COLONOS

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2003 Γιουβέντους Ολυμπιακος 7-0


Εκείνο το παιχνίδι στις 10 Δεκεμβρίου 2003 ήταν ένα σοκ για τον Ολυμπιακό. Η βαριά ήττα με 7-0 από τη Γιουβέντους αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του.
Kαθώς συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημέρα που τα δεύτερα της Γιουβέντους φιλοδώρησαν με ΕΦΤΑ τέρματα στην μεγαλύτερη ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά στον Πειραιά και έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι τους αφιερώνουμε και βιντεάκι..
Δ


Διαβάζουμε από τον Τύπο της εποχής (Τα Νέα), στο δημοσίευμα που μπορείτε να δείτε κι εσείς,
έναν πρόλογο που δίνει την εικόνα εκείνου του αγώνα:





"Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο Ντέλε Άλπι η Γιουβέντους τον «φιλοδώρησε» με επτά γκολ, σκορπίζοντας στους τέσσερις ανέμους όποια όνειρα είχε για πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.



 























































































Δεν ήταν μόνο η ήττα με 7-0 που προσγείωσε ανώμαλα τους ερυθρόλευκους, αλλά και η συνολική
παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Παρουσία ντροπιαστική τόσο για την ιστορία του συλλόγου όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, καθώς σε 90 λεπτά έσβησε με μονοκονδυλιά όσα προσπάθησε στους προηγούμενους αγώνες της διοργάνωσης.

Η χθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν τραγική, με τους παίκτες του να προκαλούν οίκτο. Τα ακριβά συμβόλαια έγιναν κουρελόχαρτα και βορά στις διαθέσεις των παικτών της

Γιουβέντους".
 








..............................  ................








Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Κιμέντι, Μπιριντέλι, Ιουλιάνο (84’ Ζαμπρότα), Μοντέρο, Πεσότο, Κόντε, Τούντορ, Μαρέσκα, Ζαλαγιέτα, Μίκολι (66’ Ντελ Πιέρο), Τρεζεγκέ (59’ Ντι Βάιο).



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης (68’ Γεωργιάδης), Κωστούλας, Καρεμπέ, Καφές (61’ Γκώνιας), Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι (77’ Νινιάδης), Καστίγιο.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου