COLONOS

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ανοιχτός «πόλεμος» Ερασιτέχνη - Αλαφούζου!


Ανοιχτός «πόλεμος» Ερασιτέχνη - Αλαφούζου! 

Ο «πόλεμος» Ερασιτέχνη-ΠΑΕ μαίνεται στον Παναθηναϊκό μετά τη μη τήρηση της υπόσχεσης του Γιάννη Αλαφούζου, όπως υποστηρίζει ο πρώτος, για καταβολή ενός ποσού από το νόμιμο ποσοστό.


Τη Δευτέρα (1/4) για όσους το αγνοούν μετά από έκτακτο Δ.Σ. ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του ελέω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του σωματείου, την ανακάλεσε μετά από παρακλήσεις στελεχών, όμως στην ανακοίνωση που εκδόθηκε υπήρχαν σαφείς αιχμές για ανακολουθία από τον Γιάννη Αλαφούζο.
Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, άπαντες περίμεναν αντίδραση από πλευράς ΠΑΕ και απ' ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα από τα όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του πρόεδρου του Παναθηναϊκού, θα υπάρξει απάντηση στα όσα του καταλογίζονται έμμεσα ή άμεσα από τον Ερασιτέχνη.

Βέβαια, με αφορμή τις εξελίξεις στον Ερασιτέχνη και τη σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε, από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξε μία αντίδραση στην οποία τονιζόταν ότι «παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ήδη δώσει ένα σημαντικό ποσό στον Ερασιτέχνη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον διευκολύνουμε να ξεφύγει από τη δύσκολη αυτή θέση, παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται για την οικονομική εξυγίανσή μας. Με βασικό συστατικό την ενότητα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίσαμε από την πρώτη μέρα θα σηκώσουμε και πάλι κεφάλι…».

Παραίτηση με ανάκληση και αιχμές
Την παραίτηση του, η οποία μετά από παρακλήσεις ανακλήθηκε, από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπέβαλλε τη Δευτέρα μετά από έκτακτο Δ.Σ. ο Αχιλλέας Μακρόπουλος λόγω της αδυναμίας ανταπόκρισης του συλλόγου στις υποχρεώσεις του.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (1/4) συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στο σωματείο. Το θέμα συζήτησης ήταν η αδυναμία του συλλόγου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, δεδομένου ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρά τα υποσχεθέντα για άμεση καταβολή των οφειλών της προς τον Ερασιτέχνη δεν τήρησε τίποτα απ' όσα είχε υποσχεθεί.
Ετσι με δεδομένη αυτή την αδυναμία, ο Μακρόπουλος, ο οποίος προσφάτως είχε διαδοχικά τετ α τετ με τον Γιάννη Αλαφούζο, υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία όμως ανακλήθηκε λόγω επίμονων παρακλήσεων από όλα τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως Πρόεδρος για τα τεκταινόμενα ενώπιον της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης στις 8/4/2013.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκός Α.Ο.:
«Σήμερα, 1/4/2013, συγκλήθηκε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου με μοναδικό θέμα την απόλυτη αδυναμία του Συλλόγου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, δεδομένου ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρά τα υποσχεθέντα για άμεση καταβολή των οφειλών της προς τη «μάνα του λόχου» αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ανακόλουθη.
Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος Αχιλλέας Μακρόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όμως ανακλήθηκε λόγω επίμονων παρακλήσεων από όλα τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως Πρόεδρος για τα τεκταινόμενα ενώπιον της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης στις 8/4/2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου