευξης Τύπου, που έχει αποφασίσει να δώσει για να αναλύσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος και να μιλήσει για τις επόμενες κινήσεις του. Το πιο πιθανό πάντως είναι να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη είτε την Παρασκευή (21/2), είτε το αργότερο την προσεχή Δευτέρα (24/2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου