COLONOS

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1 Τα γκολ του αγώνα (video)

Εχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μεχντί Αμπέιντ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την Ξάνθη με ανατροπή στη Λεωφόρο στην αυλαία του πρώτου γύρου κι έκλεισε με θετικό πρόσημο το 2013!
 
 


Εξαιρετικά και τα δυο (20', 54') γκολ του «πράσινου» μέσου, όπως κι αυτό με το οποίο προηγήθηκε η Ξάνθη στο 13' από τον Τριάδη.

Καλύτεροι οι «πράσινοι» που έφτασαν δίκαια στο «τρίποντο» με τον Αναστασίου να βλέπει το ματς από την εξέδρα, λόγω τιμωρίας

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας με τον Μέντες να κάνει άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι και να δεσπόζει στο κέντρο.

Τον έλεγχο ο Παναθηναϊκός, ψυχρολουσία από Τριάδη!

Ο Παναθηναϊκός επέβαλε από την αρχή το ρυθμό του, όμως οι ακρίτες, που περίμεναν στο δικό τους μισό τους γηπεδούχους, αιφνιδίασαν στην κόντρα, με τον Ντιέ να βγάζει σε θέση έξω δεξιά τον Βασιλακάκη, ο οποίος είδε την κίνηση του Τριάδη, με τον τελευταίο να νικάει με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση τον Κοτσόλη για το 0-1 στο 13'!

Αμεση απάντηση με Αμπέιντ
Το «τριφύλλι» ωστόσο, απάντησε άμεσα. Εξαιρετικά άλλαξαν τη μπάλα οι «πράσινοι» με τον Μέντες να σπάει τη μπάλα στον Ντίνα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, ο τελευταίος έδωσε στον Αμπέιντ που πλάσαρε προ κενής εστίας για το 1-1!

Μέχρι το 30' το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο, ως το φινάλε του ημιχρόνου είδαμε μόνο μία φάση, με τον Αμπέιντ να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ, έπειτα από σέντρα του Νάνο.


     Το γύρισε με τον κορυφαίο του!
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του φάση. Οι «πράσινοι», που έδειχναν να το θέλουν περισσότερο το γκολ, κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, ο Νάνο πάτησε τη μπάλα στον Αμπέιντ κι αυτός με ξερό σουτ τρία-τέσσερα μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Τσέμα και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του για να γίνει το 2-1 στο 54'!

Ο Μάουρερ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς τους Μάνταλο, Σολτάνι, ο Ρούτερ με τον Βονόρτα φρέσκαραν τον άξονα βάζοντας Πράνιτς, Δώνη, όμως φάσεις εκατέρωθεν δεν είδαμε μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.


Χιτσκοκικό φινάλε!
Στο 79' η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Κοτσόλης που έκανε γκέλα κι έχασε τη μπάλα από την αγκαλιά του έπειτα από ένα φαινομενικά εύκολο σουτ του Τριάδη, μπλόκαρε το σουτ του Σολάρι που πήρε το ριμπάουντ!

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, όταν ο Κλωναρίδης βγήκε μόνος με τον Τσέμα, όμως νικήθηκε στο τετ α τετ! Ο Αμπέιντ πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, όμως ο Βάλλας του στέρησε το χατ-τρικ διώχνοντας σε κόρνερ!

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 89' όταν ο Ντίνας «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη και στους 30 βαθμούς, που τον διατήρησαν στην 4η θέση, αλλά πλέον βρίσκεται στο +4 από τον Αστέρα Τρίπολης που γκέλαρε.
 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου