COLONOS

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Αρης-Παναθηναϊκός 0-2 (Τα γκολ)

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

Ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε στην ήττα από τον Ολυμπιακό, αντέδρασε, παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κυριάρχησε και με δυο γκολ του Κλωναρίδη νίκησε με 2-0 τον Αρη,
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αρης είχε προβλήματα σε όλες τις γραμμές και βρέθηκαν σε κακή μέρα ο Πουλίδο που ευθύνεται και για τα δυο γκολ, αλλά και ο Αγκάνθο που είχε τέσσερις τελικές, όλες εκτός εστίας. Γιούχαρε παρατεταμένα το γήπεδο στο φινάλε.
Πολύ καλά στημένος ο Παναθηναϊκός από τον Αναστασίου, που μετά το 20'-25' κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο ματς...


Στο φινάλε του ημιχρόνου έγειρε την πλάστιγγα
Σ' ένα ισορροπημένο κατά τα άλλα πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Αρη και Παναθηναϊκό, ο Κλωναρίδης έμελλε να είναι αυτός που θα άλλαζε τις ισορροπίες. Ο νεαρός εξτρέμ των «πράσινων» με πολύ ωραία προσποίηση που «άδειασε» τον Πουλίδο και εξίσου ωραίο πλασέ που νίκησε τον Διούδη, έβαλε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπροστά στο σκορ (43') λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο.

Μέχρι εκείνο το σημείο είχαμε δει ένα ματς που αναλωνόταν στο κέντρο, οι δυο ομάδες έπαιζαν μονόπαντα (σ.σ.: κυρίως από αριστερά αμφότερες) και τον Αγκάνθο να μην μπορεί σε τρεις περιπτώσεις να εκμεταλλευτεί την αδράνεια του Καπίνο και των αμυντικών του. Ο Ισπανός βρέθηκε τρεις φορές σε καλή θέση, όμως σε καμία προσπάθεια δεν βρήκε εστία.
Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είχε πριν το γκολ μια φάση με τον Μπεργκ να σουτάρει άψυχα, όντας υπό πίεση, στην αγκαλιά του Διούδη και τον Κύργια να διώχνει προ του Σουηδού μια παράλληλη μπαλιά του Λαγού, που αν περνούσε ήταν σίγουρο γκολ.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα βγει χωρίς γκολ, μια κόντρα από τα αριστερά με τον Ζέκα που πάσαρε στον Κλωναρίδη που ερχόταν τρέιλερ από πίσω έβαλε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με τον άσο του «τριφυλλιού» να κάνει σεφτέ στα γκολ.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός
Αβίαστα λάθη του Αρη στο ξεκίνημα της επανάληψης έδιναν την ευκαιρία στους «πράσινους» να πατούν περιοχή και να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Διούδη, χωρίς ωστόσο, να βγει κάτι καλό για τους φιλοξενούμενους.
Από την άλλη, ο Αγκάνθο είχε νωρίτερα άλλη μια τελική προσπάθεια, αυτή τη φορά με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Παπαδόπουλου, η οποία πέρασε άουτ. Ο Μιλίνκοβιτς προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση κι έριξε Σουνά, Ιμπε αντί των Παπαδόπουλου, Σταυρόπουλου.

Το καθάρισε ο Κλωναρίδης
Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς με τον νεαρό εξτρέμ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 69'! Ο Πουλίδο έκανε τραγικό λάθος, καθώς γύρισε παράλληλα στον Νταμαρλή που άργησε να πάει στη μπάλα, ο Κλωναρίδης «τσίμπησε» τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Διούδη για το 0-2!

Με παίκτη λιγότερο ο Παναθηναϊκός
Ο Κλωναρίδης, ωστόσο, δεν τέλειωσε το ματς, καθώς δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 6 λεπτών (72', 77') κι άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες, σε μια φάση που ο Κάκος μάλλον κακώς «κιτρίνισε» τον παίκτη των «πράσινων» αλλά και τον Κύργια...

Μπορούσε κι άλλο..
Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να κάνει και τρίτο γκολ, όταν ο νεοσειλθόντας Φιγφκερόα, έσπασε τη μπάλα στον επερχόμενο Ατζαγκούν που πλάσαρε λίγο άουτ στην κίνηση! Ο Αργεντινός με κεφαλιά-ψαράκι μετά από δυο λεπτά λίγο έλειψε να σκοράρει έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ατζαγκούν, όμως ο Διούδης έδιωξε ενστικτωδώς!
Ο Αρης είχε πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές και οι παίκτες του εμφανώς απογοητευμένοι είχαν παρατήσει το ματς, παρότι υπήρχε αρκετός χρόνος, ενώ οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν καλά το ματς, παρότι με παίκτη λιγότερο και με τις καρδιές τους να έχουν φύγει από τη θέση τους με την λαχτάρα που πήραν με τον Μαρινάκη..
.
Τραγικός γιατρός και Μιλίνκοβιτς…
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κύργιας που είχε τραυματιστεί στη φάση με τον Μαρινάκη και είχε υποστεί ελαφρά διάσειση συνέχισε να παίζει, παρότι ζαλιζόταν και παρότι ο γιατρός του Αρη Βαγγέλης Πανταζής δήλωσε στον «αέρα» της τηλεοπτικής μετάδοσης ότι ο παίκτης είχε πάθει διάσειση!
Επρεπε να φτάσουμε στο 90' λοιπόν, δηλαδή μισή ώρα μετά (!!!) για να πει ο παίκτης «δεν βλέπω καλά» για να βγει και να μείνει στο χορτάρι δείχνοντας ότι δεν είχε και μεγάλη επαφή με το τι γινόταν γύρω του! Στη συνέχεια, ζήτησε να ξαναμπεί για τα δυο-τρία τελευταία λεπτά κι ο γιατρός του έδωσε και πάλι το ΟΚ...
Το ματς τελείωσε με ένα χαμένο τετ α τετ του Μανιά στο 90+7' και το «Κλεάνθης Βικελίδης» να γιουχάρει παρατεταμένα...
ΣΚΟΡΕΡ: 43', 69' Κλωναρίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26' Σταυρόπουλος, 52' Μαργαρίτης, 77' Κύργιας, 83' Ψυχογιός – 9' Αμπεΐντ, 72' Κλωναρίδης, 90+1' Κουτρουμπής
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77' Κλωναρίδης (2η κίτρινη)
ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Κύργιας, Πουλίδο, Νταμαρλής, Τάτος, Παπαδόπουλος (65' Σουνάς), Σταυρόπουλος (65' Ιμπε, 76' λ.τ. Μανιάς), Αγκάνθο, Ουντότζι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης (64΄λ.τ. Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Αμπεϊντ (72' Ατζαγκούν), Λαγός, Ζέκα, Κλωναρίδης, Μπεργκ (80' Φιγκερόα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου