COLONOS

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού


Πώς τα φέρνει έτσι η μοίρα…

Η μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού, αναμφίβολα, είναι η νίκη στην έδρα του Άγιαξ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 1996. 

Ήταν τότε, με την κούρσα του Δώνη που όλη η Ευρώπη έμεινε άφωνη. 

Ήταν τότε, που στον πάγκο του «τριφυλλιού» κάθονταν ο Ρότσα. 
Και πως τα έφερε έτσι η μοίρα, η επάνοδος του Αργεντινού στον «πράσινο» πάγκο να είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ, που προπονεί το… πουλέν του, ο αγαπημένος του φίλος, ο Γιώργος Δώνης. 

Είναι δεδομένο λοιπόν, πως στο Ολυμπιακό Στάδιο την Κυριακή οι προπονητές των δύο ομάδων θα ρίχνουν «κλεφτές» ματιές ο ένας στον άλλο. Διότι μεταξύ τους, υπάρχουν αναμνήσεις. Που και για τους δύο, είναι η καλύτερη ποδοσφαιρική τους στιγμή. 

Αφού ο Ρότσα με τον Δώνη, από εκείνη την ιστορική μέρα στο Άμστερνταμ, έγιναν αγαπημένοι φίλοι. Και η αλληλοεκτίμηση που τρέφει η μια πλευρά για την άλλη είναι κάτι περισσότερο από δυνατή. Για τον λόγο αυτό εξάλλου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έστειλε και τα δύο του παιδιά στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, διότι ήθελε αυτός που θα αναλάβει την ποδοσφαιρική τους ενηλικίωση να είναι το πιο σεβαστό του πρόσωπο…



Οι συμπτώσεις του Χουάν 

Ο Χουάν Ρότσα αρχίζει την τρίτη θητεία του στον Παναθηναϊκό κόντρα σε έναν άνθρωπο που του θυμίζει κάτι από... την πρώτη!

Προπονητής στον ΠΑΟΚ είναι ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος -όπως οι περισσότεροι «παλιοί» γνωρίζετε- ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού όταν ο Ρότσα κλήθηκε να αναλάβει για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Στο ντεμπούτο του Αργεντινού, στη νίκη με 5-0 επί της Λάρισας στις 20 Μαρτίου 1994, ο Δώνης είχε μείνει στον πάγκο. Επί των ημερών του Ρότσα, όμως, εξελίχθηκε σε «αστέρι» του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα τη μαγική περίοδο 1995-96, η οποία του χάρισε και τη μεταγραφή στην Πρέμιερ Λίγκ, για λογαριασμό της Μπλάκμπερν!

 Σύμπτωση, όμως, συναντάμε αν ανατρέξουμε και στο τελευταίο παιχνίδι του Ρότσα στον πάγκο του «τριφυλλιού» (μέχρι το αυριανό). Στις 30 Μαΐου 1999, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη χρονιά νικώντας με 3-2 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και έχοντας κάτω από τα δοκάρια έναν νεαρό τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε εκείνη τη μέρα ντεμπούτο στην Α' Εθνική. Ο λόγος για τον Στέφανο Κοτσόλη, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης ο οποίος ανήκει και σήμερα στο ρόστερ των «πρασίνων»! Μάλιστα, ο 20χρονος, τότε, τερματοφύλακας, είχε αποκρούσει και πέναλτι του Νίκου Παπαδόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου