COLONOS

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τότε ήμασταν μια οικογένεια στα αποδυτήρια


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ
«Τότε ήμασταν μια οικογένεια στα αποδυτήρια» 
  Κριστόφ Βαζέχα

Το ημερολόγιο έδειχνε 3 Απριλίου του 1996 και το ρολόι περίπου 23:30 όταν ο Δώνης έκανε κούρσα, ο Βαζέχα τον ακολούθησε κι ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία, επικρατώντας με 1-0 του Αγιαξ στην Ολλανδία.
Ο παλαίμαχος Πολωνός άσος του «τριφυλλιού» φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του «Sentra 103,3» και μίλησε για εκείνο το ματς, τη ρεβάνς κι εξήρε το κλίμα που επικρατούσε τότε στα αποδυτήρια των «πράσινων».
Ο Βαζέχα είπε ακόμα ότι ο Αναστασίου χρειάζεται χρόνο και στήριξη, επεσήμανε για άλλη μια φορά τα λάθη που έγιναν από την διοίκηση Αλαφούζου και τόνισε πως ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει να φτιαχτεί μια ομάδα για να είναι σε θέση να χτυπήσει το πρωτάθλημα σε 2-3 χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαζέχα
Για το γκολ που είχε σημειώσει κόντρα στον Αγιαξ: «Το να ακολουθήσεις τον Δώνη σε μια τέτοια κούρσα για 70 μέτρα δεν ήταν εύκολο! Σίγουρα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας, μην ξεχνάμε ότι ο Αγιαξ ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Ωστόσο, θέλω να τονίσω ότι ήμασταν πολύ καλά στα αποδυτήρια. Σαν μια οικογένεια με τον προπονητή μας, τον Ρότσα.
Ζήσαμε ένα όνειρο για 2 βδομάδες ότι μπορούσαμε να πάμε στον τελικό. Είχαμε δυο απουσίες στη ρεβάνς. Δεν το ρίχνω εκεί, αλλά ήταν σημαντικές, καθώς έλειπαν ο Ουζουνίδης κι ο Γεωργιάδης ο ψηλός. Είδα το ματς πολλές φορές. Τρώμε το γκολ στο 4ο λεπτό και μετά δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Να πάμε μπροστά, να κρατήσουμε να πάμε στα πέναλτι... Ηταν δύσκολες στιγμές, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Αγιαξ, είναι Αγιαξ»

Για το τι επικράτησε τότε στα αποδυτήρια: «Καταλαβαίνει κανείς ότι με αποτέλεσμα κόντρα σε τέτοια ομάδα, στα αποδυτήρια έγινε χαμός. Τραγουδάγαμε, φωνάζαμε και ήρθε ο κ. Βαρδινογιάννης και ήταν ο μόνος ψύχραιμος και μας είπε «παιδιά τελείωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο. Και βγήκε αληθινός...»

Για το αν θεωρεί κακό το σημερινό κλίμα στ' αποδυτήρια: «Είναι εντελώς διαφορετική η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, εμείς τότε ήμασταν καλά. Πιστεύω ότι είναι το παν. Από τη στιγμή που τα παιδιά είναι αγαπημένα, μαζί όλη μέρα. Εμείς στην Παιανία πηγαίναμε 2-3 ώρες πριν την προπόνηση, μετά καθόμασταν άλλες τόσες ώρες. Είχαμε μια χημεία όλοι μαζί. Παίκτες, προπονητικό τιμ και μας άρεσε να είμαστε όλοι μαζί. Τότε είχαμε 3 ξένους. Εγώ, ο Βάντσικ κι ο Μπορέλι. Ίσως να έπαιζε κι αυτό ρόλο.

Ευχαριστώ όλους τους Παναθηναϊκούς που με αγαπάνε. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να πάω σε γήπεδα. Στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα. Ολοι με αγαπάνε στην Ελλάδα και θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι αυτό».
Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Ειχα πει ότι έγιναν τρομερά λάθη. Παραδέχτηκε κι ο Αλαφούζος ότι έκανε η διοίκηση κάποια λάθη... Από εδώ και πέρα να κοιτάξουμε το αύριο. Ό,τι έγινε πέρασε. Αν δεν πάει στην Ευρώπη θα γίνουν πιο σκούρα τα πράγματα. Λένε να πάρουμε έξι βαθμούς. Υπάρχει κι ένα ματς στο Καραϊσκάκη όμως... Πρέπει να τα παλέψουν όλα τα ματς ως το τέλος. Όλα γίνονται...
Από εκεί και πέρα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν να δώσει χρόνο στην ομάδα, να μην περιμένει ο κόσμος να πάει για πρωτάθλημα. Λεφτά δεν υπάρχουν, να φτιάξουμε μια ομάδα και σε 2-3 χρόνια και να πάμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα.

Ηταν τρομερά λάθη που έφυγαν Καραγκούνης, Κατσουράνης. Δεν είχαμε έναν παίκτη να πάρει την ομάδα πάνω του, να τραβήξει, να δείξει ότι δεν έχει τελειώσει το ματς και μπορούμε να το γυρίσουμε. Ο Καραγκούνης θα μπορούσε να το κάνει.
Για τον Αναστασίου: «Να δώσουμε χρόνο, να τον στηρίξουμε, αλλά δεν έχω γνώμη για τη δουλειά του. Πρέπει να δείξει κι αυτός ότι μπορεί με τη δουλειά του να αντέξει την πίεση. Κι εμείς όταν πήγαμε με τον Νιόπλια δεχτήκαμε κριτική, αλλά στο τέλος πήραμε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ας αφήσουμε να κάνει δουλειά και να τον κρίνουμε μετά».

Για τα χθεσινά αποτελέσματα του Champions League: «Πιστεύω ότι η Μπάρτσα θα περάσει εύκολα στο δεύτερο ματς. Το άλλο δεν το είδα, αλλά είναι φαβορί οι Γερμανοί που δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να βάλεις 9 γκολ σε άλλη γερμανική ομάδα. Για τα σημερινά θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι φαβορί, ενώ και η Ντόρτμουντ μπορεί να κάνει το διπλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου