COLONOS

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

"Γιατροί" και "σωτήρες" στα εύκολα. Άφαντοι στα δύσκολα...


Η πλάκα είναι ότι τα "περιβάλλοντα" δε βαριούνται και δεν ντρέπονται να λένε τόσα χρόνια τα ίδια, και τα ίδια και τα ίδια...

"Γιατροί" και "σωτήρες" στα εύκολα. Άφαντοι στα δύσκολα...

Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων ότι ο Γιάννης Αλαφούζος επιχειρεί "επαφές" με τους υπάρχοντες μετόχους για να δώσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του Παναθηναϊκού.
Και σε όλες τις εφημερίδες, η ...υποσημείωση είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Βγενόπουλος όσο και ο Νίκος ο Πατέρας, δύσκολα θα συνδράμουν με ένα σημαντικό ποσό.

Αναμενόμενο...

Ήξεραν μόνο να κάνουν τους "σωτήρες" όταν δεν υπήρχε κίνδυνος και τους "γιατρούς" όταν δεν υπήρχε αρρώστια.

Εκ του ασφαλούς.

Τώρα που και κίνδυνος υπάρχει και αρρώστια, οι "γιατροί" και οι "σωτήρες" σφυρίζουν αδιάφορα.

"Μα έβαλαν τόσα εκατομμύρια το 2008" ακούμε τους υπαλλήλους να ωρύονται.

Φυσικά και έβαλαν.

- Τα έβαλαν σε μία ΥΓΙΗ ομάδα που δε χρωστούσε ούτε ένα ευρώ.
- Τα έβαλαν και ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ οι ίδιοι.
- Τα έβαλαν, τα διαχειρίστηκαν, και άφησαν μία τρύπα που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια.
- Τα έβαλαν και απαγόρευσαν στην πλειοψηφία να συμμετέχει στις αποφάσεις, επιβάλλοντας την περίφημη "εν λευκώ διαχείριση" με επικοινωνιακές και γηπεδικές αθλιότητες, ακόμα και όταν η ομάδα έπαιρνε το πρωτάθλημα.

Και φυσικά, μόλις η πλειοψηφία τους είπε "πάρτε τις μετοχές και χρηματοδοτήστε εσείς τις αποφάσεις σας", έστριψαν διά του αρραβώνος. Γιατί ήθελαν αυτοί να διοικούν και άλλοι να πληρώνουν.

Το 2008 λοιπόν με έναν Παναθηναϊκό ΥΓΙΗ εταιρικά και ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ από πλευράς έμψυχου δυναμικού (κάτι ποαυ αποδείχθηκε από την πορεία στο CL την επόμενη σεζόν), ήξεραν να βάζουν λεφτά. Γιατί γνώριζαν ότι τα λεφτά αυτά θα έμεναν στο ταμείο και δε θα πήγαιναν για να καλύψουν χρέη. Ήξεραν να κάνουν δηλαδή τους "γιατρούς" χωρίς να υπάρχει ασθενής. Τους "σωτήρες" χωρίς κίνδυνο.

Τώρα που πρέπει να εμφανιστούν για να κλείσουν τις τρύπες που οι ίδιοι άνοιξαν, την έχουν κάνει γυριστή.

Απλώς βάζουν τους δημοσιογραφικούς και οπαδικούς στρατούς να πιπιλάνε τις καραμέλες της ΓΗΠΕΛ, του Πλεσί, του Βύντρα και της καθαρίστριας που έχει ξεμείνει στην Παιανία.

Γιατί πλέον η ΑΡΡΩΣΤΙΑ και ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ είναι καταστάσεις υπαρκτές και όχι ευφυολογήματα σαν αυτά που πουλούσε ο κύριος Ανδρέας στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Τότε που μας έλεγε ότι «ο Παναθηναϊκός αργοπεθαίνει». Προφανώς τώρα πάει μια χαρά, γι' αυτό είναι εξαφανισμένος και ούτε ανακοινώσεις βγάζει ούτε ρεπορτάζ «μοιράζει» το περιβάλλον του για το πόσο φανατικός οπαδός είναι.

Τώρα για να κάνεις τον "γιατρό" πρέπει να έχεις δίπλωμα και να μην είσαι κομπογιανίτης ούτε να δίνεις ασπιρίνες στους υγιείς.

Έχει έρθει η ώρα του λογαριασμού και κάποιοι κάνουν ότι ξέχασαν το πορτοφόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου