COLONOS

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αρετόπουλος «Ο,τι είδα το έδωσα»


Αρετόπουλος «Ο,τι είδα το έδωσα»

Aπλα δεν είδε ότι είδε ολόκληρη ελλάδα
Σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον έναν μήνα οδεύουν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος αλλά και ο βοηθός του Λάζαρος Δημητριάδης, για τις υποδείξεις τους στον αγώνα του Πλατανιά με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρώτος για το πέναλτι που έδωσε στη φάση του 57ου λεπτού ανάμεσα σε Κάλαϊτζιτς και Βύντρα και ο δεύτερος για το οφσάιντ με το οποίο ανέκοψε τον Τοτσέ στο 22'.

Αμφότεροι πήραν χαμηλό βαθμό από τον παρατηρητή της ΚΕΔ, Χαράλαμπο Καρατζά, και αναμένεται να επιστρέψουν στην ενεργό δράση μετά τις γιορτές. Οπως, άλλωστε, διεμήνυσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, σε επικοινωνία που είχε ο Sentra 103,3 μαζί του: «Τα αρμόδια όργανα θα επιληφθούν και θα τα τιμωρήσουν», αναφερόμενος στα τελευταία φαινόμενα των κακών διαιτησιών.

«Επαφή με το πόδι»

Ο τεχνικός πληροφορικής στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα (αυτό είναι το επάγγελμα του Αρετόπουλου) στα αποδυτήρια δέχθηκε την κριτική από τον παρατηρητή διαιτησίας, Χαράλαμπο Καρατζά, που του είπε ότι «στο α' ημίχρονο τα πήγες καλά. Στο β' υπάρχουν πολλές φάσεις που πρέπει να ξαναδούμε», εννοώντας τη χρήση του βίντεο προτού συντάξει την έκθεσή του.

«Θεωρώ ότι υπάρχει επαφή στο πόδι. Φάνηκε να τον βρίσκει στα πόδια. Ο,τι είδα το έδωσα» απάντησε ο Αρετόπουλος, αλλά ο Χ. Καρατζάς είχε αντίθετη άποψη. «Εχω την άποψη ότι ο αμυντικός πάει να τον αποφύγει» είπε αναφερόμενος στον Λουκά Βύντρα.

Οι αμφιβολίες μετά το βίντεο

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος, πάντως, όταν είδε το βίντεο του αγώνα, μιλώντας στο περιβάλλον του, φέρεται να άλλαξε άποψη για την επίμαχη φάση και εξέφρασε αμφιβολίες για την ορθότητα της απόφασής του.

Οσον αφορά τον βοηθό Λάζαρο Δημητριάδη, η υπόδειξη οφσάιντ στον Τοτσέ δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη μελέτη για να αποδειχθεί ότι ήταν λανθασμένη και όπως ειπώθηκε στα αποδυτήρια από τον παρατηρητή διαιτησίας: «Δεν χρειάστηκε καν να δω το ριπλέι».

Οι ευθύνες της ΚΕΔ

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο των Περιβολιών έχει η διοίκηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ο Γιώργος Δούρος συγκεκριμένα, που έχει την ευθύνη του ορισμού των διαιτητών της Super League, με την εμμονή του να στηρίζεται στους διαιτητές όταν αυτοί είναι φορμαρισμένοι. Υπό μία έννοια, η επιλογή αυτή έχει μία βάση, υπάρχει όμως και η άλλη όψη. Οσα περισσότερα παιχνίδια παίζουν ορισμένοι διαιτητές, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνουν λάθος. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Αρετόπουλος ορίστηκε στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια, με εξαίρεση μόνο την ένατη αγωνιστική. Τότε προερχόταν από μέτρια διαιτησία στο παιχνίδι του Αρη με τον Ολυμπιακό, όπου είχε γίνει ντόρος για το πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» στο 0-1, σε χέρι του Ψυχογιού, φάση για την οποία, πάντως, δεν τιμωρήθηκε. Σε έναν πίνακα 26 διαιτητών, λοιπόν, δεν υπήρχε κάποιος άλλος ρέφερι για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εννέα ορισμοί σε 12 αγώνες

Συνολικά φέτος ο Αρετόπουλος έχει οριστεί σε έξι αγώνες ως πρώτος διαιτητής. Εκτός από το Αρης - Ολυμπιακός (8η) και το Πλατανιάς - Παναθηναϊκός (12η), στους αγώνες Πανθρακικός - Παναθηναϊκός (1-0, 3η), Πανιώνιος - ΑΕΚ (1-0, 5η), ΠΑΟΚ - Πλατανιάς (2-0, 10η) και Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Αθηνών (11η). Στο παιχνίδι της Τούμπας, μάλιστα, είχε δώσει δύο πέναλτι υπέρ του «δικέφαλου», υποδείξεις οι οποίες ήταν σωστές. Σε άλλους τρεις αγώνες, ο Αρετόπουλος έχει οριστεί ως 4ος. Τη 2η αγωνιστική στον αγώνα Ατρόμητος - ΠΑΟΚ, την 4η στην αναμέτρηση Λεβαδειακός - Πανιώνιος και την 6η στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ.

Αποδεικνύεται έτσι σε ένα από τα «αγαπημένα» παιδιά της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Με εξαίρεση το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αυτόν της προηγούμενης Κυριακής, δεν είχε κάνει το μεγάλο λάθος.

Οι κακές γλώσσες

Οι κακές γλώσσες, πάντως, έχουν διαφορετική εξήγηση για τους συνεχείς ορισμούς του 34χρονου ρέφερι. Τις συνδυάζουν με τις πολύ καλές σχέσεις που έχει η ΕΠΣ Τρικάλων, η ένωση στην οποία υπάγεται δηλαδή, με την ηγεσία της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της συγκεκριμένης ΕΠΣ, Αθανάσιος Μπουτζιώλης, παρότι δεν έθεσε υποψηφιότητα στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας, στήριξε τον Γιώργο Σαρρή. Το σενάριο αυτό έχει μια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου