COLONOS

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ


ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
«Ούτε σε μένα αρέσει, αλλά...»
Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ

«Γυρίζουμε σελίδα» είπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος, κατά την παρουσίαση του Φάμπρι, επαναλαμβάνοντας τις λέξεις τις οποίες είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα στην ανακοίνωση με την οποία έγιναν γνωστές όλες οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

«Από σήμερα είναι μαζί μας ο κύριος Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ. Είναι ο νέος μας προπονητής και θέλω να τον βοηθήσετε και να τον θωρακίσετε. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και απολαμβάνει το σεβασμό στην Ισπανία. Διακρίνεται για τη σκληρή δουλειά του και θα προσπαθήσει να περάσει τη φιλοσοφία του στον Παναθηναϊκό. Όλοι μαζί να προσπαθήσετε να πετύχετε το καλύτερο και να διεκδικήσετε τους στόχους που μας έχουν απομείνει», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τρίτο προπονητή μέσα στη σεζόν (μετά τους Φερέιρα και Ρότσα).

Ο Αλαφούζος δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις αποχωρήσεις παικτών, λέγοντας αρχικά: «Από εδώ και στο εξής, δεν θα βρίσκονται μαζί μας κάποια παιδιά, όπως ο Μπουμσόνγκ. Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση για όλους μας, αλλά είναι αναγκαία για την επιβίωση του Παναθηναϊκού. Μακάρι να γινόταν διαφορετικά, αλλά δεν γίνεται. Ούτε σε μένα αρέσει. Γενικότερα, στην ομάδα θα γίνουν ορισμένες ανακατατάξεις στη δομή της ομάδας. Ο κύριος Κωνσταντίνου θα αναλάβει γενικός αρχηγός και ο κύριος Ελευθεράκης, τεχνικός διευθυντής. Θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και πιστεύω πως οι αλλαγές θα βοηθήσουν».

Στη συνέχεια κάλυψε τον Νίκο Σπυρόπουλο, που μπήκε στο στόχαστρο στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Θέλουμε να ξέρεις ότι αναγνωρίζουμε τη συμβολή σου στη λειτουργία της ομάδας. Το καλοκαίρι δέχτηκες μεγάλη μείωση στις αποδοχές σου και αυτό σε τιμά ιδιαιτέρως. Ποτέ, κανένας, δεν αμφισβήτησε την ηθική σου ακεραιότητα. Ξέρουμε τι χαρακτήρας είσαι», ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη αποχώρηση του Χριστοδουλόπουλου: «Με τον Λάζαρο έχουμε κάνει μία κουβέντα και μου έχει ζητήσει να φύγει. Είναι πολύ πιθανό στις επόμενες ημέρες να αποχωρήσει από την ομάδα».

Κλείνοντας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ και έδωσε το σύνθημα για το μέλλον: «Προσωπικά, πιστεύω ότι είστε το καλύτερο ρόστερ που μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν το καλοκαίρι. Αποτελείτε μια πολύ καλή ομάδα. Όμως, είναι απαραίτητο να αναδιοργανωθεί ο Παναθηναϊκός. Έγιναν λάθη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Χρειαζόμαστε νίκες για να προχωρήσουμε. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα».

Στο μεταξύ, νωρίτερα είχε τετ α τετ με τον Λουκά Βύντρα θέλοντας βρουν μια λύση για το μέλλον των δυο πλευρών. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε στον παίκτη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία είναι η ομάδα και του έκανε γνωστό γιατί είναι αναγκαίο να μειώσει το συμβόλαιο του αλλά και τα μπόνους που έχει να παίρνει ο 31χρονος άσος κατά 50%.

«Εγώ δεν έχω καμία υπόνοια για το ποιος είσαι, ούτε μου είναι ευχάριστο να σου ζητάω να μειώσεις το συμβόλαιο σου. Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολη αλλά εγώ έχω αναλάβει την εξυγίανση της ομάδας και θα τα καταφέρω», του εξήγησε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο διεθνής άσος υποστήριξε ότι κατανοεί τα όσα έχουν να κάνουν με το οικονομικό ζήτημα και είπε πως θα απαντήσει την Τετάρτη, αν και το πιο πιθανό είναι να πει «όχι», να βρεθεί τρόπος να πάρει τα οφειλόμενα και να πάει σε άλλη ομάδα (σ.σ. περιμένει ο ΠΑΟΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου