COLONOS

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Δημήτρη, νικήσαμε με 3-0 τον γαύρο;»(Binteo)

       Δημήτρη, νικήσαμε με 3-0 τον γαύρο;

Την πίστη του ότι με τον Αργύρη Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός θα χτίσει μία νέα δυναστεία εξέφρασε στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ (21/6) ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε την απολαυστική ατάκα του πατέρα του, Παύλου μετά το 3-0 επί του Ολυμπιακού.
Ο ιδιοκτήτης των «πράσινων» χαρακτήρισε τον νυν προπονητή του «τριφυλλιού» τον 2ο καλύτερο τεχνικό στην Ευρώπη πίσω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, υποστήριξε πως τον θέλει τουλάχιστον για μία πενταετία στην ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κόντρα του τόσο με τους Αγγελόπουλος όσο και με τον Ζόρντι Μπερτομέου.
Ταυτόχρονα, τόσο ο Γιαννακόπουλος όσο και ο Πεδουλάκης αναφέρθηκαν σ' αυτούς που έβαλαν στην ομάδα τρικλοποδιές και πέταγαν μπανανόφλουδες εξαπολύοντας έμμεσα επίθεση στους δημοσιογράφους με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να αφήνει το καλύτερο για το τέλος για την ατάκα του πατέρα του, Παύλου.

Οσο για τον Πεδουλάκη, αναφέρθηκε σε εκείνος που τον αμφισβήτησαν και προσπάθησαν να τον γελοιποιήσουν, ενώ δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια για τους στόχους της επόμενης σεζόν.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε με ρεαλισμό, ενώ αναφέρθηκε στις μεταγραφές της ομάδας, αλλά και τις επαφές με τους Φώτση και Λάσμε.


«Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε. Θα κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς και το νέο πλάνο για την επόμενη. Πέρσι τέτοια εποχή στο υπερωκεάνειο έμειναν τρεις άνθρωποι. Ο Φραγκίσκος, ο Μάνος και εγώ».
«Και στο αγωνιστικό κομμάτι ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Επρεπε να δούμε τι θα κάνουμε με λιγότερες δυνατότες, έχοντας μεγάλη αφμισβήτηση από φίλους και εχθρούς. Κανονικά έπρεπε να έρθω με δημοσιεύματα».
«Εγραφαν για τρόμο με Αργύρη, έβαζαν Χ στους παίκτες, έκαναν δημοψηφίσματα για το ποιος κατέστρεψε τον παναθηναϊκό. Χαίρομαι που όλους αυτούς δεν τους βλέπω εδώ, γιατί προφανώς δεν έχουν «αυτά» που χρειάζονται. Θα έχουν κατεβάσει και τους καθρέφτες».

«Ο Αργύρης όχι μόνο μας δικαίωσε, αλλά αν υπήρχε το μπάτζετ των προηγούμενων ετών θα είχε κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Του λέω ότι θα ήθελα να είμαστε μαζί για μια 5ετία, να φτιάξουμε το νέο Παναθηναϊκό, για να κάνουμε τους Παναθηναϊκούς να είναι με το χαμόγελο στα χείλη». 

«Κάναμε λάθη, φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διορθώσαμε τις αστοχίες και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Υπήρχαν άνθρωποι που μου σταθήκαν. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, η Κατερινα Γιαννακοπούλου, όμως θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θανάση Γιαννακόπουλος, ο οποίος παρά τα προβλήματα στάθηκε δίπλα μου συνέχεια και με συμβούλευε καθημερινά»

«Χρησιμοποιοώντας την κληρονομιά της προηγούμενης χρονιάς θα δουλεύουμε για το καλό του Παναθηναϊκού 25 ώρες το 24ωρο. Αυτό είναι το συστατικό που θας φέρει επιτυχίες. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για τον κόσμο που δυσκολεύτηκε στους 2 αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Ηταν πολύ δύσκολο να τους συγκρατήσουμε, αλλά από το δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό δείξαμε ότι θα κάουμε ότι γίνεται για να μην υπάρξουν ανάλογα γεγονότα στο μέλλον».
«Το στοίχημα του κόσμου το κερδίσαμε. Ηρθαν και οι κούπες που είναι ευπρόσδεκτες και περιμένουμε από τον κόσμο να είναι δίπλα μας από το ξεκίνημα της νέας σεζόν με τα διαρκείας του και όποιον άλλο τρόπο μπορεί».

Οι πρώτες δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη

«Τελείωσε μια δύσκολη χρονια. Το μεγάλο στοίχημα που ήταν η καταξίωση έχει κερδηθεί. Ξεκινήσαμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Είπαμε ότι θα κρατήσουμε τα πολιτισμικά στοιχεία του Παναθηναϊκού, να υπάρχει οικογενειακό κλίμα και το περάσαμε στο αγωνιστικό τμήμα. Κοιτάξαμε πρώτα να κερδίσουμε το στοίχημα του κόσμου. Είχαμε μείνει πίσω στο ελληνικό στοιχείο και από τη μέση της χρονιάς έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί να ενισχύσουμε το ελληνικό στοιχείο. Προσπαθήσαμε να μην εκτραχυνθούμε στο μπάτζετ για να διορθώσουμε το λάθη μας γιατί θα το πληρώσουμε. Θέλουμε να κοιτάξουμε και τις μικρότερες ηλικίες και όποιος αξίζει θα πάρει την ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πρεσβύτερους για το brand name που έχουν φτιάξει, τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω, τον Μάνο και τον Φράγκι που περάσαμε πολλά, το σταφ μου και τον κόσμο που ήταν κοντά. Η ομάδα υπάρχει για τον κόσμο. Πολλά άλλαξαν αλλά δεν άλλαξε ο κόσμος του Παναθηναϊκού που έχει μεγάλη δυναμική».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

για το πότε άρχισε να αισθάνεται σίγουρος για το εγχείρημά του: «Απ' την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα. Είχα δίπλα μου ανθρώπους εμπιστοσύνης. Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν χτίζεις κάτι να μη σου πάνε όλα δεξιά απ' την αρχή. Πιστεύοντας και στηρίζοντας τις επιλογές μας, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

για την παραμονή Πεδουλάκη: 
«Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Είναι απολύτα επιτυχημένος, αν κι αυτό πια δε μπορεί να χωρέσει την επιτυχία του. Διάβασα ότι μπορεί να γυρίσει ο Ομπράντοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Εμείς έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και με αυτόν θα χτίσουμε τη δυναστεία του Παναθηναϊκού».

για την ποινή του Ολυμπιακού:

«Βγήκε η ποινή, να δούμε και στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. μη δούμε τίποτε περίεργα. Το 2010 δεν ολοκληρώθηκε ο τελικός, στον τελικό Κυπέλλου δεν ήρθαν στην απομονή, φέτος δεν αφήσανε τον τελικό να τελειώσει. Για το καλό μπάσκετ και της αξιοπιστίας του πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί. Έπρεπε να έχει φάει ακόμη μία αγωνιστική, όπως με έχουν ενημερώσει οι νομικοί. Θέλω να πιστεύω πως στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. όχι θα πέσει, αλλά θα φάει κι ακόμη μία όπως ορίζουν κανονισμοί».

για το μπάτζετ της νέας χρονιάς:

 «Ήδη έχουμε αρχίσει να συζητάμε πώς θα χτίσουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Εξαρτάται ποιους παίκτες θα φέρουμε. Υπάρχει η διάθεση να ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο. Θέλουμε όσους περισσότερους Έλληνες πρώτης γραμμής και σε δεύτερη φάση όλα τα νέα παιδιά να τα φέρουμε κοντά μας. Αριθμούς συγκεκριμένα δε γνωρίζω ακόμα. Θα κάτσω να δω με τον κόουτς».

για τη χρονιά που πέρασε: 

«Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε μείνει 3 άνθρωποι, ο Φραγκίσκος, ο Μάνος κι εγώ. Στο αγωνιστικό δυστυχώς μόνο οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής. Είπαμε να τα βάλουμε κάτω με λιγότερες δυνατότητες, με μεγάλη αμφισβήτηση από Μέσα, φίλους, εχθρούς. Θα 'θελα να σταθώ σε κάποιους "φίλους". Θα μπορούσα να έχω μαζί μου ένα πάκο με δημοσεύματα για "Σενάρια τρόμου", δημοψηφίσματα για το ποιος κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό. Χαίρουμε που δεν τους βλέπω εδώ. Δεν έχουν αυτό που χρειάζεται. Μέχρι τους καθρέφτες πρέπει να έχουν κατεβάσει στο σπίτι. Η πρώτη επιλογή μας ήταν ο Αργύρης. Πιστεύω είναι κοινώς αποδεκτό όχι μόνο μας δικαίωσε, αλλά με μπάτζετ άλλων χρόνων θα μπορούσε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Να τον ευχαριστήσω.

Τον θέλω τουλάχιστον μία 5ετία μαζί μας, να χτίσουμε το νέο Παναθηναϊκό, ο κόσμος να κυκλοφορεί με το χαμόγελο χείλη, όπως φέτος. Ξεκινήσαμε με όποια φυσιολογικά λάθη, αλλά υπήρχε διάθεση να τα διορθώσουμε. Όποιες αστοχίες τις διορθώσαμε και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, Παύλο, την Κατερίνα, τον Κώστα και τον Δημήτρη Παναγούλια. Ακόμη μεγαλύτερο "ευχαριστώ" στον Θανάση Γιαννακόπουλο, ήταν 24 ώρες δίπλα μου, συμβουλεύοντάς με σε όποιο πρόβλημα και θέμα.

Συσπειρωμένοι με την κληρονομιά της χρονιάς ελπίζω του χρόνου να έχουμε πιο εύκολο έργο, με την ίδια δουλειά να έχουμε επιτυχίες και του χρόνου. Ζητώ "συγγνώμη απ' τον κόσμο για ό,τι έγινε στους δύο αγώνες με τη Μπαρτσελόνα. Ήταν δύσκολο να συγκρατήσουμε όλη την Ελλάδα, που ήθελε να έρθει. Στο δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό προσπαθήσαμε να μην ξαναυπάρξουν τέτοια περιστατικά, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να μην ξαναυπάρξουν. Το στοίχημα του κόσμου το κερδίσαμε, ήρθαν κι οι κούπες, που είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Ελπίζω θα αγοράσει διαρκείας, αυτό ζητάω απ' τον κόσμο».

για τη διοικητική κόντρα με τον Ολυμπιακό:

 «Εγώ απ' την πλευρά μου έχω κάνει πολλές προσπάθειες. Ακόμη και στην Ε.Φ.Ι.Π. ρώτησα τους νομικούς εκπροσώπους του Ολυμπιακού γιατί δεν ήρθαν οι κ.κ. Αγγελόπουλοι. Θέλουμε να μην υπάρχει πόλεμος, είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση απ' τις κινήσεις μου. Καλό θα ήταν να ρωτήσετε τους ίδιους τους Αγγελόπουλους. Κάτι δε μπορείς να το αλλάξεις από μόνος σου».

για την κόντρα με την Ευρωλίγκα: 

«Στη συνάντηση με τον κ. Μπερτομεου συζητήσαμε τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε για τις εξοντωτικές τιμωρίες, για διοικητικά και θέματα διαιτησίας. Αποδείξαμε ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Κανένας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον κόσμο έξω απ' το γήπεδο τότε. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η Αστυνομία, ούτε οι σεκιούριτι. Ο κ. Μπερτομέου το βίωσε αυτό και το 2007. Ο Παναθηναϊκός θέλει σεβασμό».

για τις σκέψεις του το περασμένο καλοκαίρι, όταν άκουγε περί διάλυσης:

 «Σας είπα έκαναν λάθος. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Οι σκέψεις ήταν έπρεπε να πάμε καλά, ασχέτως τι έγραφαν. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης, έπρεπε να τον διατηρήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Ο λόγος που αναφέρθηκα σε δημοσιεύματα είναι για να ξέρει ο κόσμος σε ενδεχόμενο νέου λάθους, γιατί άνθρωποι είμαστε, από ποιους διαβάζουν και τι, ποιοι τα γράφουν, ποιοι είναι αυτοί που μας βάζουν τρικλοποδιές και μπανανόφλουδες».

για τα χτυπήματα κάτω απ' τη μέση:

 «Σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν χτυπήματα κάτω απ' τη μέση. Ζητήσαμε απ' την Πολιτεία να μην υπάρχουν σκιές στο μπάσκετ. Είπαμε πως θα συνεισφέρουμε οικονομικά. Αυτή είναι η θέση του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός, διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν τοποθετήθηκε. Μόνο κ. Μπαρτζώκας το έκανε προς τιμήν του. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρος σ' αυτό το θέμα».

για την πρώτη ατάκα του πατέρα του

 

για την πρώτη ατάκα του πατέρα του  μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος με δεδομένο πως ο ίδιος το πανηγύρισε στην πρώτη χρονιά του κι όχι στην 11η όπως ο πατέρας του:
 «Το double τα καταφέραμε όλοι μαζί. Εμένα δεν ήταν η πρώτη χρονιά μου. Πάντα ήμουν κοντά στην ομάδα. Έχω πάρει πολλά μαθήματα, πολλές βοήθειες απ' την εμπειρία των 25-27 χρόνων, που είναι ο πατέρας μου στον Παναθηναϊκό. Όσο για την πρώτη ατάκα του, μου είπε "Καλά τελείωσε το Πρωτάθλημα τόσο νωρίς; 3-0 τον γαύρο; Είναι αλήθεια;».

για τον Κώστα Τσαρτσαρή κι αν σχεδιάζει να του προσφέρει θέση στην ομάδα:

 «Κατ' αρχή, προσπαθούμε να τον κάνουμε να αλλάξει την απόφαση. Το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ως αθλητής. Η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτή. Θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί, να αποφορτιστεί από το βάρος και την κούραση τόσων χρόνων πρωταθλητισμού. Άνθρωποι σαν τον Κώστα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, γιατί σίγουρα έχουν να προσφέρουν».

για την ανανέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας παίκτης κι ο καλύτερος άνθρωπος στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Εξυπακούεται πως θέλουμε να συνεχίσει μαζί μας. Αν δεν υπάρχει ο Δημήτρης, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πιστεύω είναι θέμα ημερών κι αυτό το θέμα να κλείσει».

Αναλυτικά, ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για:τη φετινή πορεία:

 «Το στοίχημα έχει κερδηθεί. Ξεκινήσαμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Μου έγινε η τιμή να μου δώσουν το τιμόνι ενός μεγάλου συλλόγου. Είπαμε να κρατήσουμε τα πολιτισμικά στοιχεία του Παναθηναϊκού. Τρέχαμε για να φτιάξουμε ομάδα πέρσι. Υπήρχε αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμός και αυτό αποτυπωνόταν στο παρκέ.
 Ήρθαν και οι τίτλοι. Τα δεδομένα είναι δύσκολα και γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι για να είμαστε νοικοκυρεμένοι και να μην εκτραχυνθούμε στο μπάτζετ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πρεσβύτερους που δημιούργησαν το σύλλογο κι έδωσαν το μεγαλύτερο brand name στην Ευρώπη, τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία, τον Μάνο και τον Φράνκι, τους συνεργάτες μου και τον κόσμο μας που ήταν από την αρχή δίπλα μας. Όλα άλλαξαν πέρσι, εκτός από τον κόσμο που έχει πολύ μεγάλη δυναμική».

την κριτική που δέχτηκε:

 «Ένα μικρό κομμάτι πέρασε το όριο της κριτικής, έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να γελοιοποιήσει το πρόσωπό μου, αλλά κι αυτό το καταλαβαίνω. Ήταν δουλειά, κάποιοι είχαν οικονομικά συμφέροντα και ήταν λογικό για μένα. Είναι θέμα αρχών. Εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά, δεν με ακούμπησε ποτέ. Με ενόχλησε όταν με τη χειραγώγηση των μαζών πήγε η κριτική να μπει στην ομάδα. Όταν αφορά εμένα, δεν με πειράζει».

τους στόχους για τη νέα σεζόν: 

«Δεν παίζουμε μόνοι μας, έχεις και αντιπάλους. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι να παλεύουμε και θα κριθούμε στο τέλος. Ακόμη δεν έχουμε δημιουργήσει την ομάδα μας και τι ομάδα έχουν οι άλλοι για να ορίσουμε τους στόχους μας. Το ελληνικό μπάσκετ έχει την τεχνογνωσία. Δεν μπορούμε να πάμε με τα χρήματα αιχμή του δόρατος, αλλά με την τεχνογνωσία, τη σκληρή δουλειά και την καρδιά. Εμείς περιμένουμε να πάρουν οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Ισπανοί, οπότε θα πάρουμε από πίσω. Θα πάμε να ψάξουμε στους ξένους παίκτες παιδιά όπως ο Λάσμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές τύπου Γιασικεβίτσιους όπως στο παρελθόν κι αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Έχουμε μια βάση παιδιών και θα πάμε να ανέβουμε ένα επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει απαιτήσεις και μία ιδιαίτερη αύρα, είναι μια οικογένεια».

την ελληνοποίηση του ρόστερ:

 «Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε μείνει από το ελληνικό στοιχείο και αποφασίσαμε να το δυναμώσουμε. Έχουμε πρόγραμμα για να κοιτάξουμε τις μικρότερες ηλικίες».

την υπόθεση παραμονής του Λάσμε:

 «Με τον Στεφάν δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό. Έχουμε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για να απαντήσει. Θα θέλαμε να είναι κοντά μας, πιστεύω κι αυτός το θέλει. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε νεότερα».

τον Αντώνη Φώτση:
«Δεν υπάρχει τέτοια ανακοίνωση. Ο σύλλογος μιλάει με τον Φώτση, αλλά δεν μπορώ ακόμη να τοποθετηθώ».

τους Παππά και Γιάνκοβιτς:
«Είναι δύο παιδιά με προοπτική. Να μην τους τρελάνουμε. Έρχονται για να πάρουν τη μεγάλη ευκαιρία, σε μια ώριμη ηλικία. Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη. Έχουν πολύ ταλέντο, αλλά πρέπει να τους δοθεί πίστωση χρόνου για να μπουν στη νοοτροπία του Παναθηναϊκού. Χρειάζεται να είσαι καλός αθλητής και δυνατός χαρακτήρας. Τα δύο αυτά παιδιά έχουν το ταλέντο και εμείς εδώ είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένα τα παιδιά στο επόμενό τους βήμα».

την τακτική της ΚΑΕ στα συμβόλαια:
«Πέρσι δεν ήθελε να έρθει κανένας. Εμείς θέλαμε παίκτες και γρήγορα για να φτιάξουμε ομάδα. Πλέον ξέρουμε και πάμε να κλείσουμε παίκτες για περισσότερα χρόνια. Τώρα μιλάμε για μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια, για να γλιτώσουμε την υπεραξία. Πέρσι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Εμείς δεν συζητάμε για παίκτες με ένα χρόνο, θέλουμε να έχουμε παίκτες για δύο ή και τρία χρόνια. Θα το δείτε και στις ανακοινώσεις αυτό».

την αποχώρηση του Κώστα Τσαρτσαρή: 
«Ο Τσαρτσαρής σαν άνθρωπος πήρε μια εξαιρετική απόφαση και δείχνει ποιο ήταν το μεγάλο του προσόν. Σας προπονητής με στενοχώρησε πολύ. Αν υπήρχαν άλλα δεδομένα θα τον επιστράτευα. Για μας το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν ότι κόπηκε βίαια ο ομφάλιος λώρος. Έμειναν ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης, που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Πέρα από το προσωπικό ταλέντο είναι τρομερά αλτρουιστές και είναι δύσκολο να βρεις τέτοια παιδιά».
Δημήτρη, νικήσαμε με 3-0 τον γαύρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου