COLONOS

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ενας ΠΑΟ κομματιασμένος


Ακραία η στάση της διοίκησης στον Βύντρα και τον Ρότσα
Βάντσικ, Χρ. Δημόπουλος και Καλλιτζάκης (φωτό) συμφωνούν σε ένα πράγμα, ότι η διοίκηση δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί μ' αυτό τον τρόπο στους παίχτες και στον Ρότσα
T. Φυλακούρης και Αρ. Καμάρας μίλησαν για την κατάσταση που βιώνει ο ΠΑΟ


Σωστό ή λάθος; Λογική ή παραλογισμός; Μελετημένες ή σπασμωδικές κινήσεις; Η στάση της διοίκησης του Παναθηναϊκού εγείρει πολλά ερωτηματικά. Και η απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου «ήταν αναγκαίο ένα σοκ», δίνει λαβή για πολλές ερμηνείες. Οπως και να έχει όμως, ο Παναθηναϊκός για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια καλείται να γυρίσει το χρονόμετρο στο «μηδέν». Και από εκείνο το σημείο να βρει τρόπους επιβίωσης. Οι επεμβάσεις όμως της διοίκησης έχουν διχάσει την κοινή γνώμη. Το ίδιο και τους ανθρώπους που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του «τριφυλλιού». Οπως είναι ο Τότης Φυλακούρης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο Γιόζεφ Βάντσικ, ο Γιάννης Καλλιτζάκης και ο Χρήστος Δημόπουλος. Ολοι τους εκφράζουν στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Δευτέρας» τη θλίψη τους. Διαφωνούν κάθετα με τις διοικητικές αποφάσεις, όμως και αυτοί παρουσιάζονται διχασμένοι με όλα όσα παρακολουθούν.

«Μακάρι να είναι το τελευταίο σοκ. Γιατί μέχρι στιγμής έχουμε υποστεί δέκα. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα «μαγαζί γωνία και όλοι οι παίχτες ονειρευόντουσαν να παίξουν μια μέρα εκεί. Η οικονομική σταθερότητα απέπνεε σιγουριά και ηρεμία, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες για να κυνηγήσει ένας ποδοσφαιριστής τα όνειρά του. Σήμερα όμως βλέπουμε μια προβληματική ομάδα, βουτηγμένη στη μιζέρια. Ωστόσο το ''ψάρι'' βρωμάει από το κεφάλι. Δεν φταίνε για όλα οι παίχτες. Και είναι αδιανόητο να τους διώχνεις κακήν κακώς.

Η ευθύνη είναι συνολική. Ομως θα πρέπει να σκέφτονται και εμάς λίγο. Δώσαμε την ψυχή μας για τον Παναθηναϊκό και πονάμε να τον βλέπουμε έτσι» λέει ο Βάντσικ, που βλέπει τη μοναδική «αχτίδα» αισιοδοξίας να προέρχεται από την Ακαδημία. «Αν θέλουν να δουλέψουν με ταλέντα, ας αξιοποιήσουν το υλικό που υπάρχει στην Παιανία. Και από τη στιγμή που η φετινή σεζόν χάθηκε, ας την εκμεταλλευτούν. Μακάρι να έχουν τη λογική να φτιάξουν ομάδα για την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε.

Ο Χρήστος Δημόπουλος μπορεί να ζει μόνιμα στον Πύργο Ηλείας, όμως είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Και όπως λέει «ο Παναθηναϊκός εδρεύει μόνο στην Αθήνα, όμως αναπνέει σε όλη την Ελλάδα και εμείς που τον τιμήσαμε συμπάσχουμε με τον κόσμο του που καθημερινά μας ρωτούν να μάθουν τι γίνεται». Αυτό που τον οργίζει περισσότερο είναι η αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι παίχτες από τη διοίκηση: «Οποιος και αν είναι ο Βύντρα... Οποια κι η προσφορά του... Δεν τελειώνεις έναν παίχτη που βρίσκεται τόσα χρόνια στην ομάδα βγάζοντάς τον στη... σέντρα, αφήνοντας υπονοούμενα για το ήθος του. Δεν τον πετάς σαν... σκουπίδι. Αν έχεις στοιχεία, ναι, να τον κυνηγήσεις δικαστικά μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Εδώ τον Ρότσα τον «καθαρίσανε» σε χρόνο-ρεκόρ. Τι είναι αυτά... Απαξίωσαν ακόμα και αυτόν τώρα; Ελεος πια. Η ανανέωση του ρόστερ, όπως και το μάζεμα του μπάτζετ, βεβαίως και είναι θεμιτά. Ομως ο Παναθηναϊκός πρέπει να το καταλάβει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε ταλαντούχους παίχτες. Αν δεν διατηρήσει τις «κολόνες» του, τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει. Η στάση της διοίκησης είναι ακραία και δείχνει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί την αγωνιστική κρίση, πόσω μάλλον την οικονομική. Αν δεν γίνουν άμεσα μεταγραφές, κι όχι να φέρει παίχτες και προπονητές αμφιβόλου αξίας, τότε φοβάμαι για το χειρότερο».

Γ. Καλλιτζάκης
Αποφάσεις χωρίς λογική

Για τον Γ. Καλλιτζάκη: «Δεν υπάρχει λογική. Η ομάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με τους διοικούντες να κάνουν απίστευτα πράγματα στο όνομα της δικής τους λογικής. Τι είναι ο Παναθηναϊκός; Παιχνίδι; Και εμείς ζήσαμε την εποχή που ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έμπαινε στα αποδυτήρια και όλοι έτρεμαν, αλλά νιώθαμε ασφάλεια μαζί του. Σήμερα σε όλους φταίει το ρόστερ. Μα πώς θα αποδώσει ο παίχτης όταν η διοίκηση δεν του προσφέρει την ηρεμία να συγκεντρωθεί στη δουλειά του; Και έπειτα τους έφταιγε ο Ρότσα. Το πώς εξευτέλισαν έτσι έναν άνθρωπο, που είναι η ιστορία της ομάδας, ενδιαφέρει κανέναν; Λίγος σεβασμός, επιτέλους. Τα ισοπέδωσαν όλα. Για να μη μιλήσουμε για τον Κατσουράνη, τον Βύντρα, τον Σπυρόπουλο, τον Χριστοδουλόπουλο...

ΑΡ. ΚΑΜΑΡΑΣ
«Μπουρλοτιέρης» να είναι ο κόσμος

Η αντιμετώπιση που τυγχάνουν αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δυσαρεστεί και τους Τότη Φυλακούρη, Αριστείδη Καμάρα, όμως ο καθένας τους προσεγγίζει διαφορετικά τη σημερινή κατάσταση.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όταν η ομάδα, χωρίς διοίκηση επί 45 ημέρες, βρέθηκε μία ανάσα από το Πρωτοδικείο. Η προσπάθεια που έκανε η Συμμαχία ήταν μια επέμβαση σωτηρίας. Ποτέ δεν είπαμε πως αυτή ήταν η οριστική λύση για τον ΠΑΟ, όμως όλοι μας περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή από τον κόσμο. Κι είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες από τους παίχτες. Αλλά διαψευστήκαμε. Και τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν γκρίνια και μιζέρια. Κατόπιν το ένα λάθος μετά το άλλο, φθάνοντας τώρα δυστυχώς σ΄ αυτές τις απομακρύνσεις παιχτών. Σαφώς και δεν μου αρέσει ο τρόπος που γίνονται, όμως δεν είμαι της άποψης ότι ο Αλαφούζος καταστρέφει τον Παναθηναϊκό. Για μένα, όμως, ''μπουρλοτιέρης'' θέλω να είναι ο κόσμος του με τη στήριξή του», υποστηρίζει ο Αριστείδης Καμάρας.

Τ. ΦΥΛΑΚΟΥΡΗΣ
«Ο Αλαφούζος δεν έχει κακό σκοπό»

Ο Τότης Φυλακούρης λέει: «Τον κ. Αλαφούζο μία φορά τον είδα και διαπίστωσα πως θέλει να δουλέψει για την ομάδα. Δεν νομίζω πως έχει κακό σκοπό. Αλλά κάνει λάθη. Δεν είναι τρόπος αυτός που φέρθηκε στους παίχτες και στον Ρότσα. Οι χειρισμοί του έχουν ρίξει ακόμη πιο χαμηλά την ομάδα από ό,τι βρίσκεται βαθμολογικά. Χειρότερα όμως δεν μπορεί να πάει. Ας ελπίσουμε πως από αυτό το σημείο θα ξεκινήσει κάτι νέο. Διαβάζω ότι θέλουν να φέρουν τον Σισέ. Ποιος θα τον τροφοδοτεί, όμως;».
ΕΘΝΟΣΠΟΡ 14/1/2013
ΒΑΣΩ ΝΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου