COLONOS

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

οι πράσινοι σήμερα ήταν για... φίλημα. (Φώτο + Βίντεο).

ΚΑΛΛΟΝΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-4


Αυτός είναι Παναθηναϊκός!

Με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και καλή αντίδραση στην πίεση της Καλλονής στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» στο... δικό του ΟΑΚΑ με 4-0 (σ.σ. η πιο ευρεία φετινή του νίκη) και διατηρήθηκε μόνος 4ος στη βαθμολογία.
Μετά την εμφάνιση για... κλάματα στη Ριζούπολη και την γκέλα του 1-1, οι «πράσινοι» σήμερα ήταν για... φίλημα. Η πεντάδα Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέιντ, Καρέλη και Μπεργκ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι
σε μια αδύναμη Καλλονή, που στο πρώτο ημίχρονο δεν κράτησε καθόλου μπάλα και με το ζόρι περνούσε τη σέντρα.

Κι αν ο Καρέλης ήταν πιο εύστοχος (χαμένα τετ α τετ και άστοχες εκτελέσεις στο 3', το 6', το 21' και το 29') το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου από το πρώτο 45λεπτο. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε παίζοντας ψηλά και πιέζοντας και αφού δεν κατάφερε να «χτυπήσει» με τον νεαρό, βρήκε λύσεις από τον Πράνιτς (ωραία ασίστ του Μπεργκ στο 29') και τον ίδιο τον Σουηδό
(γκολάρα μετά από μαγική μπαλιά του Ζέκα στο 43').

Στο ίδιο διάστημα, οι Μανούσος και Καζάκης πέρασαν απαρατήρητοι, η άμυνα των τυπικών γηπεδούχων είχε τεράστια κενά και μόνο ο Λεοζίνιο είχε μείνει να... θυμίζει στους «πράσινους» πως υπάρχει κι άλλη ομάδα στο γήπεδο.

Η επανάληψη ήταν λίγο διαφορετική, καθώς ο Ματζουράκης άλλαξε σύστημα και η Καλλονή βγήκε στην επίθεση. Ο Λεοζίνιο ήταν και πάλι ο κύριος εκφραστής κάθε καλής κίνησης και είναι χαρακτηριστικό πως έκανε όλες τις τελικές προσπάθειες της ομάδας του, αλλά σε κάποιες ήταν άτυχος...


Κι ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε... πεσμένος, μια αντεπίθεση που κατέληξε σε υπέροχο γκολ του Πράνιτς (στο 67') τελείωσε το ματς αρκετά νωρίς, με τον Αμπέιντ να γράφει τον επίλογο στις καθυστερήσεις με γκολ πάρε-βάλε από τον Κλωναρίδη.

Στο μεσοδιάστημα, ο Καρέλης συνέχισε το... ρεσιτάλ χαμένων τετ α τετ, αναδεικνύοντας σε ήρωα τον Χονγκ, ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Μαρσέλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα...

ΣΚΟΡΕΡ: 29', 67' Πράνιτς, 43' Μπεργκ, 90'+2 Αμπέιντ

 
Σκόραρε ύστερα από 4 χρόνια ο Πράνιτς
Τέσσερις μέρες πριν συμπληρώσει μία «άκαπνη» τετραετία, ο Ντάνιελ Πράνιτς τράβηξε ξανά τη σκανδάλη και μάλιστα δις στο ματς του Παναθηναϊκού με την Καλλονή.

Ο Κροάτης μέσος είχε να σκοράρει από τις 12 Δεκεμβρίου 2009, όταν ακόμη έπαιζε στην Μπάγερν Μονάχου. Τότε είχε πετύχει το 5ο γκολ των Βαυαρών στο 56' στο εκτός έδρας 5-1 επί της Μπόχουμ του Ζοέλ Επαλέ (ο Καμερουνέζος είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο συγκεκριμένο ματς).

Από κει και πέρα, ο Πράνιτς σημείωσε για 4η φορά στην καριέρα του σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας δύο γκολ.

Οι προηγούμενες τρεις καταγράφηκαν προ πενταετίας, όταν αγωνιζόταν στη Χίρενφεϊν, με την οποία έκανε την πιο παραγωγική σεζόν της διαδρομής, με συνέπεια να μεταγραφεί στην Μπάγερν. Ο 27χρονος τότε παίκτης είχε δράσει δις στα εντός έδρας ματς με Ουτρέχτη (3-2, 15-11-2008), Αγιαξ (5-2, 5-10-2008) και Χέρακλες (12-9-2008).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου