COLONOS

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Παύλο, θεέ, πάρε την ΠΑΕ «Δημήτρη Θεέ πάρε την ΠΑΕ»

Διακαής πόθος της οικογένειας Γιαννακόπουλου πάντα ήταν (όσο και αν το απέφευγαν να το παραδεχτούν...) η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ. Το 1979 ήταν μία κομβική στιγμή στην ιστορία του Παναθηναϊκού, καθώς ήταν πολύ κοντά η οικογένεια Γιαννακόπουλου να πάρει το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά έγινε η ανατροπή. Σε πρόσφατη δήλωση του ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε πει «Αν θελήσει ο Δημήτρης να πάρει την ΠΑΕ, να το κάνει 100 φορές». Τόσα χρόνια υπήρχε το σύνθημα «Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ» και πλέον μετά την είδηση βόμβα που επιφύλασσε το μεσημέρι του Σαββάτου 23/11, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ίσως έφτασε ο καιρός για τους φίλους των πρασίνων να ακουστεί το «Δημήτρη Θεέ πάρε την ΠΑΕ»;
 
Η τρέλα των Γιαννακόπουλων

Η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να εμπλακεί στα της ΠΑΕ φέρνει κοντά στην υλοποίηση μια ευχή δεκαετιών που έχει στοιχειώσει μαζί με το πιο επίμονο διαρκές και διαχρονικό σύνθημα.
Το «Παύλο, θεέ, πάρε την ΠΑΕ» είναι το μεγαλύτερο «σουξέ» που έχει ακουστεί σε κερκίδες γηπέδου.

Σύνθημα με πόθο και πάθος για δύο: και για τους εντολείς οπαδούς και για τον εντολοδόχο Παύλο που πάντα ήθελε να κάνει δική του την ΠΑΕ και δεν το έκρυψε Κάποτε, στα καλά χρόνια της Ελλάδας, των επιχειρήσεων, της ΠΑΕ και της μπάλας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έκανε ευθεία κρούση στον «Καπετάνιο» για να αγοράσει τις μετοχές, την ιδέα και τη δύναμη του Παναθηναϊκού.

Τότε η οικογένεια δεν ήθελε να ακούσει ούτε ψίθυρο για αποχώρηση, αλλά την πρόταση του Παύλου την άκουσε Κι εκείνος άκουσε με τη σειρά του το τίμημα. Ήταν κατ' ομολογία τού ίδιου εξωπραγματικό. Αν δεν με προδίδει η μνήμη μου, χρόνια μετά, ο ίδιος ο Παύλος αποκάλυψε αποκλειστικά στον Φίλιππα Συρίγο και στην «Ελευθεροτυπία» την κίνηση του για την αγορά των μετοχών και την απάντηση του όταν άκουσε το ποσόν «Τόσα πολλά: Τότε να σας δώσω κοι τα κλειδιά της επχείρησής μου».


Η Παναθηναϊκή τρέλα των Γιαννακόπουλων, αυτή η τρέλα που έφτιαξε την πέρα από κάθε λογική μπασκετική αυτοκρατορία, ποτέ δεν θεραπεύτηκε Στα χρόνια που ο οικονομικός σεισμός άρχισε να κλονίζει το ελληνικό Σύμπαν, οι Γιαννακόπουλοι κρατήθηκαν μακριά από την «εντολή» και το επαναλάμβαναν σε κάθε ευκαιρία: «Δεν μάς ενδιαφέρει η ΠΑΕ», αλλά η καρδούλα τους το ήξερε.

Δεν έκαναν κίνηση για αγορά γιατί τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, στη χώρα, στα σχέδια για το μέλλον, πιθανόν και στην επιχείρηση τους είχαν αλλάξει δραματικά.


Ούτε αυτή η Πολυμετοχικότητα στάθηκε ικανή να τους φέρει δυνατά - δυνατά όμως!- μέσα στην ΠΑΕ. Και σιγά σιγά, κυρίως με την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει, ο Παναθηναϊκός φτώχυνε, έγινε ολιγαρκής, υπέστειλε τις φιλοδοξίες του. Απεμπόλησε τα δικαιώματα για τίτλους και εντέλει ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ!

Οι νεότερες γενεές πιθανόν δεν γνωρίζουν ότι οι καταβολές των Γαννακόπουλων δεν είναι μπασκετικές. Είναι ποδοσφαιρικές και ότι ο Παύλος κατείχε βασικό ρόλο και διοικητική συμμέτοχη πριν από την επαγγελματοποίηση του ποδοσφαίρου.

Και αργότερα, όταν έχασε την ΠΑΕ στη διεκδίκηση με τους Βαρδινογιάννηδες, το μυαλό του απλώθηκε για να βρει διέξοδο το ποδοσφαιρικό μεράκι. Ειπώθηκε κάποτε ότι στις προθέσεις του ήταν να αναλάβει τον Απόλλωνα και να τον κάνει μεγάλο, αλλά δεν έγινε

Τώρα ο ανεκπλήρωτος σεβντάς των Γιαννακόπουλων για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό χτυπάει το παλιό ρόπτρο στην πόρτα της ιστορικής ομάδας θα δούμε αν πόσο και πώς θα ανοίξει. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού επιδοκιμάζει. Και ετοιμάζεται να ξανοδεί τον Παναθηναϊκό πλούσιο στο ταμείο, πλούσιο και στις επιτυχίες «Δημήτρη, γιε. πόρε την ΠΑΕ», του φωνάζουν
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου