COLONOS

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το 8λεπτο τρόμου με Μαρινάκη

ΓΥΡΙΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Μια συγκλονιστική στιγμή που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, σημειώθηκε στο 56όλεπτότου αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σε μια επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Κύργιας σε προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, χτύπησε κεφάλι με κεφάλι με τον Νίκο Μαρινάκη.
Αμφότεροι έπεσαν στο έδαφος, όμως ο παίκτης του Παναθηναϊκού έμενε κάτω και δεν έλεγε να σηκωθεί, καθώς όχι μόνο είχε χάσει τις αισθήσεις του, αλλά του είχε γυρίσει και η γλώσσα!

Αμέσως οι παίκτες και των δύο ομάδων καλούσαν εσπευσμένα σε βοήθεια προκειμένου τα ιατρικά τιμ των ομάδων να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και πράγματι ο Κάκος αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα, διέκοψε το
ματς και φώναξε μέσα τους γιατρούς.

Η ώρα περνούσε, ο Μαρινάκης δεν έδινε σημεία ζωής, με το «Βικελίδης» να έχει «παγώσει». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στέφανο Καπίνο είχε φύγει από την περιοχή του καθώς δεν μπορούσε να κοιτάει τα τεκταινόμενα και είχε βάλει τα κλάματα, ενώ όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων «τραβούσαν τα μαλλιά τους», βλέποντας τον πιτσιρικά να μην συνέρχεται.

Λίγο πιο δίπλα ο Ζέκα προσπαθούσε να εξηγήσει στον Πουλίδο τι ακριβώς είχε συμβεί
κάνοντας κινήσεις με τα χέρια του ότι είχε γυρίσει η γλώσσα του Μαρινάκη, ενώ ήταν συγκινητική η στιγμή που σύσσωμοι οι 22 παίκτες έτρεξαν στη διαφημιστική πινακίδα προκειμένου να βρουν τρόπο να «σπάσουν» το φράγμα των διαφημιστικών πινακίδων και να μπει το σθενοφόρο μέσα.


Συνήλθε και το ξέσπασμα ανακούφισης του κόσμου
Μετά από 6-7 λεπτά ο Μαρινάκης επανήλθε, άπαντες ανακουφίστηκαν και τους φίλους του Αρη που προς τιμής τους είχαν άψογη συμπεριφορά από την πρώτη στιγμή, ξέσπασμα σε χειροκρότημα ανακούφισης για τον νεαρό που σηκώθηκε από το χορτάρι.

Τελικά, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού όχι μόνο σηκώθηκε, αλλά κατάφερε να περπατήσει (έστω κι αν από το στόμα του έτρεξε αίμα) για να δεχθεί και νέο χειροκρότημα από τους φίλους του Άρη. Εν συνεχεία στον αγωνιστικό χώρο μπήκε το ασθενοφόρο, τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ των «πράσινων» η γλώσσα του Μαρινάκη είχε γυρίσει, ενώ σημειώθηκε διάσειση και απώλεια αισθήσεων. Πλέον θα κάνει αναλυτικότερες εξετάσεις σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Πάντως τα χειρότερα ευτυχώς τα απέφυγε, ωστόσο οι δραματικές στιγμές θα μείνουν χαραγμένες σε όλους όσοι το έζησαν.


«Ο Νίκος είναι καλά»
Ο γιατρός των «πράσινων», Παναγιώτης Κουλουμέντας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός αμέσως μετά την λήξη του ματς: «Ζήσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά ευτυχώς ο Νίκος είναι καλά. Έχει συνέλθει, έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και είναι εντάξει και νευρολογικά. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και όλες τις εξετάσεις έτσι ώστε να δούμε ότι όλα είναι καλά», είπε χαρακτικά.


Δεν ταξίδεψε για προληπτικούς λόγους
Αργά το βράδυ του Σαββάτου (9/11) υπήρξε περαιτέρω ενημέρωση για την κατάσταση του Νίκου Μαρινάκη. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν κρανιοεγκεφαλική κάκωση χωρίς όμως να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη ζημιά. Μάλιστα έχει τις αισθήσεις του και αρκετά καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, έχοντας διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο. Πάντως δεν ταξίδεψε απόψε με την αποστολή του Παναθηναϊκού για την Αθήνα, καθώς για καθαρά προληπτικούς λόγους κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στο Διαβαλκανικό κέντρο Θεσσαλονίκης.


ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ο χρόνος και τα πρόσωπα όλων «πάγωσαν» στο 56ο λεπτό του χθεσινοβραδινού αγώνα Άρη - Παναθηναϊκού στο «Κλ. Βικελίδης»!
Παίκτες, προπονητές και φίλαθλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια του ιατρικού τιμ των «πράσινων» να επαναφέρει τη γλώσσα του Νίκου Μαρινάκη και να συνεφέρει τον 19χρονο μπακ, ο οποίος είχε πέσει αναίσθητος στο έδαφος μετά τη σύγκρουσή του -κεφάλι με κεφάλι- με τον Μιχάλη Κύργια του Άρη.

Ευτυχώς, ο πιτσιρικάς συνήλθε και καταχειροκροτούμενος οδηγήθηκε στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου παραμένει μέχρι τώρα, χωρίς να διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο. Η διάγνωση ήταν κρανιοεγκεφαλική κάκωση (βαριά διάσειση), ωστόσο ο ίδιος έδειχνε... περδίκι.

Μάλιστα όταν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που έμειναν μαζί του όλο το βράδυ άρχισαν να του κάνουν ερωτήσεις για να δουν αν θυμάται τι και πως, ο Μαρινάκης τους... αποστόμωσε: «Σας θυμάμαι όλους, πείτε μου μόνο πόσο ήρθε το ματς»!

«Ζήσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά ευτυχώς ο Νίκος είναι καλά. Έχει συνέλθει, έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και είναι εντάξει και νευρολογικά» ήταν το σχόλιο του γιατρού του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Κουλουμέντα που είναι στο πλευρό του νεαρού.


«Ο Νίκος είναι εντάξει, όλα θα πάνε καλά!»
Ηταν τέτοια η φόρτιση των παικτών του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα του Καπίνο, που ο Αναστασίου χρειάστηκε να σηκώσει για ζέσταμα ακόμη και τον Κοτσόλη για να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που ο νεαρός γκολκίπερ δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω της συναισθηματικής φόρτισης!

Μετά δε την αποχώρηση του ασθενοφόρου, ο τεχνικός των «πράσινων» χρειάστηκε να μαζέψει την ομάδα στον πάγκο για να συνεφέρει τους παίκτες του, λέγοντας «παιδιά, ηρεμήστε όλοι, ο Νίκος είναι εντάξει, όλα θα πάνε καλά»!


Εξω φρενών με Κάκο
Εξαλλοι ήταν οι «πράσινοι» μετά το τέλος του αγώνα με τη διαιτησία του Κάκου. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν έξω φρενών για την καθυστερημένη διακοπή του αγώνα στον τραυματισμό του Μαρινάκη, για την τραβηγμένη απ' τα... μαλλιά αποβολή του Κλωναρίδη, αλλά και για τη συνολική εικόνα του Κερκυραίου ρέφερι, που έφτασε στο σημείο να... αλλάξει ακόμη και τον κανονισμό για την επιστροφή της μπάλας στον τερματοφύλακα, επιτρέποντας στον Διούδη να μπλοκάρει την μπάλα μετά από γύρισμα συμπαίκτη του!


Ολοι στο πλευρό του Νικόλα!
Ολόκληρη η παναθηναϊκή οικογένεια συγκλονίστηκε απ' τον χθεσινό πολύ σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Μαρινάκη κι αν μη τι άλλο άπαντες ένιωσαν τεράστια ανακούφιση, όταν είδαν τον νεαρό άσο να συνέρχεται μετά το χτύπημα στο κεφάλι του.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος είχε διαρκή επικοινωνία με τους Παναγιώτη Κουλουμέντα, Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο για να ενημερωθεί αναλυτικά για την υγεία του 19χρονου άσου.


Κοντά του και οι γονείς του
Συγκλονισμένοι ήταν και οι γονείς του Μαρινάκη, που μετά τον τραυματισμό του γιου του έφυγαν οδικώς για τη Θεσσαλονίκη για να βρεθούν κοντά στον Νικόλα τους!

Ο Στέφανος Καπίνο, ίσως ο πιο συγκλονισμένος όλων στο γήπεδο τη στιγμή του τραυματισμού του Μαρινάκη, αμέσως μετά το ματς ανέβασε μήνυμα στο Twitter γράφοντας: «Αφιερωμένη στον Νικόλα αυτή η νίκη. Δόξα τω Θεώ είναι καλά»!

Ο δε Χάρης Μαυρίας έγραψε στο Facebook «Τεράστιος Νίκος Μαρινάκης. Περαστικά αδερφέ, ευτυχώς όλα καλά», ενώ μέσα από τις σελίδες τους ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον νεαρό άσο τόσο η Παναθηναϊκή Συμμαχία όσο και ο Ερασιτέχνης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου