COLONOS

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Βαρδινογιάννης: "Το τσάμπα τελείωσε"

«Πήραν δωρεάν τις μετοχές, όχι και την Παιανία»



Λάβρος εναντίον της τωρινής διοίκησης του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μίλησε για την Παιανία και εξέφρασε την ενόχληση του για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος της οικογένειας του.

Σπάνια τοποθετείται στον Τύπο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, όταν όμως το κάνει σίγουρα έχει κάτι διαφορετικό να πει. Ο "Καπετάνιος" μίλησε στην εφημερίδα "Live Sport" κι αναφέρθηκε στο θέμα που ανέκυψε με τις εγκαταστάσεις της Παιανίας και τη διαφωνία της οικογένειάς του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εξέλιξη που φαίνεται ότι οδηγεί το Τριφύλλι στο "Απήλιον" μετά από 31 χρόνια χρησιμοποίησης του αθλητικού κέντρου.


Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης υποστήριξε πως ήδη είχε κάνει αρκετές υποχωρήσεις, την ώρα που ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, να πάρουν δωρεάν την Παιανία. Όπως είπε χαρακτηριστικά... το τσάμπα τελείωσε και δεν γίνεται να γίνει το ίδιο και με το αθλητικό κέντρο της Παιανίας.


Αναλυτικά μίλησε:
Για το υψηλό ενοίκιο της Παιανίας: «Η ΠΑΕ ήταν αυτή που απευθύνθηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία, σε εκτιμητή μεσίτη, και ρώτησε σχετικά με την ενοικίαση της Παιανίας. Επί της τιμής αυτής που της δόθηκε από τη μεσιτική εταιρεία (1,8 εκατ. ευρώ), εγώ έκανα έκπτωση 600.000 ευρώ. Το τσάμπα τελείωσε. Το ξαναλέω, η ΠΑΕ ζήτησε να μάθει πόσο είναι το ενοίκιο. Εγώ δεν κάνω δωρεά. Αρκετά».

Για την δυσαρέσκειά του στα υβριστικά συνθήματα κατά της οικογένειάς του την οποία εξέφρασε στον Παναγόπουλο: «Φυσικά. Του είπα δεν έχω δει καμία αντίδραση σας. Τον Παναθηναϊκό σάς τον χαρίσαμε. Δεν είδα να καταδικάζετε όλη τη χρονιά με μία ανακοίνωση αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο».

Για την απάντηση του Παναγόπουλου: «Μου είπε δεν είμαστε εμείς, άλλοι είναι πίσω από αυτά. Δεν ελέχθη όνομα. Αλλά το φωτογράφισε».

Για την πώληση της Παιανίας: «Δεν είναι προς πώληση η Παιανία. Αλλά αν υπάρξει πρόταση τη συζητώ. Δεν έχω πει εγώ κανένα νούμερο. Από τη μία λένε «δεν έχουμε λεφτά» και από την άλλη λένε ότι θέλουν να αγοράσουν την Παιανία».

Για το μέλλον της Παιανίας αν φύγει ο Παναθηναϊκός: «Αυτήν τη στιγμή δεν θεωρείται δεδομένη η συμφωνία. Συμφωνήσαμε στο τίμημα αλλά υπαναχώρησαν. Επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν «δεν έχουμε λεφτά». Νομίζουν ότι θα γίνει ό,τι και με τις μετοχές. Το θέλουν δωρεάν. Αλλά αυτό δεν θα γίνει».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Με πικραίνει η εικόνα του Παναθηναϊκού. Εγώ δεν μπήκα το 1979 για να εκμεταλλευθώ τον Παναθηναϊκό, μπήκα από μεράκι, εις βάρος της οικογένειάς μου και της δουλειάς μου».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Δεν κάνω κρίση για κανέναν».
Για την επιστρoφή της οικογένειας στην ομάδα: «Με τις παρούσες συνθήκες δεν το βλέπω. Έχει αλλάξει τίποτα στον αθλητισμό από τη μέρα που έφυγα;»

Το παρασκήνιο του «ξεσπιτώματος»
Η χθεσινοβραδινή εντυπωσιακή κίνηση από τον Γιάννη Αλαφούζο (που προτίθεται να αγοράσει το κέντρο με προσωπικά χρήματα) «ζυμωνόταν» εδώ και καιρό χωρίς να έχει διαρρεύσει τίποτε προς τα έξω. Και ήρθε σε συνέχεια της ολικής ρήξης που υπήρξε χθες στις σχέσεις της «πράσινης» ΠΑΕ με τον πρώην πρόεδρο και ιδιοκτήτη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας, Γιώργο Βαρδινογιάννη.
Ο τελευταίος είχε χθες το απόγευμα νέα επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού, Χρήστο Παναγόπουλο, ο οποίος του ξεκαθάρισε πως η ΠΑΕ λόγω των στενών οικονομικών της δεδομένων, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στον τρόπο πληρωμής του 1,2 εκατ. ευρώ ως «ενοίκιο» που συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές την περασμένη Παρασκευή: ήτοι προκαταβολή με εγγυητική 500.000 ευρώ και και εγγυήσεις για την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαρδινογιάννης διεμήνυσε προς τον Παναγόπουλο πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις αξιώσεις του και τόνισε πως εάν δεν του δοθούν η προκαταβολή και οι εγγυήσεις, δεν σκοπεύει να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις για την προετοιμασία της ομάδας (το περσινό συμφωνητικό λήγει στις 30 Ιουνίου)!
Εξάλλου, γι' αυτό το λόγο δεν υπέγραψε και την περασμένη Παρασκευή το εκμισθωτήριο της παραχώρησης, μολονότι οι εγκαταστάσεις της Παιανίας δηλώθηκαν στη συνέχεια ως προπονητήριο του Παναθηναϊκού στον φάκελο που κατατέθηκε στο Δευτεροβάθμιο Οργανο Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.
Εν όψει της αυριανής εκδίκασης ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα είχε πλέον σοβαρό πρόβλημα χωρίς το εκμισθωτήριο στα χέρια του. Και γι' αυτό κι ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να «τρέξει» το θέμα κάνοντας ραντεβού με τον Κώστα Τσακίρη, ούτως ώστε να κλείσει το «Απήλιον» και να μην έχει θέμα το «τριφύλλι» στη Δευτεροβάθμια (θα κατατεθεί σήμερα το παραχωρητήριο στην ΕΠΟ)!
Χθες λοιπόν επισπεύσθηκαν οι εξελίξεις και είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας να επέλθει οριστική συμφωνία με τον Κώστα Τσακίρη. Ούτως ή άλλως στον Παναθηναϊκό υπήρχαν ξεκάθαρες σκέψεις για αποχώρηση της ομάδας από την Παιανία μέσα στους επόμενους μήνες (έπειτα από 32 χρόνια), καθώς με βάση το «ενοίκιο» που έβαλε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, το αθλητικο κέντρο θα κόστιζε στην ομάδα πάνω από 2 εκατ. ετώ (!) το χρόνο, αν αναλογιστεί κανείς και το κόστος συντήρησης λειτουργίας του.

«Αστεγές» οι ακαδημίες
Το πιο δύσκολο κομμάτι πάντως, της επερχόμενης, άμεσης «μετακόμισης» του Παναθηναϊκού απ' την Παιανία, αφορά την ακαδημία, η οποία φιλοξενεί σήμερα 40 με 45 παιδιά από την επαρχία που διαμένουν μόνιμα στους ξενώνες της.
Είναι ξεκάθαρο πάντως πως οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν θα αφήσουν έτσι το θέμα και σκοπεύουν, πριν γίνει «μετακόμιση», να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της ακαδημίας βρίσκοντας λύση και σ' αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα, ίσως και με παραμονή της ακαδημίας στην Παιανία για ένα διάστημα, εφόσον βρεθεί άκρη σ' αυτό με την πλευρά Βαρδινογιάννη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου