COLONOS

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η απόλυτη ξεφτίλα της Euroleague


              «ΔΩΡΕΑ» - ΣΚΑΝΔΑΛΟ:
                   Η απόλυτη ξεφτίλα της Euroleague 



To απόλυτο σκάνδαλο που ξεπερνά το όριο της ξεφτίλας και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Euroleague έναντι των οπαδών όλων των ομάδων, αλλά και τα ίδια τα μέλη της διοργάνωσης έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Η Πράσινη». Ενα σκάνδαλο που ξεγυμνώνει την πλήρως αποτυχημένη απόφαση για τη διεξαγωγή του Final 4 στο Λονδίνο, ένα σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή... Ζόρντι Μπερτομέου.

Μπροστά στον ορατό και μέχρι χθες απολύτως βέβαιο κίνδυνο, τα παιχνίδια του Final 4 να διεξαχθούν σε άδειες εξέδρες, ο Ζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του, σκαρφίστηκαν και τελικώς έπραξαν το αδιανόητο... Μοίρασαν σχεδόν δωρεάν τα ακριβά αδιάθετα εισιτήρια που δεν είχαν διατεθεί στην αγγλική ομοσπονδία, έναντι μόλις 5 και 10 λιρών το ένα, τη στιγμή που πολλοί οπαδοί ομάδων έχουν σπεύσει να προμηθευτούν εισιτήρια των 160 και 320 ευρώ. Ναι, καλά διαβάζετε... Και αν είστε ένας από εκείνους που επιλέξατε να βάλετε βαθιά το χέρι για να αποκτήσετε το δικαίωμα παρακολούθησης των αγώνων του Final 4 αγοράζοντας ένα από τα ακριβά εισιτήρια, τότε έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε μαλ... και φυσικά να διεκδικήσετε τα λεφτά σας πίσω από τον κ. Μπερτομέου και την παρέα του.

Το email που φέρνει στη δημοσιότητα σε αποκλειστικότητα η εφημερίδα «Η Πράσινη» δεν επιδέχεται της παραμικρής αμφισβήτησης για το πόσο επικίνδυνα ερασιτεχνικοί είναι οι χειρισμοί της διοίκησης Μπερτομέου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague πανηγύριζε χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για την... επιτυχία της διοργάνωσης και τη διεξαγωγή του Final 4 στο Λονδίνο. Γνώριζε, βέβαια, τον... σικέ τρόπο με τον οποίο ο ίδιος είχε φροντίσει να «νοθεύσει» την όλη διαδικασία, να εξευτελίσει το κύρος της διοργάνωσης και να «καπηλεύσει» την αξιοπιστία της.

Η αγγλική ομοσπονδία με επίσημο email προς τους προπονητές, τους παίκτες και τους υπαλλήλους των αγγλικών ομάδων τους... προσφέρει στο πιάτο έναντι 5 λιρών, τα ακριβά εισιτήρια των 160 ευρώ και έναντι 10 τα «χρυσά» των 360 ευρώ. Με λίγα λόγια, για να γεμίσει την Ο2 Αρένα, ο Μπερτομέου και οι συνεργάτες του επέλεξαν να κάνουν... δωρεά, γιατί περί αυτού πρόκειται, έναν τεράστιο αριθμό εισιτηρίων. Αλλωστε, οι μέχρι χθες εκτιμήσεις μιλούσαν για με το... ζόρι παρουσία 9.000 οπαδών στο γήπεδο που η χωρητικότητά του είναι διπλάσια.

Ιδού όσα ανέφερε η αγγλική ομοσπονδία προς τα μέλη της στο email που σε αποκλειστικότητα έφερε στη δημοσιότητα σήμερα η εφημερίδα «Η Πράσινη»:

«Σήμερα επικοινώνησε μαζί μας η Euroleague, για μια αποκλειστική προσφορά έκπτωσης για το Final 4 που διεξάγεται για πρώτη φορά στο Λονδίνο, στην Ο2 Αρένα. Για να εκμεταλλευτείτε αυτή την προσφορά που παρέχεται για πρώτη φορά παρακαλούμε κλικάρετε εδώ. Τα εισιτήρια τιμώνται προς δέκα και πέντε λίρες, σε μια τεράστια έκπτωση από την ονομαστική τους τιμή. Ενα εισιτήριο βάζει όλους τους φιλάθλους σε όλα τα παιχνίδια του Final 4, τους δύο ημιτελικούς της Παρασκευής, τον μικρό τελικό και το μεγάλο τελικό της Κυριακής. Για περισσότερες πληροφορίες για το 2013 Final 4 παρακαλούμε επισκευτείτε τo www.euroleague.net».

Αυτή είναι η... έκπτωση - δωρεά της Euroleague του Ζόρντι Μπερτομέου προς τους Αγγλους. Αυτός είναι ο... σεβασμός της προς τους 9.000 χαζούς που είχαν σπεύσει να αγοράσουν εισιτήρια εδώ και μήνες. Αυτό είναι το ξεπούλημα της δεκαετίας για την πλέον αποτυχημένη επιλογή του Μπερτομέου, να διεξαχθεί και μάλιστα εις διπλούν, το Final 4 σε μια πόλη όπου κανένα απολύτως ενδιαφέρον δεν υπάρχει για το μπάσκετ.

Αυτός που έχει πληρώσει 320 ευρώ, θα έχει απόψε και την Κυριακή δίπλα του κάποιον που τα... κατάφερε και θα δει τα τέσσερα παιχνίδια με μόλις 11.83 ευρώ.

Κοροϊδία και απάτη μαζί; Ακόμα και αυτό μπορεί να επικαλεστεί όποιος μέχρι σήμερα έπεσε θύμα αυτής της παραπλανητικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από τη διοργανώτρια αρχή.

Οπως τονίζει η εφημερίδα «Η Πράσινη» τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να κάνει χρήση για την προάσπιση των συμφερόντων του που καταπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη ενέργεια της Euroleague και του Ζόρντι Μπερτομέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου