COLONOS

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αλαφούζος μίλησε για Νταμπίζα στους οπαδούς του Παναθηναϊκος


«Αν δεν θέλετε τον Νταμπίζα τότε να φύγω και εγώ» 

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής της Θύρας 13, για την... μη αποτυχία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, τον Αναστασίου, τη ΓΗΠΕΛ και τον Δήμο που βρέθηκε για νέο γήπεδο!

Τι είπε για τον Βλάσση Τσάκα, αλλά και τον Νίκο Νταμπίζα, για τον οποίο βρίστηκε, με βαριές εκφράσεις, με τους οπαδούς! Οι «παρουσιαστές» της εκπομπής είπαν χαρακτηριστικά: «Τα στενάκια της Λεωφόρου είναι μικρά και τα φανάρια, μέχρι το Πεδίον του Άρεως, πάμπολλα. Θα τον προλάβουμε...», με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να τον υποστηρίζει με σθένος και να λέει σε έξαλλη κατάσταση...

«Εγώ πήρα τον Νταμπίζα της Νιουκάστλ. Ο Νταμπίζας ήταν τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και από αυτά τα δυο χρόνια το πρωτάθλημα πήρε ο Παναθηναϊκός. Αν θέλετε να δημιουργήσετε πρόβλημα με φαντασιώσεις και να παραμυθιάζεστε ότι είναι Ολυμπιακός είναι δικό σας πρόβλημα. Αν δεν θέλετε τον Νταμπίζα τότε να φύγω και εγώ. Όταν εγώ παίρνω μια ευθύνη και στηρίζω έναν άνθρωπο τον στηρίζω μέχρι το τέλος.

Αν δεν μπορώ να διαλέγω εγώ τους ανθρώπους να φύγω... Μην λέτε μαλ*** γαμ*** την Παναγία μου! Δεν μπορώ να δεχθώ οτι ένας ποδοσφαιριστής 21 ετών, που έπαιξε τρία χρόνια σε αυτή την ομάδα και έκανε μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, είναι Ολυμπιακός. Δεν είναι Ολυμπιακός. Έχει δημιουργηθεί πίσω από τον Νταμπίζα ένα μύθος».
Για το αν θα κρατήσει τον Νταμπίζα μετά τις αντιδράσεις είπε: «Το θεωρώ δεδομένο οτι θα τον γιουχάρουν. Πιστεύω όμως οτι θα είναι από τις λίγες περιπτώσεις που από την δουλειά του θα αποδείξει οτι είχα δίκιο που τον επέλεξα. Έλειπε γιατί ήταν στο εξωτερικό, μόλις θα γυρίσει θα δώσει μία συνέντευξη».

Όταν οι οπαδοί συνέχισαν να έχουν αντιρρήσεις, τους απάντησε: «Έχουμε μπερδέψει τους ρόλους μας. Οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν βάλει πλάτη και ιδίως την σεζόν που μας πέρασε. Αλλά νομίζω ότι είναι άλλος ο ρόλος της διοίκησης και αλλιώς σκέπτεται και δεν μπορεί να κρίνεται. Είναι άλλες οι παραστάσεις, άλλες οι γνώμες. Παίρνω τα ερεθίσματα του κόσμου. Κάποιες φορές μπορεί να κάνω λάθος όμως, τον Νταμπίζα δεν τον ξέρουμε καθόλου. Και δεν αρνείται κανείς ότι ο Ολυμπιακός τότε ήταν αυτός που ήταν. Το ξέρετε ότι μας έχουν πετάξει χειρομβοβίδες στα γραφεία μας στον ΣΚΑΙ».

Λίγο αργότερα, όταν είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα είπε για τον Νταμπίζα: «Εγώ πιστεύω ότι η όλη τοποθέτηση σας γύρω από το θέμα Νταμπίζα είναι λάθος. Σας το είπα πριν. Και τώρα μου ζητάτε να γελοποιηθώ. Να μην κρατήσω τον λόγο μου».
Τα υπόλοιπα αποσπάσματα όσων είπε...

Για τον αν είναι αποτυχημένη η Παναθηναϊκή Συμμαχία, που δεν έπιασε τους στόχους που ο ίδιος έθεσε: «Ελπίζω να μην είναι αποτυχημένη η ιδέα της Συμμαχίας. Είναι σαφές ότι η πραγματικότητα από την θεωρία είχε μεγάλη απόσταση. Αυτό νομίζω οφείλεται και στην κρίση που είχαμε πέρσι αλλά και στο γεγονός ότι πέρσι είχαμε δυο εκλογές με μεγάλη αβεβαιότητα και λανσάραμε την καμπάνια μας στις 2 Ιουλίου. Ενώ είχαμε αρχίσει καλά, εν συνεχεία ήρθαν κάποια κακά αποτελέσματα και έκοψε τη φόρα του κόσμου. Όπως και η καχυποψία που υπήρχε».

Για τα οικονομικά που βρήκε όταν μπήκε στην ΠΑΕ: «Μου δόθηκε μια εικόνα ότι είχαμε 28 εκατ. ευρώ άνοιγμα, τα 18 εκατ. σε ποδοσφαιριστές, μαζί με την εφορία και 10 σε άλλα γενικά έξοδα. Αυτή τη στιγμή το άνοιγμα μας είναι 24 εκατ. Επίσης την προηγούμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός λειτουργούσε με ένα κόστος 29 εκατ. και μέσα στη χρονιά αυτή κατεβήκαμε κάτω από τα 15. Του χρόνου, υπολογίζοντας πολύ συντηρητικά, θα έχουμε έσοδα 13-14 εκατ. Τα 5 από την τηλεόραση, 4 από χορηγίες και άλλα 4 τα προσδοκώμενα από τα εισιτήρια. Το μπάτζετ θα είναι 10 εκατ. Πέντε εκατ. για το μπάτζετ του ποδοσφαίρου και 5 για τα λειτουργικά έξοδα.

Τα άλλα 3 εκατ. θα είναι για τα παλιότερα χρέη. Επί περιόδου Γόντικα έγινε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος. Για παράδειγμα ο Μπουμσόνγκ ήρθε την περίοδο που είχε ξεκινήσει η κρίση. Η δέσμευση που πήραμε με τον Μπουμσόνγκ ήταν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Όταν πήγα εγώ στον Παναθηναϊκό θεωρούσα ότι ένας μισθός 400.000 ευρώ είναι μικρός. Τώρα θεωρώ ότι ένας καλός παίκτης διεθνής, ευρωπαίος μπορεί να βρεθεί με 150.000 ευρώ. Για παράδειγμα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο Βύντρα, ο Κατσουράνης μας στοίχιζαν 1 εκατ. ευρώ. Ποσά τα οποία θεωρώ υπερβολικά».

Για την σύμβαση με τον Ερασιτέχνη: «Υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία με τον κ. Μακρόπουλο. Τον είδα και σήμερα. Μας έχει δώσει ένα παραχωρητήριο. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα τα σημεία. Στα λεφτά, στη διάρκεια και το μόνο που μένει είναι να ολοκληρώσουν οι δικηγόροι τις διαδικασίες. Και είπαμε με τον κ. Μακρόπουλο να κυνηγήσουμε και οι δυο μας τους δικηγόρους μας ώστε την άλλη εβδομάδα να υπογράψουμε. Φέτος έχουμε δώσει ήδη περισσότερα από 300.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη που αφορούσαν παλιότερα χρέη».

Για τον Αναστασίου και το νέο τιμ: «Περί ενδιαφέροντος από ΑΕΚ και Άρη, πρώτη φορά το ακούω.
 Ο Αναστασίου είχε κάνει μεγάλη καριέρα στον Άγιαξ. Ήταν τεχνικός της ακαδημίας του Άγιαξ και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια στην Αγγλία ενώ όπως λένε όλοι είναι πολύ έντιμος. Βέβαια στην ομάδα δεν είναι μόνο ο Αναστασίου. Είναι ο Γιάννης Σαμαράς καταρχήν τον οποίο τον βρήκα, έχει από τις πιο χαμηλές αποδοχές και το κάνει αυτό γιατί πραγματικά αγαπάει τις ακαδημίες και είμαστε τυχεροί που τον βρήκαμε σε αυτή την θέση. Είναι επίσης, ο Στιβ Ρούτερ ο οποίος ήταν δάσκαλος του Σαμαρά και του Αναστασίου και παραιτείται από την αγγλική ομοσπονδία για να έρθει σε μας και σκοπός είναι ο Παναθηναϊκός να βγάζει μόνος του, μέσα από τα σπλάχνα του εκτός από παίκτες και προπονητές. Όπως ο Βονόρτας το ίδιο. Το λέω αυτό γιατί είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων και έμειναν στον Παναθηναϊκό με αυτά τα χρήματα όταν άλλοι δίπλα τους έβγαζαν εκατομμύρια».

Για τις σχέσεις του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αν είναι «μπροστινός» του και αν απειλήθηκε: «Θεωρώ πολύ προσβλητικό να λένε ότι είμαι μπροστινός του οποιουδήποτε. Αν δεν ερχόταν η Συμμαχία, η φούσκα των χρεών θα έσκαγε στα δικά μας χέρια, όχι του Βαρδινογιάννη. Δεν είχε ποτέ φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ούτε επαγγελματικές σχέσεις, ούτε φιλίες, ούτε τίποτα. Δεν με έχει απειλήσει και ούτε είναι πολύ εύκολο να με απειλήσει».

Για τις υποσχέσεις του Βγενόπουλου πως θα βάλει λεφτά αν ο Αλαφούζος αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ: «Μέχρι σήμερα δεν έχω βρει καμία απαίτηση. Η ΓΗΠΕΛ είναι νεκρή εταιρία. Αν προκύψει κάτι θα το πληρώσω εγώ ρε παιδιά. Ο Βωβός είναι χρεοκοπημένος επιχειρηματίας, δεν υφίσταται. Πλέον υπάρχει η ALPHA BANK. Μαζί τους μιλάω και δεν υπάρχει κάτι. Αν θέλουν να μας το δωρίσουν, να κάνουμε συζήτηση. Ζητάνε από εμάς λεφτά. Γιατί να πάμε στον Βοτανικό; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Να βρούμε καλύτερη περιοχή. Αλλά, φέρτε μου ένα χαρτί να αναλάβω τις εγγυήσεις τις ΓΗΠΕΛ. Βάλτο σε ένα χαρτί άσπρο να υπογράψω».

Για τις εναλλακτικές για το γήπεδο: «Υπάρχει ένας μεγάλος Δήμος, έχει μια μεγάλη έκταση, έχουμε κάνει 2-3 συναντήσεις μαζί τους, ενδιαφέρονται και οι σκέψη είναι να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε ένα δεύτερο προπονητικό κέντρο εκεί. Την Παιανία αν μπορέσουμε να την αποκτήσουμε, ως ιδιοκητήσια νομίζω αξίζει τον κόπο να γίνει. Κοιτάζουμε όμως παράλληλα για να μην έχουμε αυτή την εξάρτηση και θα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση σε αυτή την περιοχή που δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή ποια είναι αλλά είναι πολύ βασικό μέσα στην πόλη να έχουμε χώρους για να βγάζουμε παίκτες. Και για αυτό ανεξαρτήτως της εξέλιξης της Παιανίας προχωράμε και με το άλλο κέντρο. Η Παιανία φέτος είχε παραχωρηθεί δωρεάν. Φαντάζομαι ότι αν ζητηθεί και του χρόνου δωρεάν θα γίνει».

Για το... φιάσκο με τον Τσάκα: «Οι αγωγές δυστυχώς στην Ελλάδα κάνουν 3-4 χρόνια να εκδικαστούν. Για απλές δυσφημίσεις και αγωγές η δικαιοσύνη δεν προσδιορίζει χρόνο. Έχει γίνει η μήνυση. Συνεργάστηκα πάρα πολύ στενά με τον Ανδρέα Βγενόπουλο εκείνη την περίοδο και η βοήθεια του στο κομμάτι εκείνο ήταν σημαντική. Και με τον Νίκο Πατέρα. Και ξεσκεπάσαμε τον Τσάκα με την αύξηση που κάναμε ειδικά για αυτόν. Μας έκανε τεράστια ζημιά αυτή η περίοδος. Είχαμε πολλά προβλήματα και μας πίεζαν οι δημοσιογράφοι. Έκανε ανακοινώσεις έπρεπε να απαντήσουμε εμείς. Τέλη Δεκεμβρίου τον τελειώσαμε τον Τσάκα και τώρα δεν μπορεί να εμφανιστεί πουθενά. Τέλειωσε το σίριαλ Τσάκα για πάντα».

Για τον Βύντρα και τις διαρροές περί αναξιόπιστων ποδοσφαιριστών, μετά το 3-0 από την Βέροια: «Θα πω αυτό που πιστεύω αλλά δεν θέλω να κάνω σχόλια και κρίσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εγώ που ήμουν άπειρος είδα με μεγάλη καχυποψία το παιχνίδι της Βέροιας. Επίσης ο Λουκάς Βύντρα είχε ένα πολύ μεγάλο κόστος για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσης υπήρχε ένα πολύ κακό κλίμα στα αποδυτήρια. Και για τον λόγο που χάλασαν οι σχέσεις μου με τον Ρότσα. τον οποίο σέβομαι. είναι επειδή βγήκε και υποστήριξε τους παίκτες και δημιούργησε ένα θέμα. Πάντως εσείς (σ.σ. ο κόσμος) δεν φταίτε».

Για το αν μπορεί να γίνει σύγχρονο γήπεδο 45.000 θέσεων στη Λεωφόρο: «Αυτή θα ήταν η δική μου η επιθυμία. Τα σχέδια του ΠΑΝ.ΚΙ είναι πάρα πολύ ωραία αλλά προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στη χρήση των σχολείων και του βενζινάδικου δίπλα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι ώριμα για να μιλήσουμε για ένα καινούριο γήπεδο. Το πιο ρεαλιστικό σχέδιο είναι να μείνουμε στην Λεωφόρο και να το μεγαλώσουμε μέσα στο όριο του σημερινού μας χώρου. Επίσης ανασκευάζοντας το γήπεδο κομμάτι, κομμάτι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Δεν είναι εύκολο να πεις παίρνω την απόφαση και γκρεμίζω. Για αυτό λέω βήμα, βήμα ανακατασκευάζουμε την Λεωφόρο, μένουμε εδώ. Παρότι θα θέλαμε όλοι μας ένα μεγαλύτερο γήπεδο θεωρώ ότι ένα γήπεδο ακόμα και 25.000 θέσεων θα ήταν πάρα πολύ καλό να το έχουμε».

Για το μέλλον του Φιγκερόα: «Είναι μία περίπτωση που μας ενδιαφέρει. Έχουμε και άλλες δύο, αλλά θέλουμε τον Φιγκερόα. Δεν έχουμε συζητήσει για λεφτά. Αυτό που είπαμε στον μάνατζέρ του είναι οτι το μπάτζετ μας είναι περιορισμένο».

Για τον Βασίλη Κωνσταντίνου: «Έχει αρχ...ια και έχει το θάρρος της γνώμης του. Δεν έχω παράπονα από αυτόν. Από τον Ελευθεράκη έχω. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν συγκρουόταν καθόλου. Είναι καλό παιδί»
.
Για την αδειοδότηση και τον ΠΑΣ: «Δεν ξέρω τι γίνεται με τα Γιάννινα. Είμαι σίγουρος ότι η ΕΠΟ έχει βαθύτατη προκατάληψη κατά του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν. Εγώ πήγα και έκανα κάποιες επαφές και μου είπαν ότι από τη στιγμή που μια ομάδα έχει τα έσοδα της να καλύπτουν τα έξοδα της και έχει ρυθμισμένες όλες τις οφειλές της δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Θέλουμε να φέρουμε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Ντόρντμουντ, για να γίνει μια ημερίδα και να δώσουν σε όλους να μας πουν πως πέτυχαν αυτοί. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή βάση».

Για τα διαρκείας που θα βγουν του χρόνου: «Οι θύρες 13 και 14 θα γίνουν ένα. Θα δώσουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι οπαδοί μας. Μακάρι να έχουμε όλο το γήπεδο διαρκείας. Γίνεται προσπάθεια να προσθέσουμε δεύτερο όροφο στην Λεωφόρο, στις πλευρικές θύρες. Αυτές θα προσθέσουν 3.500-4000 κόσμο. Με τις πρώτες ενδείξεις θα χρειαστούν 2 εκατομμύρια. Το δεύτερο που κοιτάζουμε είναι βάλουμε γύρω από την Λεωφόρο ένα πλέγμα μεταλλικό που θα αλλάζει χρώματα και θα έχει διαφημιστικά μηνύματα. Θα είναι ωραίο. Θα γίνει μία κούκλα το γήπεδο, αν και είναι παλιό. Μιλάμε με έναν μεγάλο κατασκευαστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου