COLONOS

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ενταση στην αρχή, ομόνοια στο φινάλε!

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΜΠΡΙ


Επίσκεψη… τριξίματος «δοντιών», με ένταση και σπρωξίματα αρχικά, ξεκάθαρα «μηνύματα» στη συνέχεια και κατάληξη, τελικά, σε κλίμα απόλυτης ηρεμίας και ενότητας και ομόνοιας εν όψει της συνέχειας.

Αυτό ήταν το σκηνικό το πρωί της Τετάρτης (20/2) στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, όταν περίπου 20-30 οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν στο προπονητικό κέντρο των «πράσινων», στην προπόνηση, θέλοντας να εκφράσουν την οργή τους για τις κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων δύο αγωνιστικών.

Σύμφωνα μάλιστα με την πληροφορία που μετέφερε ο Σάββας Λιβάνιος στον Sentra 103,3 οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περίμεναν σήμερα στην Παιανία τον Γιάννη Αλαφούζο προκειμένου να τους μιλήσει, ωστόσο, αντ' αυτού παρουσιάστηκαν οι οργανωμένοι και ζήτησαν εξηγήσεις. Οι οπαδοί περίμεναν να τελειώσει η προπόνηση πριν μιλήσουν με τους παίκτες, όπως τους ζήτησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου τον οποίο συνάντησαν εκεί. «Περιμένετε, σε 5 λεπτά τελειώνει», τους είπε, προκειμένου να μη διακοπεί το πρόγραμμα.

Η διοίκηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κώστας Μανωλιουδάκης στον «αέρα» του Sentra 103,3, δεν γνώριζε για την επίσκεψη των οπαδών στην Παιανία και προφανώς ενημερώθηκε, όταν αυτοί έφτασαν στις εγκαταστάσεις και χρειάστηκε ο φύλακας να ενημερώσει τους αρμοδίους για να τους επιτραπεί η είσοδος στην Παιανία.

Σπρωξιές με Βιτόλο και Μπουμσόνγκ στο ξεκίνημα

Αρχικά υπήρξε ένταση, σε δύο φάσεις, πρώτα με τον Βίκτορ Βιτόλο και στη συνέχεια με τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Ισπανός δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη και όταν είδε τους οπαδούς μπροστά του, αντέδρασε. «Οοιοι είστε εσείς, πώς μπήκατε εδώ;» αναρωτήθηκε και υπήρξε ψιλοένταση, με έντονο διάλογο και κάποια σπρωξίματα. Μάλιστα, όπως μετέφερε ο Σάββας Λιβάνιος στον «αέρα» του Sentra 103,3 κάποιος είπε στον Βιτόλο: «Βούλωσέ το, θα μιλήσουμε εμείς, να πούμε αυτά που θέλουμε».
Πιο μεγάλη ένταση υπήρξε λίγο αργότερα με τον Γάλλο, όταν εκείνος τους είπε: «Γιατί είστε εδώ; Δεν βοηθάτε έτσι, εμείς αγαπάμε τον Παναθηναϊκό περισσότερο και όταν χάνουμε στενοχωριόμαστε». Αυτή η ατάκα προκάλεσε την οργή ορισμένων και ορισμένα σπρωξίματα, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τόσο από την πλευρά των παικτών όσο και από τον οπαδών, τα πνεύματα ηρέμησαν. Οπως, μάλιστα, είπε ο Σάββας Λιβάνιος στον «αέρα» του Sentra 103,3, οι οπαδοί είπαν στον Γάλλο «εσύ είσαι ο μόνος πληρωμένος παίκτης από την ομάδα και σε ορισμένα παιχνίδια είσαι ο χειρότερος» και όταν ο Γάλλος είπε «εγώ αγαπώ την ομάδα», ήρθε η ένταση και ένας οπαδός αγκάλιασε τον Μπουμσόνγκ και πήγαν για 5 λεπτά να μιλήσουν μόνοι, επιστρέφοντας, τελικά, ήρεμοι.

Το μήνυμα των οργανωμένων

Οσο για το μήνυμα που έδωσαν οι οργανωμένοι στους παίκτες; «Δεν έχουμε έρθει άλλη φορά εδώ. Βλέπουμε ότι δεν βάζετε τα πόδια σας στη φωτιά. Εχετε το μυαλό σας στο επόμενο συμβόλαιο και προστατεύετε τα πόδια σας. Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, ότι είστε απλήρωτοι. Δε σας ζητήσαμε να πάρετε το πρωτάθλημα.
Ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση, αλλά μέχρι ενός σημείου. Θέλουμε μόνο νίκες ως το τέλος, με αρχή το ματς με τον ΟΦΗ. Να βγάλετε εγωισμό να αποδείξετε ότι είστε στον Παναθηναϊκό. Επιτέλους να τα δίνετε όλα και να βγάζετε τον καλύτερο εαυτό σας», είπαν μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές.
Οπως ανέφερε ο Σάββας Λιβάνιος στον Sentra 103,3 οι οπαδοί απευθύνθηκαν σε Καρνέζη και Σεϊταρίδη και τους είπαν: «Είστε οι δύο πιο παλιοί παίκτες, πείτε και στους υπόλοιπους τι είναι ο Παναθηναϊκός». Παράλληλα, τόνισαν: «Οι μισοί από εμάς είμαστε άνεργοι, οι υπόλοιποι έχουμε να πληρωθούμε 7-8 μήνες από τις δουλειές μας, όμως είμαστε κάθε Κυριακή στο γήπεδο».

«Τ' άκουσε» και ο Φάμπρι!

Στο «στόχαστρο» βρέθηκε και ο Φάμπρι, με αφορμή μια αποστροφή του λόγου του μετά το τέλος του αγώνα με τον Αρη, ότι «οι παίκτες του Αρη το ήθελαν περισσότερο και μη με πιέζετε για να πω την αλήθεια». Οι οπαδοί του ζήτησαν το λόγο, λέγοντάς του: «Τι ξέρεις και δεν λες; Και συ κοίτα να κάνεις μόνο δουλειά. Ασε τα πολλά λόγια, υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήσουν εδώ». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Σάββας Λιβάνιος στον Sentra 103,3, άλλη μια ατάκα ήταν: «Εδώ ζεις το όνειρό σου. Σκάσε και δούλευε».

Ολα καλά στο φινάλε

Στο τέλος τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει πλήρως, με τους παίκτες να στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους οπαδούς. «Σας χρειαζόμαστε, θέλουμε να είστε δίπλα μας, όσο το δυνατόν περισσότεροι. Συνήθως σε δύσκολες στιγμές πρέπει να βοηθούν οι οπαδοί. Εσείς το έχετε κάνει ως τώρα και θέλουμε να συνεχίσετε να το κάνετε ακόμα πιο πολύ», ήταν η κεντρική ιδέα των λεγομένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου