COLONOS

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο Χάρης Γραμμός: Η κατρακύλα συνεχίζεται.


Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού φόρεσε την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος για μια δεκαετία και κατάφερε να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (1969, 1970, 1972) και δύο κύπελλα (1967, 1969).

Ο Χάρης Γραμμός ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971 στο Στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τον Άγιαξ και μίλησε για τον φετινό Παναθηναϊκό και το μέλλον...

Καλημέρα κύριε Χάρη, είδατε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη;

Φυσικά και το είδα. Τι να πω για αυτή την εμφάνιση; Είναι εμφάνιση χωρίς σχόλια. Η κατρακύλα συνεχίζεται. Ο Άρης είχε περισσότερο πάθος και οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι εκτός κλίματος εδώ και 2-3 αγωνιστικές. Μπορεί η ομάδα να έδειξε σε δύο αγώνες θετικά δείγματα ανάκαμψης, αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα φαινόμενο ανεξήγητο. Δεν έχει κακούς παίκτες, αλλά δεν τραβούν.

Που οφείλεται η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός;

Πιστεύω πως δεν υπάρχει ψυχολογία και από ότι διαβάζω στα αποδυτήρια υπάρχει ένταση μεταξύ παικτών και προπονητή. Δεν είναι θετικά πράγματα για μια καλή πορεία αυτά.

Τι λείπει από την ομάδα;

Λείπουν οι καλοί παίκτες για να τραβήξουν τον Παναθηναϊκό μπροστά. Υπάρχει ο Σισοκό, ο Σεϊταρίδης και ο Σο, αλλά δυστυχώς κινούνται σε ρηχά νερά. Ο Σισοκό δεν τελειώνει τις φάσεις, δεν είναι ηγέτης. Ξέρει μπάλα, αλλά κάτι του λείπει.

Δηλαδή εννοείται πως μετά την αποχώρηση Κατσουράνη, Καραγκούνη δεν υπάρχουν ηγέτες;

Φυσικά και λείπουν οι ηγέτες. Δεν υπάρχει παίκτης αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό που θα πάρει την ομάδα από το χέρι, στην δύσκολη στιγμή. Λείπει ακόμα και το γκολ. Περιμένουν τα πάντα από μια ενέργεια του Τοτσέ, μήπως και μπει η μπάλα στα δίχτυα. Δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Πως βλέπεται το μέλλον;

Κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν χρήματα, προοπτική και παίκτες για να τον βοηθήσουν.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χθες με δύο Έλληνες στην ενδεκάδα...

Απορώ γιατί ο Φάμπρι βάζει τον Χοκίν Εσπάθρα και όχι τον Χάρη Μαυρία που είναι εξελίξιμος και μόλις μπήκε δημιούργησε κάτι καλό για τον Παναθηναϊκό. Είχε και δοκάρι. Απορώ πως γίνεται ο Παναθηναϊκός να παίζει με 9 ξένους και μόνο 2 Ελληνες. Ας αποφασίσουν τι θέλουν στη διοίκηση. Αν θέλουν να συνεχιστεί η κατηφόρα τότε τι να πω. Ας βάλουν μέσα νεαρούς Έλληνες παίκτες. Το 1966 έγινε μια ανανέωση στην ομάδα με νέους παίκτες και σιγά – σιγά ο Παναθηναϊκός πήρε μπροστά.

Θεωρείται ότι μπορεί να κινδυνεύσει με υποβιβασμό;

Η κατάσταση που υπάρχει τώρα δεν οδηγεί πουθενά, αλλά δεν θα κινδυνεύσει ο Παναθηναϊκός. Οσοι παίκτες παίζουν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Σας ρωτάω επειδή έχει να παίξει σε Τούμπα, Καραϊσκάκης, αλλά και ως φιλοξενούμενος με την ΑΕΚ...

Οι παίκτες θα καταλάβουν τη φανέλα και την ιστορία και δεν θα φτάσουν στο σημείο του υποβιβασμού. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι πρωτόγνωρο για τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι η ομάδα να βρει τον δρόμο της.

Υπάρχουν στην ομάδα και παίκτες από τη γενιά τη δική σας...

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο Κώστας Ελευθεράκης προσπαθούν και αυτή να βοηθήσουν όσο μπορούν με την εμπειρία τους, αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν πρέπει να αφεθούν όλα στην τύχη.

Ποια είναι η άποψη σας για τον προπονητή Φάμπρι;

Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά του. Δεν είναι τρόπος αυτός να αντιδρά και να βρίζει. Δεν μπορείς να συνεννοηθείς με κραυγές και φωνές. Νομίζω ότι αυτό δείχνει αδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου