COLONOS

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Είναι σα να χτυπάς την πόρτα ενός κουφού


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
«Είναι σα να χτυπάς την πόρτα ενός κουφού» 

Ο διευθυντής του gazzetta.gr, Βασίλης Παπαθεοδώρου, μίλησε  με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ Ολυμπιακού στο site, Δημήτρης Τομαράς, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός - Αρης.

«Δεν έχουν επικοινωνήσει καν με τον ίδιο το άνθρωπο, από ανθρώπινης άποψης, για να τον ρωτήσουν αν είναι καλά», τόνισε «καυτηριάζοντας» τη στάση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ για το ζήτημα.
Και πρόσθεσε: «Αν διαβάσει κανείς την επίσημη θέση της, παίρνει και μια απόσταση από το γεγονός λέγοντας `αν έχει συμβεί'. Φυσικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το αποδεικνύουν τα γεγονότα και ο ιατροδικαστής».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «γουρούνια υπάρχουν σε κάθε εξέδρα», ανατρέχοντας και στην επίθεση που δέχθηκε ο συντάκτης του gazzetta.gr, Αντώνης Καλκαβούρας, στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ.
«Εξαίρουμε τη στάση του «Goal» και του δημοσιογραφικού ομίλου, είναι ίσως τα μοναδικά μέσα που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ηταν υποχρέωση μεν, αλλά θα πρέπει να δούμε γιατί τα άλλα μέσα δεν είχαν την ίδια υποχρέωση, γιατί δεν τους ένοιαζε», επεσήμανε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε:
Για το αν ευθύνη φέρνουν και οι δημοσιογράφοι με τη στάση τους: «Αναμφίβολα τη φέρνουμε και εμείς. Το μεγαλύτερο χτύπημα δεν ήταν τα χτυπήματα του συναδέλφου, αλλά τα χτυπήματα που δέχθηκε η δημοσιογραφία αμέσως μετά το χτύπημα.

Το πράγμα έχει εκτραχυνθεί πάρα πολύ και αποκλείεται να τίθεται θέμα κρίσης για το αν έπρεπε να προβληθεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ή στις home pages των web sites. Δεν τίθεται θέμα ελλείμματος κρίσης, αλλά άλλο θέμα. Είτε κάποιος φοβάται είτε κάποιος έχει έννομο συμφέρον».

Για το πώς έγινε το περιστατικό: «Το περιστατικό συνέβη αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, πριν περάσουν 2 λεπτά. Είναι βέβαιο ότι υπήρχε πολύς κόσμος στα δημοσιογραφικά και υπήρχαν μάρτυρες. Από την επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός καταλαβαίνω ότι δεν έχει φτάσει ως τώρα σε διερεύνηση, από τη θέση προκύπτει ότι «αν έχει συμβεί το περιστατικό, το καταδικάζει».

Το αν έχει συμβεί ή όχι θα το αποδείξουν τα γεγονότα και ο ιατροδικαστής. Αν δείτε το πρόσωπό του θα καταλάβετε αν έχει πέσει από τη σκάλα και χτύπησε. Αν διαβάσει κανείς την επίσημη θέση του Ολυμπιακού και δεν είναι η μόνη ομάδα που το κάνει αυτό, παίρνει και μια απόσταση από το περιστατικό, λέει «αν έχει συμβεί».

Για το πότε ακριβώς συνέβη: «Συνέβη περίου 2 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα. Ο Δημτήρης Τομαράς πήρε το λάπτοπ και κατέβηκε προς την αίθουσα Τύπου για να στείλει στο σάιτ το ματς που είχε γράψει. Οπως κατέβηκε τη σκάλα, τον περίμεναν 6-7 άτομα, χωρίς να τον ρωτήσουν `ποιος είσαι', ήξεραν ποιος ήταν. Ηταν στη σκάλα κατεβαίνοντας προς την αίθουσα Τύπου, όχι στα δημοσιογραφικά όπου βλέπεις τον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν ο χώρος κανονικά είναι φυλασσόμενος και πώς μπορεί να είχαν πρόσβαση τα άτομα αυτά: «Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να απαντήσει πώς υπήρξε η πρόσβαση. Οσοι έχουν πάει στο συγκεκριμένο γήπεδο αλλά και γενικά σε άλλα, ξέρουν ότι σουλατσάρουν πολλοί στα δημοσιογραφικά. Επρεπε η πόρτα να ήταν κλειστή. Ηταν 6-7 άτομα με μάσκες full face, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην είναι προμελετημένο. Του είπαν `πρόσεχε τι γράφεις για τον Ολυμπιακό, αυτά για να μάθεις'. Φανταστείτε την εικόνα 6-7 άντρες με όλα τα γράμματα κεφαλαία, είχαν πιάσει έναν στη μέση και τον έδερναν μέχρι να πει το δεσπότη Παναγιώτη».

Για το αν υπήρξαν αντιδράσεις από τους γύρω: «Κάποιοι συνάδελφοι που κατέβαιναν φώναξαν `τι κάνετε εκεί'. Εκείνη τη στιγμή, ήταν και κάποιες κυρίες μπροστά που ουρλιάζανε, δεν καταλάβαιναν τι γινόταν. Αλλωστε, ακόμα και συνάδελφοι που ήταν μπροστά δεν κατάλαβαν αν αυτός που ήταν μπροστά τους ήταν συνάδελφος ή άσχετος. Αλλωστε, ήταν 6-7 άτομα που είχαν κάποιον στη μέση και τον έκρυβαν. Δεν τον έβλεπαν (σ.σ. οι άλλοι)».

Για το αν τα χτυπήματα ήταν μόνο με τα χέρια ή και με αντικείμενα και πώς είναι τώρα ο Δημήτρης Τομαράς: «Τα χτυπήματα ήταν μόνο με τα χέρια, ευτυχώς. Οσο για την κατάστασή του, το σοκ είναι τώρα περισσότερο ψυχολογικό, παρά σωματικού. Βέβαια, το να έχεις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δεν είναι και το καλύτερο. Αυτό ήθελαν να κάνουν, αν ήθελαν κάτι περισσότερο θα το έκαναν. Προφανώς ήθελαν να στείλουν μήνυμα.
Χθες γύρω στις 3 με 3:30 το πρωί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Εχει υποβάλλει μηνύσεις, έχει περάσει από ιατροδικαστή, όλα θα πάρουν το δρόμο που πρέπει, χωρίς να περιμένουμε, βέβαια, ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα».

Για το αν υπήρξε προειδοποίηση: «Καταρχήν πριν από περίπου 2 μήνες, όπως έχει καταγραφεί και στο gazzetta.gr, δεν σας κάνω καμία αποκάλυψη τώρα, είχαμε δεχθεί ευθεία επίθεση από ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω του Σάββα Θεοδωρίδη, που κατονόμαζε και στοχοποιούσε το μέσο, μιλώντας για τακτικές εντελώς ξένες προς εμάς. Τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί κάποιες φραστικές επιθέσεις που ο καθένας μπορεί να τις πάρει όπως θέλει, πλέον».

Για το ότι είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό επίθεση και στον Αντώνη Καλκαβούρα στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ: «Επειδή ο οπαδός κρίνει κατά το δοκούν, θα σταθεί στο χθεσινό και θα πει κοίτα τι κάνουν οι οπαδοί. Πριν από 2 μήνες υπήρξε η επίθεση στον Αντώνη Καλκαβούρα στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ. Εκεί τι είχε συμβεί; Τι ήταν αυτοί που του επιτέθηκαν; Αστροναύτες; Εξωγήινοι; Σε κάθε εξέδρα υπάρχουν γουρούνια. Προφανώς και δεν έγινε και τότε τίποτα (σ.σ. για την εύρεση των ενόχων), και ας είχαν υποβληθεί μηνύσεις. Είναι σα να χτυπάς την πόρτα ενός κουφού».

Για το αν έχει υπάρξει επικοινωνία με τον Ολυμπιακό: «Δεν έχει επικοινωνήσει ο Ολυμπιακός μαζί μας, εμείς γιατί να επικοινωνήσουμε μαζί του; Το θέμα δεν είναι να επικοινωνήσουν με μας, αλλά με τον ίδιο τον άνθρωπο, ανθρώπινα, να τον ρωτήσουν αν είναι καλά. Αλλά αν καταλαβαίνω καλά, προσπαθούν να διερευνήσουν αν έγινε το περιστατικό».

Για το πόσο κράτησε η επίθεση: «Ο Δημήτρης από το σοκ, λέει ότι πρέπει να είναι 1-2 λεπτά. Αν είναι 6-7 άτομα και σε δέρνουν, είναι ήδη πολύ αρκετό το χρονικό διάστημα των 1-2 λεπτών. Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή πρόκειται για μήνυμα, ότι θα αλλάξει η στάση της ιστοσελίδας ή τα γραφόμενά μας. Το μήνυμα ήταν `πρόσεξε τι γράφεις', αλλά εμείς δεν θα προσέχουμε τι γράφουμε, θα γράφουμε αυτό που νομίζουμε».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου