COLONOS

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κοινοτικός ο Λέτο, χασούρα ο Παναθηναϊκός!


Με (σχεδόν) κομμένη ανάσα παρακολούθησαν πριν από λιγοστές ημέρες οι φίλοι του Παναθηναϊκού τη μεγάλη (ομολογουμένως) προσπάθεια που κατέβαλαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ για να λύσουν το συμβόλαιο του Σεμπαστιάν Λέτο, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς Καζιγιάμα. Ο Γιαπωνέζος είχε καταφτάσει στην Αθήνα αρκετό καιρό νωρίτερα, αλλά δεδομένου ότι οι θέσεις των ξένων ήταν συμπληρωμένες και εκκρεμούσε η αποχώρηση του Αργεντινού (άρα ξένου) Σέμπα, ήταν αδύνατον να δηλωθεί και να αγωνιστεί. Εν τέλει, πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός και ο Λέτο έφτασαν σε μία κοινώς αποδεκτή λύση για τη λύση του συμβολαίου και την απελευθέρωση μίας θέσης ξένου για λογαριασμό του Καζιγιάμα.

Καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όμως, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» (πληρώνοντας ουσιαστικά τους κακούς χειρισμούς και της προγενέστερης κατάστασης) είχαν πλήρη άγνοια για μία εξέλιξη που ήταν εξαιρετικά σημαντική και την οποία, αν γνώριζαν, μπορεί να έβαζε σε διαφορετική βάση όχι μόνο τις διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο», αλλά ακόμα κι αυτήν την ίδια τη συνεργασία των δύο πλευρών.


Σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες, περίπου έναν μήνα πριν καταλήξουν οι συζητήσεις των δύο πλευρών, ο Σεμπαστιάν Λέτο κέρδισε μία πολύ σημαντική δίκη στην Αργεντινή, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα να αποκτήσει κοινοτικό (ιταλικό) διαβατήριο. Τις ημέρες, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός έτρεχε ώστε να προλάβει τις προθεσμίες και να απελευθερώσει μία θέση ξένου, ο Σεμπαστιάν Λέτο θα μπορούσε κάλλιστα να δηλωθεί ως κοινοτικός και να μην υπάρξει κανένα θέμα με τη συμμετοχή του Καζιγιάμα.

Παρ' όλα αυτά, το κόστος της άγνοιας για τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τις ημέρες που έχασε ο Γιαπωνέζος μέχρι να αγωνιστεί. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» πιάστηκαν στο ύπνο όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές. Κι αυτό γιατί, εξαιτίας της βιασύνης, της απειρίας ή οποιασδήποτε άλλης πίεσης που μπορεί να ασκήθηκε, ο Παναθηναϊκός υπέγραψε μία συμφωνία με τον Λέτο που ορίζει ότι θα εισπράξει περίπου 1,1 εκατ. ευρώ σε οκτώ δόσεις (τελευταία είναι τον Δεκέμβριο του 2013), αν και θα έπρεπε να γνωρίζουν οι επιτελείς της ΠΑΕ ότι πολύ, μα πάρα πολύ σύντομα αυτό το ποσό θα μπορούσε να ρυθμιστεί σε 50 ή 60 δόσεις. Είναι πολύ φρέσκια η απόφαση που ελήφθη για τη Football League και τη Football League 2 σύμφωνα με την οποία χρέη 50 χιλιάδων ευρώ και άνω μπορούν να ρυθμιστούν σε τουλάχιστον 30 δόσεις. Ο κόσμος (του ποδοσφαίρου) το έχει τούμπανο και η Super League κρυφό καμάρι ότι παρόμοια απόφαση είναι θέμα (πολύ λίγου) χρόνου να ληφθεί και για τη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα με αυξημένο αριθμό δόσεων συγκριτικά με τις 30 των πιο χαμηλών αγωνιστικών στρωμάτων.

Βεβαίως θα πρέπει να αναφερθεί ότι με το τελικό ποσό του συμβιβασμού που «πέτυχε» ο Παναθηναϊκός, αφενός απώλεσε ένα περιουσιακό στοιχείο (μειωμένης μεν αξίας λόγω του τραυματισμού του, αλλά δεδομένης ποιότητας), αφετέρου θα πληρώσει πολλά χρήματα σε οκτώ μήνες για έναν παίκτη που δεν θα του ανήκει. Λίγα λιγότερα από αυτά που όριζε το συμβόλαιό του το οποίο έληγε σε ενάμιση χρόνο.

Ουσιαστικά, το ζήτημα με το κοινοτικό διαβατήριο του Λέτο, που ήταν ανοιχτό το 2007 και αποτέλεσε τον λόγο που είχε μεγάλα προβλήματα στη Λίβερπουλ, εγείρει αρκετά ερωτηματικά, που έχουν πρακτική και ηθική βαρύτητα. Ο Αργεντινός φεύγει από την (λατρεμένη του) Αθήνα, κουβαλώντας πάρα πολλά παράπονα για τον τρόπο που του φέρθηκε ο Παναθηναϊκός μετά τον τραυματισμό του. Σε προσωπικές συνομιλίες έλεγε ότι δεν ασχολήθηκε κανείς πραγματικά μαζί του στο διάστημα που ήταν απών, ότι είχε μείνει μόνος του να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, ενώ έθετε και ζητήματα ιατρικών χειρισμών για αντικειμενικά, όμως, πολύ δύσκολη περίπτωση τραυματισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη, εδώ και πολύ καιρό, τον Λέτο έχει προσεγγίσει ομάδα από το υψηλότερο ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και δεδομένη τη διάθεση εκ μέρους του κλαμπ να περιμένει με υπομονή την πλήρη αποθεραπεία του. Αν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί, τότε ο Παναθηναϊκός θα αντιληφθεί ότι θα πληρώσει 1,1 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που (πιθανώς) θα μπορούσε να κρατήσει στο δυναμικό του και το καλοκαίρι (ανάλογα και με την πορεία της αποθεραπείας του) να τον πουλήσει (έστω και σε χαμηλή τιμή).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, έχασε το παιχνίδι σε επίπεδο επικοινωνίας και κυρίως για τους χειρισμούς που (δεν) έκανε κατά την περσινή σεζόν, όταν ο Λέτο (όπως και κάθε τραυματίας παίκτης) βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη θέση. Δεν προσέγγισε τον Σέμπα, δεν του στάθηκε (όπως λέει ο ίδιος τουλάχιστον), δεν τον φρόντισε, δεν του έδειξε συμπαράσταση. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αργεντινός να κρατήσει μυστική την επιχείρηση απόκτησης κοινοτικού διαβατηρίου που ολοκληρώθηκε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Φάμπρι: «Δεν ξέρω τίποτα για απόλυση»!!!!!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΣΤΗΝ «MARCA»
Άγνοια για τις φήμες περί απομάκρυνσής του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Φάμπρι μιλώντας στη «Marca». Επίσης δήλωσε αισιόδοξος για την πρόκριση στα play offs.
Οι φήμες περί αντικατάστασης του Φάμπρι πριν καλά-καλά κλείσει μήνα στον πάγκο του Παναθηναϊκού έφτασαν μέχρι την πατρίδα του. Ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στη «Marca» κατέστησε σαφές πως δεν γνωρίζει κάτι, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση στα play offs, ενώ έκανε λόγο για αναρχία στο παιχνίδι της ομάδας. Επίσης τόνισε πως περιμένει ενίσχυση με μία μεταγραφή.
«Έχουμε προβλήματα. Είμαι τρεις εβδομάδες στην πόλη, αλλά μόνο δύο από αυτές μπορούσα να δουλέψω γιατί είχαμε ενδιάμεσα και το Κύπελλο. Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση ήταν δύσκολη, γιατί θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο και δύναμη για να κάνω τα πράγματα διαφορετικά. Όμως χρόνος δεν υπάρχει και είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στις συνθήκες αυτές. Ήρθα στην ομάδα κάτω από συγκεκριμένες καταστάσεις. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε στην πεντάδα», τόνισε.

Σχολιάζοντας τα περί απόλυσής του, είπε: «Δεν γνωρίζω κάτι. Δεν ξέρω τίποτα για λύση της συνεργασίας. Είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να σέβεσαι τη γνώμη των άλλων. Όντως ήταν μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο με έναν περίεργο τρόπο, καθώς πιστεύω πως ο διαιτητής μάς αδίκησε. Το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος μάς αδικεί. Είναι αλήθεια πως η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Διαφορετικά δεν θα ήμουν εδώ. Όμως είμαι πεπεισμένος πως θα ενισχυθούμε με έναν παίκτη και στο τέλος θα είμαστε στην πεντάδα, κάτι που αποτελεί στόχο μας».

Σύμφωνα με τον Γαλιθιάνο προπονητή, τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά. «Από την ημέρα που ήρθα εδώ είδα πως το ρόστερ μας έχει περιθώρια μεγάλης βελτίωσης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Διακρίνω αναρχία κατά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Δουλεύουμε για να παίζουμε πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερη ένταση. Θέλω η μπάλα να περνά από την άμυνα στην επίθεση πιο γρήγορα. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει σαν να είναι ένα κι όχι άτακτα. Βρίσκομαι σε έναν σύλλογο με μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη και για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία που θέλω να την εκμεταλλευτώ. Το μόνο που θέλω είναι να προπονώ. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και το σημαντικό είναι να το κάνεις αυτό οπουδήποτε».

Τέλος, μίλησε για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο από τις υπόλοιπες ομάδες. «Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι δυνατός και οι υπόλοιποι λίγο χειρότεροι. Υπάρχει διαφορά σε σχέση με το ρυθμό και τη μετάβαση του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση σε σχέση με το ισπανικό πρωτάθλημα. Στην Ισπανία παίζουν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές και με όλο το σεβασμό, αυτοί είναι που δίνουν άλλη ποιότητα και ταχύτητα σε ένα παιχνίδι. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, πιο αργό, λιγότερο κινητικό και υπάρχει διαφορά επιπέδου. Αυτό που με έχει εκπλήξει είναι το πάθος με το οποίο ζει το ποδόσφαιρο ο κόσμος».

ΝΙΚΗ... ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΦΑΜΠΡΙ (Video)

Η πίστωση και τα 2+1 «διαζύγια»

Το μεγάλο διπλό που σημείωσε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (27/1) στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου επανέφερε έπειτα από καιρό την ηρεμία στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού», προκειμένου να προχωρήσει και να διεκδικήσει στα 11 ματς που απομένουν την είσοδό του στην πεντάδα και τα πλέι-οφ.

Παράλληλα, έδωσε πλέον μεγαλύτερη άνεση χρόνου στους διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ για να «τρέξουν» από σήμερα κιόλας (μετά την επιστροφή του Γιάννη Αλαφούζου από τις ΗΠΑ) τις εξελίξεις και τις αλλαγές που είναι διατεθειμένοι να κάνουν εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Επιπλέον, η νίκη επί του Ατρομήτου εδραίωσε σ' αυτή τη φάση την παραμονή του Φαμπριθιάνο Γκονζάλεθ στο τιμόνι του «τριφυλλιού».Ο Ισπανός τεχνικός κέρδισε πόντους μετά το «τρίποντο» και πολύ περισσότερο μετά την «αντίδραση» που έβγαλαν (έπειτα από πολύ καιρό) οι «πράσινοι» στο γήπεδο.


Και γι' αυτό ακριβώς το λόγο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σκοπεύουν να του δώσουν τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να δείξει η ομάδα μία σταθερή βελτίωση στα επόμενα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Αξίζει να επισημανθεί πως οι διοικούντες την ΠΑΕ αναγνωρίζουν ότι ο Φάμπρι χειρίστηκε αρκετά καλά την «κρίση» στις σχέσεις του με τους παίκτες (ιδίως μετά το προ ημερών group therapy), ρίχνοντας τους τόνους με αποτέλεσμα να περιοριστούν και τα «παράπονα» από τους ποδοσφαιριστές προς το πρόσωπό του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και οι δηλώσεις του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά το ματς («…ο προπονητής, ξέρει πως να μας διδάσκει τακτική, ποδόσφαιρο. Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι ώστε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στο επόμενο διάστημα…»), που καταδεικνύουν πως πλέον υπάρχουν φωνές εντός των αποδυτηρίων που δεν στέκονται μόνο στον «δύσκολο» και οξύθυμο χαρακτήρα του, αλλά αναγνωρίζουν τις γνώσεις του και τη δουλειά του στην τακτική.
Κι αυτό το στοιχείο σαφώς επηρεάζει τους διοικούντες στη λήψη των αποφάσεων. Προς το παρόν λοιπόν δεν τίθεται θέμα προπονητή,

Αλαφούζος: Ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες (Video)

ΛΙΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ



Ο Γιάννης Αλαφούζος παρακολούθησε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο απο το γήπεδο και μετά το τελικό 2-1 υπέρ του «τριφυλλιού» ήταν εμφανώς ικανοποιημένος.
Μάλιστα κατά την αποχώρηση του και ενόψει και του Δ.Σ. που θα διεξαχθεί την Δευτέρα σε ερώτηση απο τους δημοσιογράφους στο τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως και ο ίδιος ευελπιστεί σε καλύτερες ημέρες:
«Θα δείξει, ελπίζουμε όλοι να έχουμε καλύτερες μέρες. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο αυτή την στιγμή», ήταν η λιτή δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου

Κωνσταντίνου: Ηταν πολύ μεγάλη νίκη (Video)

ΑΠΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η πίεση είναι ο κύριος παράγοντας για τον οποίο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να αποδώσουν τόσο καιρό με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να βαδίζουν από «στραβοπάτημα» σε «στραβοπάτημα».
Παράλληλα χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη επί του Ατρόμητου και εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός έψαχνε καιρό μια τέτοια νίκη.
«Εδώ και πολύ καιρό η ομάδα παίζει με την πλάτη στον τοίχο γιατί τα αποτελέσματα δεν έρχονται, δηλαδή η νίκη. Έφερνε άσχημα αποτελέσματα με ομάδες υποδεέστερες, έχει χάσει αρκετούς βαθμούς έχει μείνει πίσω, ψάχνει να βρει το δρόμο του μέσα από επιτυχίες και νίκες.


Η σημερινή ήταν πολύ μεγάλη με έναν αντίπαλο που ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογικά, έπαιξε με ψυχή, οι παίκτες έδειξαν ότι ήθελαν το αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο κ. Κωνσταντίνου.
Κατόπιν, ο υποστήριξε πως τα όσα γράφονται για το κλίμα στα αποδυτήρια της Παιανίας είναι υπερβολικά λέγοντας: «Δεν υπάρχουν στιγμές έντασης και δεν υπάρχουν πάρα πολλά παράπονα, νομίζω ότι τα όποια παράπονα των ποδοσφαιριστών υπάρχουν θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε κάποια στιγμή και με τη διοίκηση και με μένα, παρ' όλα αυτά όμως είναι λίγο υπερβολικά όλα αυτά τα οποία λέγονται και γράφονται ότι υπάρχει ένταση, αναβρασμός και ότι υπάρχουν γεγονότα στην Παιανία.
Η Παιανία είναι ήρεμη. Τα παιδιά είναι συνεπέστατα, είναι επαγγελματίες, δίνουν ό,τι έχουν στην προπόνηση, απλώς δεν τους βγαίνουν στα αποτελέσματα».

Σπύρο Λιβαθηνό στην κρατική τηλεόραση (Video)

«Σε τραγική κατάσταση ο Παναθηναϊκός»

«Ο Παναθηναϊκός περνάει μια τραγική κατάσταση. Δεν του έχει ξανασυμβεί.

Οι μεγάλες ομάδες πρέπει οικονομικά να είναι αυτάρκεις και να μπορούν να πιέζουν καταστάσεις. Αν δεν τα έχεις και τα δυο και κυρίως το οικονομικό η κατάσταση δυσκολεύει και πρέπει κάποιος να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν αξιοπρεπής οικονομικά, δεν χρωστούσε κι έφτιαξε και το αθλητικό κέντρο στην Παιανία.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΖΗΤΗΣΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΦΑΜΠΡΙ


Ο Φάμπρι αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό, δεν νιώθει καμία πίεση και τονίζει ότι ο άρρωστος Παναθηναϊκός χρειάζεται ομόνοια αυτή την περίοδο κι όχι να του φορτώνουν κι άλλες ασθένειες.
Ο Ισπανός μιλώντας στη «Nova» ζήτησε πίστωση χρόνου για να φανεί η δουλειά του, επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και παρά τις δυσκολίες του αγώνα με τον Ατρόμητο «βλέπει διπλό».

«Αναμφισβήτητα δεν είμαι ένας μάγος και δεν μπορώ να τα αλλάξω όλα από τη μια ημέρα στην άλλη, αν δεν υπάρχει μια σταθερή βάση» ήταν η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε για το αν αισθάνεται πίεση μετά ττελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φάμπρι:

Πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας... Πιο δύσκολη δεν μπορεί να γίνει η δουλειά ενός προπονητή. Τι μπορείτε να κάνετε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, για να αλλάξετε την αρνητική κατάσταση;

«Το μόνο που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο προπονητής είναι η δουλειά. Πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε προς κάποια κατεύθυνση, προσπαθώντας να δημιουργηθεί ένα κλίμα ηρεμίας προς όλα τα μέτωπα και προσπαθώντας να βρούμε την καλύτερη ισορροπία και τον καλύτερο τρόπο εργασίας για όλους όσοι είναι στην ομάδα. Και το ρόστερ, αλλά και όσοι είμαστε στην ομάδα, είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα. Άρα αυτό που πάντοτε λειτουργεί είναι το κεφάλι μας. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να δουλέψουμε, να κάνουμε τα πράγματα σωστά και να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά, κάνατε μια δήλωση, η οποία συζητήθηκε αρκετά. Μιλήσατε για βελτίωση στην ομάδα, ενώ οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν σοκαρισμένοι και στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Καταλαβαίνω οπωσδήποτε τον μεγάλο εκνευρισμό που έχουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Διότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία και αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο της μεγάλης του ιστορίας. Φέτος όμως, ο Παναθηναϊκός έχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Είναι σαν να είναι άρρωστος και δεν βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν στις προηγούμενες περιόδους. Και αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα από μόνο του.

Άρα όλοι όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό και γύρω από τον Παναθηναϊκό, πρέπει να βρούμε κάποια λύση, να δούμε αυτή την ασθένεια και να μην δημιουργήσουμε και άλλες ασθένειες. Να επικεντρωθούμε και να δούμε πως θα μπορέσουμε να λύσουμε με ομόνοια την συγκεκριμένη κατάσταση. Διότι αν αρχίσουμε να αυξάνουμε τις ασθένειες, τότε δεν θα μπορέσουμε να γιατρέψουμε πολλές ασθένειες. Όλοι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στο συγκεκριμένο θέμα και να το εξυγιάνουμε.

Έτσι λοιπόν ζητώ από όλες τις πλευρές να βοηθήσουν και να είναι θετικοί. Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά, ανεξάρτητα με τον αποκλεισμό και αυτό που εγώ θέλω και ο καιρός θα δείξει, η ομάδα κατά τη δική μου άποψη ήταν καλύτερη, πηγαίνει καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και πηγαίνει προς αυτό που θέλουμε. Και πιστεύω ότι μονάχα με δουλειά αυτό θα αποδειχθεί και στην πράξη».

Έχετε εντοπίσει αυτή την ασθένεια που αναφέρατε και ποιο είναι το φάρμακο;

«Το φάρμακο είναι η δουλειά προς την σωστή κατεύθυνση. Ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεται η ομάδα και δουλεύουμε πάνω σε αυτό και στο αμυντικό και στο επιθετικό επίπεδο. Νομίζω ότι η δουλειά που γίνεται είναι σημαντική αναφορικά με αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να βελτιώσουμε και πάλι τόσο σε αμυντικό, όσο και σε επιθετικό επίπεδο.

Αυτό που θα ήθελα να ζητήσω είναι μια πίστωση χρόνου, λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας οι παίκτες ηρεμία και ειρήνη, γιατί αυτό είναι που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Διότι και οι παίκτες είναι άνθρωποι, έχουν συναισθήματα και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να βγούμε μπροστά. Και πιστεύω ότι όλοι θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε».

Τι αντίδραση περιμένετε από τους παίκτες σας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα;

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει καλά σε αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο που θα ήθελα είναι να μπορέσουμε να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτή την παρτιτούρα την οποία θα πρέπει να εκτελέσουμε. Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε και αποφασιστικά μια νίκη, για να μπορέσει να ανέβει η ψυχολογία και πιστεύω ότι αυτή τη νίκη θα μπορέσουμε να την εξασφαλίσουμε την Κυριακή, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα».

Δεν σας ζητώ να μου αποκαλύψετε τα πλάνα σας για τον αγώνα με τον Ατρόμητο... Ωστόσο σκέφτεστε να κάνετε αλλαγές στο βασικό σχήμα, καθώς είδαμε την ίδια σχεδόν ενδεκάδα σε δύο σερί αγώνες που έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες;

«Πάνω σε αυτό το θέμα, απλά θα ήθελα να πω ότι προσπαθούμε να δώσουμε στην ομάδα ένα πνεύμα, μια ψυχή, μια προσωπικότητα και οι παίκτες δεν είναι... πράγματα. Άρα πρέπει να βασιστούμε σε μια βασική ενδεκάδα, πάνω στην οποία θα μπορέσουν να ενσωματωθούν και άλλοι παίκτες. Μακάρι να βρισκόμασταν στην περίοδο της προετοιμασίας και οι αγώνες να μην είχαν βαθμολογική σημασία. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτή είναι η πραγματικότητα τώρα».

Αισθάνεστε πίεση μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα;

«Όχι, διότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνω και νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε τις καλύτερες εμφανίσεις και όσο περνάει ο καιρός να βελτιωθούμε. Αναμφισβήτητα δεν είμαι ένας μάγος και δεν μπορώ να τα αλλάξω όλα από τη μια ημέρα στην άλλη, αν δεν υπάρχει μια σταθερή βάση. Γι' αυτό και λέω ότι χρειαζόμαστε χρόνο, για να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Θεωρώ ότι πηγαίνουμε προς τον σωστό δρόμο».

Ηταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο Φάμπρι


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ


Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό λάθος της διοίκησης του Παναθηναϊκού ήταν η απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και το δεύτερο μεγαλύτερο η επιλογή του αντικαταστάτη του. Τα χαρακτηριστικά της προπονητικής φιλοσοφίας του Φάμπρι και ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του ήρθαν να προστεθούν σε μία εκρηκτική κατάσταση και να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα και μη αναστρέψιμα. Η επιλογή του Βαρέλα έγινε μετά από εισήγηση της διοίκησης για προπονητή "εξαμήνου" που θα είναι λάτρης της "σιδηράς πειθαρχίας" γιατί αυτό εκτιμούσαν ότι έπρεπε να γίνει στην ομάδα, με τη διαφορά ότι όταν κρίνεις ποδοσφαιρικά πρέπει να σε ενδιαφέρει πρωτίστως το ποδοσφαιρικό σκέλος και αυτό δεν ελήφθη καν υπόψη!

Ο Φάμπρι είναι ένας προπονητής αμυντικογενής, που διδάσκει το "ταμπούρι" και θέλει να προστατεύεται το "κάστρο" του, δηλαδή η άμυνά του. Οι γραμμές της ομάδας θέλει μεν να είναι κοντά (όπως όλοι οι προπονητές άλλωστε) αλλά και λίγα μέτρα μπροστά από τη μεγάλη περιοχή, υιοθετώντας τη λογική να "περιμένω τον αντίπαλο πίσω απ' τη σέντρα ή μάξιμουμ λίγα μέτρα μπροστά, να μη δεχτώ γκολ με τίποτα και να προσπαθήσω να σκοράρω με αντεπιθέσεις". Αυτού του είδους η φιλοσοφία ουδεμία σχέση έχει με τον Παναθηναϊκό και τις μεγάλες ομάδες εν γένει και φυσικά καμία απολύτως με αυτό που ήθελε ο Ρότσα να περάσει στην ομάδα και σε έναν βαθμό (με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό κυρίως) το πέτυχε. Αρα το ζητούμενο δεν είναι εάν ο Φάμπρι είναι καλός ή κακός, αλλά το εάν η φιλοσοφία του ταιριάζει με το μέγεθος της ομάδας και τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να αγωνίζεται.

Εκτός των άλλων ο Ισπανός τεχνικός είναι προφανές ότι δεν είχε ιδέα από την παρούσα πραγματικότητα της ομάδας και την "επιβάρυνσή" της από τους προηγούμενους μήνες και έδινε την εντύπωση ότι προσγειώθηκε με... αλεξίπτωτο σε μία συνηθισμένη, απλή δουλειά, για έναν σύλλογο ανάλογο με αυτούς που έχει προπονήσει στην καριέρα του... Αγνοια είχε επίσης και για την ελληνική πραγματικότητα, τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και τη νοοτροπία που μας διέπει. Εν ολίγοις ήταν μία άκρως αποτυχημένη επιλογή ακόμη κι αν εξ αρχής είχε τη λογική της μεταβατικής λύσης για την ομάδα.

Μόνο σ' ένα ματς όλες οι αλλαγές!

Πέραν του γεγονότος ότι ο Φάμπρι ανακάλυψε βελτίωση του Παναθηναϊκού στον αγώνα ρεβάνς με τον Πλατανιά, το οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο της ομάδας από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου, ο Ισπανός προπονητής έχει εκπλήξει τους πάντες με την ελάχιστη παρεμβατικότητά του στη διάρκεια των αγώνων. Ο Φάμπρι έχει δώσει τέσσερα ματς με τον Παναθηναϊκό, δύο για το πρωτάθλημα και άλλα δύο για το Κύπελλο, εκ των οποίων μόλις σε ένα εξάντλησε τη δυνατότητα των αλλαγών του και φυσικά σε κανένα δεν τροποποίησε τη διάταξη της ομάδας (το τελευταίο πάντως το πράττουν αρκετοί προπονητές). Στα δύο τελευταία ματς, μάλιστα, στο προχθεσινό με τον Πλατανιά και στο τελευταίο του πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό έκανε μόλις μία αλλαγή! Απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής ο Κουίνσι αντικατέστησε τον Μαυρία στο 64' και έκτοτε δεν υπήρξε άλλη αλλαγή, ενώ το ίδιο συνέβη και στα Περιβόλια που η μοναδική του παρέμβαση στον αγώνα έγινε στο 80' με τον Μπαρμαρούση αντί του Μαυρία. Στο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα έκανε και τις τρεις αλλαγές του (Ζέκα αντί Κουίνσι στο 58', Φορναρόλι αντί Τοτσέ στο 83' και Μπαρμπαρούση αντί Σισοκό στο 89') και με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ δύο (Κουίνσι αντί Μπαραμπαρούση στο 56' και Φορναρόλι αντί Τοτσέ στο 80').

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πάμε να φύγουμε, μας λέει ψέματα

«ΤΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ «GROUP THERAPY»


Ο εκνευρισμός των παικτών του Παναθηναϊκού στη χθεσινή συνομιλία τους με τον Κωνσταντίνου μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο όταν άκουγαν από τα χείλη του ατάκες όπως «δεν είμαι εγώ αρμόδιος γι' αυτό, δεν ευθύνομαι εγώ γι' αυτό» κ.ά.

Οταν δε ρωτήθηκε από τους ποδοσφαιριστές «γιατί από το ματς με τη Βέροια κι έπειτα δεν βγήκε καμία επίσημη τοποθέτηση από τη διοίκηση για τις περιβόητες ''μαύρες λίστες'';» ο γενικός αρχηγός των «πράσινων» απάντησε πως όσα βγήκαν δεν είναι αλήθεια, πως έχουν γραφτεί πολλά ψέματα και πως «δεν μπορούμε σαν σύλλογος να διαψεύδουμε όλα όσα γράφονται στον Τύπο».

Η απάντηση του Κωνσταντίνου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που γύρισε προς τους συμπαίκτες του και είπε «έλα, εντάξει, πάμε να φύγουμε. Πάμε για προπόνηση γιατί έχουμε αργήσει κιόλας... Εδώ ο άνθρωπος μας λέει ψέματα». Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν είπε κάτι, με τον Σεϊταρίδη να λειτουργεί «πυροσβεστικά» και να λέει: «Το θέμα δεν είναι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Πρέπει να διορθώσουμε όλη αυτή την κατάσταση και να είμαστε ενωμένοι».
Εκεί παρενέβησαν κι άλλοι παίκτες λέγοντας προς τον Κωνσταντίνου πως «με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν μας προστατεύετε, αλλά μας εκθέτετε. Κι αυτό κάνει χειρότερα τα πράγματα και το κλίμα». Ο γενικός αρχηγός του «τριφυλλιού» τοποθετήθηκε εκ νέου, επισημαίνοντας πως «το ζητούμενο είναι να βρούμε μία λύση και να συσπειρωθούμε γιατί τα πράγματα είναι οριακά».

Οργισμένο «group therapy»

Στα «σχοινιά» στρίμωξαν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τον Βασίλη Κωνσταντίνου στο χθεσινό «group therapy» στην Παιανία που διήρκεσε πάνω από μία ώρα. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν οργισμένοι από τη στάση της διοίκησης, από το ματς με τη Βέροια και μετά, ενώ εξέφρασαν ανοιχτά παράπονα και για τον Φάμπρι.

ΠΑΙΚΤΕΣ: «Καταλαβαίνουμε απόλυτα την κατάσταση και αναγνωρίζουμε ότι κι εμείς έχουμε μεγάλες ευθύνες για όσα έχουν γίνει ως προς το αγωνιστικό σκέλος. Εχουμε όμως και συγκεκριμένα παράπονα από ορισμένες συμπεριφορές και πράγματα που έγιναν από τον αγώνα με τη Βέροια και μετά. Πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν Εχουμε παράπονα από τη διοίκηση. Και όχι μόνο Υπάρχουν παίκτες που έχουν δεχθεί ?επιθέσεις? και έχουν στοχοποιηθεί. Και δεν τους έχει καλύψει η διοίκηση σε καμία περίπτωση. Εχουν γίνει τρομερά πράγματα μετά το ματς με τη Βέροια Βγήκαν ονόματα και μαύρες λίστες προς τα έξω. Γιατί δεν βγάλατε μία ανακοίνωση να τα διαψεύσετε; Πού ήταν η διοίκηση να μας προστατέψει; Γιατί άφησε τους συμπαίκτες μας και την ομάδα ακάλυπτη;

Δεν είναι δυνατόν να αποδοκιμάζονται παίκτες της ομάδας και να μη γίνεται τίποτα, η παραμικρή αντίδραση! Βοηθάει μήπως όλη αυτή η κατάσταση τον σύλλογο; Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα, όλοι παίζουμε για τον Παναθηναϊκό. Εχουμε βάλει ?πλάτη? στην ομάδα, έχουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές και κανείς δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα, έχουμε υπογράψει διακανονισμούς και μας εκθέτει η διοίκηση έτσι;».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Ολοι έχουν κάνει λάθη. Αλλά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας, γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ κρίσιμο ματς μπροστά μας. Προτείνω να κάνουμε ξανά πολύ πιο αναλυτικά αυτή την κουβέντα την Πέμπτη, μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά. Να καθίσουμε όσο χρειάζεται. Μια, δύο, τρεις, τέσσερις ώρες. Οσο θέλετε. Να μιλήσουμε όλοι με όλους, να ακούσω τις απόψεις σας, τα παράπονά σας και τις προτάσεις σας και να βρούμε μαζί τις λύσεις. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

«Απαράδεκτη η διοίκηση»

ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ: «Επίσης, θέλω να μου πείτε πώς γίνεται όταν ο πιο τυπικός παίκτης, ο αρχηγός της ομάδας και βασικός σε όλα τα παιχνίδια μετά από ένα ματς βγαίνει εκτός ομάδας και να τον βρίζουν, πώς είναι δυνατόν οι υπόλοιποι να νιώσουν ασφάλεια και καλό κλίμα στην ομάδα; Θέλω να πω ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται η διοίκηση προς τους παίκτες μετά από άσχημα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου σωστός. Για την ακρίβεια είναι απαράδεκτος σε αρκετές περιπτώσεις».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Αυτό που λέει ο Μπουμσόνγκ αντικατοπτρίζει την άποψη όλων σας;».

ΠΑΙΚΤΕΣ: «Ναι, σ' αυτό που λέει συμφωνούμε. Εχει δίκιο ο ''Μπουμ'', έτσι είναι».

«Μας προσβάλλει ο Φάμπρι» 

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εξέφρασαν ανοιχτά τα παράπονά τους και για τον Φάμπρι, εκτιμώντας ευθαρσώς ότι είναι άκομψος και προσβλητικός σε αρκετές περιπτώσεις, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα στην ηρεμία των αποδυτηρίων της ομάδας.

«Ο προπονητής μας, επίσης, δεν είναι δυνατόν να προσβάλλει έτσι παίκτες της ομάδας. Είναι άκομψος και υπερβολικός, μας προσβάλλει συνεχώς από την πρώτη μέρα και με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθάει και δεν μπορεί να υπάρξει ηρεμία στα αποδυτήρια» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα των παικτών, ενώ ορισμένοι έλεγαν ότι δίνει την εντύπωση πως δεν έχει ενημερωθεί για ό,τι έχει συμβεί στην ομάδα στο διάστημα των προκατόχων του.

«Πού είναι ο Ελευθεράκης;»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού «έβραζαν» με τη διοίκηση και εκτόξευσαν ευθείες βολές εναντίον του Ελευθεράκη, μιλώντας στον Βασίλη Κωνσταντίνου: «Εσύ καλά κάνεις και προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα, θέλεις -όπως και εμείς θέλουμε- το καλύτερο για μας και για τον σύλλογο. Ο Ελευθεράκης όμως πού είναι; Γιατί δεν είναι εδώ να μας μιλήσει στα ίσα να μας πει τι είχε γίνει μετά τη Βέροια όταν ήταν αυτός στη θέση σου και έρχεσαι μόνο εσύ που δεν ήσουν τότε στην ομάδα; Γιατί δεν μας έχει καλύψει ποτέ στη διοίκηση; Γιατί δεν είναι εδώ;».

Μπάλες προς τον Ελευθεράκη!

Οταν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν ακόμη στην Παιανία και ο Κώστας Ελευθεράκης βρισκόταν στο μπουθ του γηπέδου προπόνησης, οι παίκτες άρχισαν να σχολιάζουν με βαριές εκφράσεις το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί ενώπιόν τους για να τους δώσει εξηγήσεις. Κάποια στιγμή μάλιστα ο Σπυρόπουλος εμφανώς εκνευρισμένος κλώτσησε τρεις τέσσερις μπάλες προς το μέρος του, με τον -πρόσφατα αναβαθμισμένο- τεχνικό διεθυντή της ομάδας να κάνει ότι δεν βλέπει! Η ΠΑΕ διέψευσε χθες το συγκεκριμένο θέμα, αλλά το ρεπορτάζ το επιβεβαιώνει απόλυτα.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανοίγει και πάλι το γήπεδο της Λεωφόρου


Τροπολογίες για Παναθηναϊκό και διπλή ανάπλαση, αυθαίρετα και τιμολόγηση υδάτων κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το ΥΠΕΚΑ


Τη νόμιμη λειτουργία του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προωθεί με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).  Ειδικότερα, η Λεωφόρος μπορεί να λειτουργεί νομίμως για μία πενταετία έως την έκδοση άδειας λειτουργίας του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό και την κατεδάφισή του.
 Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η «τακτοποίηση» αυθαίρετων εγκαταστάσεων της Αλεξάνδρας. Ειδικότερα:
 - καθορίζεται η σχετική διαδικασία για τη νομιμοποίηση των κτιριακών και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, τα οποία έχουν ανεγερθεί στο γήπεδο της Αλεξάνδρας χωρίς νόμιμη οικοδομική άδεια.
- εξαιρούνται της κατεδάφισης ακόμη και οι εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης με την προϋπόθεση ότι δεν είναι επικίνδυνες από στατική άποψη
- ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την στατική επάρκεια των εγκαταστάσεων.
 Με την απόφαση εξαίρεσης από την κατεδάφιση επιτρέπεται η έκδοση αδειών για τη βελτίωση, την επισκευή, τη  μετασκευή, τη στατική ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων χωρίς αύξηση του όγκου τους.
Η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης στις περιοχές της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (Περιοχή Ανάπλασης Ι) και του Βοτανικού (Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ) επανακαθορίζεται από το ΥΠΕΚΑ.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Φάμπρι κατά παικτών για την ισοπαλία!

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το σφύριγμα της λήξης του Δελφάκη στο ΟΑΚΑ, που οριστικοποίησε το 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό έκανε έξαλλο τον Φάμπρι. Ο Ισπανός τεχνικός των «πράσινων» χειρονομούσε έντονα δίπλα στην τελική γραμμή (σ.σ. προς τη μεριά των παικτών του).

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά δευτερόλεπτα προκειμένου να ηρεμήσει, να δώσει το χέρι του στον Παύλο Δερμιτζάκη συγχαίροντάς τον για την ισοπαλία της ακριτικής ομάδας και στη συνέχεια να πλησιάσει τον ρεπόρτερ του συνδρομητικού καναλιού για τις καθιερωμένες δηλώσεις με τη λήξη ενός αγώνα.

Εκεί έδειξε την οργή του, όταν ρωτήθηκε για την εξήγηση της ισοπαλίας: «Η εξήγηση είναι ότι είναι ένας αγώνας στον οποίο προηγείσαι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από τους παίκτες ότι είμαστε άσχημα ψυχολογικά ή ότι είμαστε αυτό ή εκείνο.


Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και πρέπει να αφήνουν τη σάρκα τους μέχρι το τελευταίο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς εξαφανιστήκαμε από τον αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό (σ.σ. εννοώντας, προφανώς, μετά το 1-0) και αυτό δεν το βλέπω λογικό.

Οι παίκτες πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους, να κάνουμε ανάλυση σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο για να δούμε τι συμβαίνει εδώ πέρα».

«Δεν στεκόμαστε στο ύψος του Παναθηναϊκού»

Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια εισόδου της ομάδας στα play off, αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα μίλησε μετά το 1-1 με τον Πανθρακικό ο Φάμπρι, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναρωτηθεί, αν ο καθένας στον Παναθηναϊκό είναι αντάξιος της ιστορίας της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Φάμπρι:

Θεωρείτε ότι η ομάδα μπορεί να αποδώσει ποδόσφαιρο, όταν επικρατεί πολεμικό κλίμα στις εξέδρες;

«Πρόκειται για ένα δύσκολο κλίμα. Όμως εμείς ως επαγγελματίες που είμαστε στον Παναθηναϊκό πρέπει να αναλύσουμε αλλιώς το ματς. Σήμερα υπήρξε μια κατάσταση που θεωρώ ότι δεν είναι σωστή και πρέπει να σκεφτούμε όλοι και πρώτος εγώ εάν όντως βρισκόμαστε στο ύψος της ιστορίας αυτής της ομάδας και αν είμαστε άξιοι να φοράμε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που υπάρχουν εκτός, διότι πιστεύω ότι τα εξωτερικά προβλήματα ηρεμούν με τις νίκες.

Παίξαμε μέχρι που βάλαμε γκολ με έναν τρόπο που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα διότι αποτελεί τρόπο παιχνιδιού χωρίς βάθος, χωρίς ταχύτητα, χωρίς κάθετες πάσες. Λίγο σαν υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου, από αριστερά στα δεξιά και το ανάποδο. Ένας αγώνας οριζόντιος με τη μπάλα να κινείται χωρίς ουσία. Αυτός ο τρόπος μας έφερε το γκολ.

Όταν μετά την επίτευξη του γκολ η ψυχολογία πρέπει να είναι καλή εξαφανιζόμαστε από τον αγωνιστικό χώρο και δεν ηττηθήκαμε από καθαρή σύμπτωση. Εγώ ρωτάω: αυτό αποτελεί τρόπο συμπεριφοράς ή όπως λένε αρκετοί άγχος; Ήταν ο αντίπαλός μας καλύτερος από εμάς, παίκτη προς παίκτη; Ήταν καλύτερη η συμπεριφορά του αντιπάλου τα τελευταία δέκα λεπτά; Αυτά πρέπει να αναλύσουμε στα αποδυτήρια. Σας το λέω ειλικρινά, δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Σας είδαμε στο τέλος να απευθύνεστε με σκληρή γλώσσα στον Ζέκα. Πιστεύετε ότι βοηθάει αυτός ο τρόπος, όταν έχετε να κάνετε με ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν ψυχολογία;

«Κάθε προπονητής έχει την προσωπικότητά του και εγώ ήμουν εκνευρισμένος στο τέλος του παιχνιδιού. Εγώ πιστεύω στη δουλειά. Είναι ο μόνος τρόπος να πας μπροστά. Ένα πράγμα είναι η συμπεριφορά και άλλο η ικανότητα. Όντως ήμασταν καλύτεροι άρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Τώρα έχουμε κάποια πραγματάκια να βασιστούμε. Μια ομάδα μπορεί να χάνει αλλά δεν μπορεί να δίνει την εικόνα και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου σε αυτό, να είναι απούσα. Είμαστε άνθρωποι, έχουμε συναισθήματα και οι άνθρωποι έχουν μερικές φορές το δικαίωμα να εκνευρίζονται».

Είχατε συνεννοηθεί με τη διοίκηση ώστε να χρησιμοποιήσετε τους Βύντρα και Μπουμσόνγκ ή η απόφαση είναι δική σας;

«Οι προπονητές, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, είναι πάντα ελεύθεροι να παρατάξουν τις ομάδες που τους φαίνονταν πιο σωστές. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου. Προσπαθώ με τις αποφάσεις μου να προασπίσω το σύλλογο, να βγάλω το μεγαλύτερο αποτέλεσμα με τους παίκτες που έχουμε και κάποιος πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Αυτό και έκανα».

Υπάρχει κάποιο θετικό στοιχείο που μπορείτε να κρατήσετε από αυτό το παιχνίδι;

«Η δουλειά που κάναμε είναι να παίζουμε με μεγαλύτερο βάθος, προσπαθώντας να φτάσουμε το δυνατόν συντομότερα στο αντίπαλο τέρμα, οι θέσεις να έχουν βάθος, οι φάσεις να ολοκληρώνονται. Διότι όταν δεν τελειώνεις τη φάση, ο αντίπαλος σου κλέβει τη μπάλα και αν δεν έχεις βάθος τι να κάνεις να έχεις τρία λεπτά και χάνεις τη μπάλα με αντεπίθεση. Βασιστήκαμε πολύ σε αυτό και στις μεταβάσεις από επίθεση σε άμυνα και από άμυνα σε επίθεση.

Προσπαθώντας να ανακτήσουμε τη μπάλα, να μπορούν όσοι είναι γύρω από αυτόν που χάνει τη μπάλα να κάνουν άμυνα και να ξαναπάρουν την άμυνα. Όπως επίσης όταν έχει τη μπάλα ο τερματοφύλακας να μεταβιβάζει τη μπάλα γρήγορα για να δίνει ταχύτητα στο παιχνίδι. Εάν κερδίζουμε 2-0, 3-0 μπορούμε να μην παίζουμε με βάθος αλλά εάν είναι εύθραυστο το αποτέλεσμα είναι προτιμότερο να έχεις 7-8 δευτερόλεπτα τη μπάλα και να κάνεις φάσεις παρά να την έχεις 2-3 λεπτά και να τη χάνεις».

Με τα αποτελέσματα που φέρνει και την εικόνα που δείχνει, προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός το τρένο των πλέι οφ;

«Είμαστε σε μια οριακή κατάσταση και αυτό με πονάει κι με τα λάθη που και εγώ μπορεί να έχω κάνει, εκνευρίζομαι με αυτά που συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο όπως σήμερα. Κάθε φάση στο παιχνίδι πρέπει να την εξαντλείς, να αγωνίζεσαι μέχρις εσχάτων. Δεν μπορούμε να χάνουμε τη μπάλα, φάση από την οποία δεχθήκαμε το γκολ. Αυτή την κατάσταση της φάσης χώρου- χρόνου την εξαντλήσαμε; Όχι. Ο καθένας πρέπει να ψάξει μέσα του τι συμβαίνει».

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τροπολογία στα μέτρα του Παναθηναϊκού!


ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Πράσινο» δίνεται από τη Βουλή στον Παναθηναϊκό για να προχωρήσει τη «Διπλή Ανάπλαση»! Την Παρασκευή κατατέθηκε νέα τροπολογία, που σε μεγάλο βαθμό είναι... κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των «πράσινων», καθώς ικανοποιούνται πολλές από τις προϋποθέσεις που είχαν θέσει.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται ότι από την ημέρα που θα εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης της «Λεωφόρου», ο Παναθηναϊκός έχει στη διάθεσή του πέντε χρόνια για να μπορέσει να κατασκευάσει το γήπεδο στον Βοτανικό.

Δεύτερον, για να κατεδαφιστεί η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί το νέο γήπεδο και μάλιστα να έχει εκδοθεί και η σχετική άδεια. Αυτή η αλλαγή είναι ό,τι ακριβώς ήθελαν οι «πράσινοι», καθώς πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμιστεί η «Λεωφόρος», χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το «αύριο» του συλλόγου. Επίσης, αν δεν υπάρξει εξέλιξη στην κατασκευή του γηπέδου μέσδα στην επόμενη 5ετία, τότε θα επανεξεταστεί το θέμα.


Τρίτον, με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στην νυν διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο «Απόστολος Νικολαϊδης» προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην φυσική της έδρα, μέχρι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η «Διπλή Ανάπλαση». Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση Αλαφούζου μπορεί να ξεκινήσει τα έργα συντήρησης ώστε του χρόνου ο Παναθηναϊκός να γυρίσει στη Λεωφόρο.

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία.





Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Οποιος πληρώνει φιστίκια, παίρνει μαϊμούδες...(Ανδρέας Βγενόπουλος)


Μια παράλογη ιστορία μ' ένα λογικό φινάλε ήταν η υπόθεση του Σισέ που έκλεισε με τον Γάλλο να καταλήγει στον Κατάρ και τον Παναθηναϊκό να μετράει τις επικοινωνιακές «πληγές» που άνοιξε ο ίδιος.

Μια ιστορία τρελή, απόλυτα προσαρμοσμένη στην παράνοια που ζει ο Παναθηναϊκός με μετόχους – αμετόχους που όπως αποδεικνύεται ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το «φαίνεσθαι»…
Τι να πρωτοπεί κανείς και από πού να αρχίσει να μετράει «γκάφες»…
Γκάφα είναι να θέλεις να διαθέσεις 600.000 ευρώ για έναν παίκτη, την ώρα που το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι απλήρωτο και κάθε λίγο και λιγάκι παρακαλάς για διακανονισμούς και διώχνεις κακήν κακώς τους διεθνείς παίκτες σου…



Κι όποιος δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της τρέλας, ας αναρωτηθεί πώς θα αισθανόταν, αν στη δική του δουλειά παρέμενε απλήρωτος επί πέντε - έξι μήνες και μια μέρα ενημερωνόταν πως στο διπλανό γραφείο θα καθίσει ο σούπερ – ντούπερ συνάδελφος που θα αμειφθεί με το καλημέρα με τα τετραπλάσια χρήματα και μάλιστα γκαραντί

Γκάφα είναι να θες να αποκτήσεις έναν ποδοσφαιριστή με 600.000 ευρώ, μην έχοντας τις προδιαγραφές να τον εκμεταλλευτείς. Τι να κάνει ο Σισέ σ' αυτόν τον Παναθηναϊκό, την στιγμή που σαν γκολ πανηγυρίζονται οι τέσσερις πάσες χωρίς λάθος κι όταν ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχουν οι παίκτες αυτοί που θα κάνουν τον Σισέ να ανταποδώσει το πανάκριβο συμβόλαιό του…

Γκάφα είναι να πιστεύεις ότι θα φέρεις τον Σισέ, θα γεμίσεις το γήπεδο και το αεροδρόμιο και θα `χεις την ευκαιρία να μειώσεις τη χασούρα… Ποιος νορμάλ Παναθηναϊκός, με τη νοοτροπία του καλοπερασάκια που έχουν οι απλοί φίλαθλοι των «πράσινων», θα πήγαιναν στο ΟΑΚΑ περισσότερες από δύο φορές για να βλέπει τον Σισέ να τρέχει πάνω – κάτω, λες και πρόκειται για αγώνα τένις που θα παίζει μόνος του;

Γκάφα είναι και μάλιστα πρώτου μεγέθους να είσαι μέτοχος του Παναθηναϊκού, να είσαι εξαφανισμένος επί δύο χρόνια και ως δια μαγείας να εμφανίζεσαι και να τσοντάρεις για τον Σισέ, την ώρα που έχεις αγνοήσει δεκάδες εκκλήσεις για βοήθεια, όταν αγαπημένη σου ομάδα ήταν με ενάμιση πόδι εκτός Ευρώπης.

Γκάφα είναι να μην έχεις στον ήλιο μοίρα και να κορδώνεσαι πως θα φέρεις τον Σισέ, κάνοντας μάλιστα και επίσημες δηλώσεις πριν καν αυτός υπογράψει. Είναι αδιανόητο για μια ομάδα που δεν έχει φράγκο, που δεν προτίθεται να δαπανήσει ευρώ για το «ενοίκιο» του παίκτη, να εκφράζει τέτοια βεβαιότητα και μέσω του Τύπου να βάζει τον κόσμο σ' αυτή τη διαδικασία.

Γκάφα είναι να λέγεσαι Βγενόπουλος, Πατέρας, Αλαφούζος κλπ, να διαχειρίζεσαι εκατομμύρια, να πιστεύεις πως σ αυτή την εποχή το ποδόσφαιρο λειτουργεί με το συναίσθημα και να ποντάρεις στον Σισέ μόνο και μόνο επειδή έκανε τατουάζ με το τριφύλλι. Οση τρέλα κι αν έχει ο Γάλλος, άλλο τόσο επαγγελματίας είναι κι όπως κάποτε έλεγε και ο Ανδρέας Βγενόπουλος (σ.σ. μάλλον το `χει ξεχάσει τώρα) «όποιος πληρώνει φιστίκια, παίρνει μαϊμούδες».

Ολος αυτός ο παραλογισμός οδήγησε στη μεγαλύτερη – μέχρι τώρα – επικοινωνιακή γκάφα του Παναθηναϊκού. Μια γκάφα που αποτελεί επιπλέον «χτύπημα» στο ήδη καταρρακωμένο ηθικό των φίλων της ομάδας, αλλά δεν αποτελεί απώλεια για το ποδοσφαιρικό τμήμα που δεν πάει πουθενά είτε με Σισέ, είτε χωρίς αυτόν!

Ο Παναθηναϊκός όφειλε και οφείλει δια των μετόχων του, να συγκεντρώσει τις 600.000 ευρώ που επρόκειτο να δώσει στον Σισέ, να τα καταβάλει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, να πληρωθεί μέρος των οφειλών κι ας αφήσει τις μεταγραφές σε μια χρονιά που το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο…

Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει καταστραφεί σε αγωνιστικό επίπεδο, έχει διασπαστεί σε χίλια κομμάτια, τουλάχιστον ας διατηρήσει την ηθική του πληρώνοντας τις υποχρεώσεις του. Διαφορετικά, εντάσσεται στην κατηγορία του «λεφτά υπάρχουν», αλλά «είναι για εκλεκτούς»…

Σιγουριά του Κωνσταντίνου «Ολα καλά με Σισέ»


Κωνσταντίνου: «Ολα καλά με Σισέ»

Θέμα ωρών είναι το τελικό deal με τον Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό. Ο γενικός αρχηγός του «τριφυλλιού», Βασίλης Κωνσταντίνου εξέφρασε και σήμερα την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση της υπόθεσης του Γάλλου στράικερ. Ακόμα μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ» αναφέρθηκε στον Φάμπρι, τον Καζιγιάμα και τις υποθέσεις των Μπέσα και Κυργιάκου.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την υπόθεση της μεταγραφής του Σισέ: «Η τελική απόφαση από την ΚΠΡ θα παρθεί σήμερα. Τα πράγματα πάνε καλά. Ο Σισέ είναι θετικός να έρθει, γιατί έχει αγαπήσει τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα. Θέλει να προσφέρει ότι προσέφερε και μέχρι πριν ενάμιση χρόνο. Αν δεν προβάλει αξιώσεις η ΚΠΡ, το θέμα θα τελειώσει θετικά».

Για το πώς θα καλυφθεί το κόστος της μετακίνησης: «Δεν θα πληρωθεί όλο το ποσό του συμβολαίου του Σισέ από την ΠΑΕ. Θα δοθούν χρήματα από άλλους ανθρώπους, από μετόχους που θα συνδράμουν για να καλυφθεί το ποσό».

Για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει λύσεις, γιατί μπαίνει σε μια περίοδο πέντε αγώνων, τεσσάρων για το πρωτάθλημα κι ενός για το Κύπελλο, που θα κρίνουν τους στόχους που έχουν απομείνει. Μιλάμε για την κατάκτηση του Κυπέλλου και την είσοδο στα play offs, μέσω των οποίων θα διεκδικήσει τη θέση στο Champions League».

Για το πότε θα παίξει ο Καζιγιάμα: «Ο Καζιγιάμα είναι θέμα ημερών να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Θα έρθει ο Λέτο να λύσει το συμβόλαιό του, έχει συμφωνήσει σε όλα να το κάνει».

Για τις υποθέσεις των Μπέσα και Κυργιάκου: «Τον Μπέσα αν τον πάρουμε θα είναι δανεικός. Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει να πάρει κι έναν σέντερ μπακ. Ο Κυργιάκος έχει ακριβό συμβόλαιο και δεν ξέρω αν μπορέσουμε να τον αποκτήσουμε. Είναι δύσκολο να τον πάρουμε. Δεν ξέρω αν υπάρχει εναλλακτική, αλλά σίγουρα η διοικούσα επιτροπή μαζί με τον Κώστα Ελευθεράκη ψάχνουν λύσεις που θα είναι συμφέρουσες οικονομικά και αγωνιστικά».

Για το αν θα γίνουν κι άλλες προσθήκες: «Θα γίνουν κινήσεις για παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και μένουν ελεύθεροι, για να ενταχθούν στην ομάδα όχι τώρα, αλλά για το καλοκαίρι. Όπως έγινε με τον Σπυρόπουλο. Αν μπορέσει να τον πάρει τώρα η ομάδα, θα τον πάρει με τις προϋποθέσεις που θέλει ο Παναθηναϊκός, ειδάλλως θα τον πάρει στο τέλος της σεζόν».

Για τις πρώτες εντυπώσεις από τον Φάμπρι: «Ο νέος προπονητής συμμετέχει στην προπόνηση. Με τον Φερέιρα συμμετείχαν περισσότερο ο βοηθός του και ο γυμναστής του, ενώ εκείνος καθόταν έξω από τις γραμμές κι έδινε οδηγίες. Ο Φάμπρι είναι μέσα στο τερέν, δείχνει αυτά που θέλει και μετά ακολουθούν οι παίκτες. Κάνει πολλή τακτική για τις αρμοδιότητες που έχει κάθε ποδοσφαιριστής. Θέλει η ομάδα να επιτίθεται και να αμύνεται όλη μαζί. Είναι νωρίς για να μπορέσουμε να πούμε κάτι. Τώρα έχει βάλει διπλές προπονήσεις για να περάσει αυτά που θέλει και να ετοιμάσει την ομάδα».

Για τη διάρκεια της συνεργασίας με τον Φάμπρι: «Προς το παρόν είναι μέχρι το καλοκαίρι. Τι θα γίνει μετά, είναι κάτι που θα το κοιτάξει η διοίκηση λίγο πριν το τέλος της σεζόν. Εξαρτάται από το αν θα επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Υπάρχει ένας σχεδιασμός που θα γίνει ανάλογα με την πορεία της ομάδας».

Για το πώς θα ανταπεξέλθει οικονομικά ο Παναθηναϊκός: «Αυτό το κομμάτι το έχει αναλύσει στις δύο γενικές συνελεύσεις ο κ. Αλαφούζος. Έχει πει ποιο είναι το οικονομικό πρόγραμμα εξυγίανσης της ομάδας: περιλαμβάνει μικρά συμβόλαια, με ένα μπάτζετ που να μπορεί να φτιάξει μια ομάδα και τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο να μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα πρωταθλήματα. Οι στόχοι της ομάδας είναι αυτοί. Οι επιλογές που κάνουμε είναι να πάρουμε νέα παιδιά, από τις ακαδημίες και με μεταγραφές που θα γίνουν, ώστε να προσαρμοστούν και να βοηθήσουν».

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

H επιχείρηση - σκούπα αφήνει πίσω της συντρίμμια


Κανένας φίλαθλος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η επιχείρηση σωτηρίας του ΠΑΟ που ανέλαβε να «τρέξει» το καλοκαίρι ο Γιάννης Αλαφούζος, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.



Το αν ο Παναθηναϊκός αποδειχθεί η... τραγωδία του Γιάννη Αλαφούζου ή ο σημερινός πρόεδρος γίνει αφορμή για την τραγωδία του συλλόγου που διοικεί θα φανεί αργά ή γρήγορα. Το σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο και τον ρυθμό που μεταλλάσσεται η ομάδα σε όλα τα επίπεδα, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο απόλυτο χάος. Το μόνο που... αναπτύσσεται στο διάστημα του «Βατερλό», όπως πιθανόν θα καταγραφεί στην Ιστορία η εποχή της σημερινής διοίκησης, είναι το τέλος του βυθού, ή, αν προτιμάτε, ο πάτος του βαρελιού. Σε λιγότερο από οκτώ μήνες, η επιχείρηση «σωτηρία» του ΠΑΟ έχει μετατραπεί σε ναυάγιο άνευ προηγουμένου στα 104 χρόνια ζωής ενός εκ των δημοφιλέστερων ελληνικών ομάδων ανά την υφήλιο.

Σωρεία λαθών τα οποία επαναλαμβάνονται σε μεγαλύτερο βαθμό και πολλαπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου, απόρροια και της έλλειψης εμπειρίας των διοικούντων, σκοτεινιάζουν... το παρόν και υποθηκεύουν το «αύριο» της ομάδας.

Το πλέον ανατριχιαστικό φαινόμενο για τα απίστευτα κι όμως αληθινά που βιώνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι η αντίληψη της εξουσίας, ακόμα και στην τωρινή φάση της καταβαράθρωσης: «Το 2013 χτίζουμε ρεαλιστικά και ταπεινά έναν νέο τιμωρό Παναθηναϊκό που τελικά θα κυριαρχήσει». Σχόλιο του Γιάννη Αλαφούζου στο Twitter για τον ερχομό του νέου έτους. Ο κατακλυσμός μαίνεται αλλά μακριά από τη «γυάλα» της ΠΑΕ, στην οποία κινούνται και λαμβάνουν αποφάσεις ο πρόεδρος και οι στενοί του συνεργάτες του.

Επηρεασμένος
Ο Γ. Αλαφούζος, πιστός στον βασικό «κανόνα» της πολιτικής «να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε», αλλά και επηρεασμένος από μερίδα σκληροπυρηνικών οπαδών σε όλη τη διάρκεια της οκτάμηνης παρουσίας του στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, «κατόρθωσε» έναν πράγματι προβληματικό οργανισμό να τον φέρει στα πρόθυρα ανήκεστης βλάβης. Πιο συγκεκριμένα:

1 Πεισματικά αμετακίνητος στην εμμονή του, την περίοδο Φερέιρα όπου έβλεπε την ομάδα να απαξιώνεται όλο και περισσότερο, αρνιόταν να δει το πρόβλημα που άκουγε στο όνομα του Πορτογάλου τεχνικού και αντί να κερδίσει χρόνο στέλνοντας νωρίτερα στην πατρίδα του τον Πορτογάλο, έδιωξε τον Κώστα Κατσουράνη γιατί έτσι άρεσε και στον 67χρονο κόουτς και στους οργανωμένους.

2 Αποφάσισε να «γυρίσει» το τιμόνι, κάτω από αφόρητες πιέσεις, όταν πια είχαν σκορπίσει οι ελπίδες για κάτι καλύτερο στην Ευρώπη, για τη διεκδίκηση έστω της 2ης θέσηςστη βαθμολογία, αλλά και για σύντομη αγωνιστική ανάταση της ομάδας.

3 «Με τον Ρότσα στον πάγκο θα ζήσουμε πολύ καλύτερες μέρες και θα πάμε μπροστά...», βιάστηκε να προβλέψει μετά τη νίκη επί της Μάριμπορ και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2-2). Μια εβδομάδα αργότερα, με αφορμή τη βαριά ήττα (3-0) στη Βέροια, εκτόξευσε υπόνοιες «βόμβες» με πολλαπλούς παραλήπτες, μιλώντας για «κάθαρση και για δημιουργία ηθικού και έντιμου Παναθηναϊκού».

4 Ζήτησε από τον περιβόητο μάνατζερ Ούγκο Βαρέλα (συνεργάτη του Φερέιρα στις μεταγραφικές περιόδους) να βρει προπονητή, κράτησε τον Χουάν για «τα μάτια του κόσμου», ενώ δεν πλησίασε καν στην Παιανία να σβήσει τις φωτιές που έχει ανάψει στα αποδυτήρια.

Επίσης, υιοθέτησε το ειρωνικό για τους ποδοσφαιριστές σχόλιο των στελεχών του επιτελείου του... «ας πρόσεχαν, να μην έχαναν με 3-0», απαντώντας στις αντιδράσεις για τις υπόνοιες, έδιωξε τον Ρότσα χωρίς καν να τον φωνάξει στο γραφείο του (τον είδε ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, Χρήστος Παναγόπουλος) και προσέλαβε έναν... κοσμογυρισμένο προπονητή (κυρίως σε ομάδες Β΄ και Γ΄ της Ισπανίας και της Πορτογαλίας), τον Φαμπριθιάνο Γκονθάλες Πενέλας, τον οποίο παρουσίασε περίπου σαν τον αδικημένο Μουρίνιο της Ιβηρικής...

5 Τις μέρες της «πριγκιπιάδας» επιστράτευσε τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς και «γέμισε» τα πρωτοσέλιδα με... καθημερινές συμφωνίες και μεταγραφές νεαρών παικτών, ταλέντων από όλη την Ελλάδα και «εκστρατείες» σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Με τη «φούσκα» του Φεϊζάλ, την οποία βοήθησε ο ίδιος για να «σκάσει», χάλασε ή μετέθεσε τη μεταγραφή του Ντίνα (από την Παναχαϊκή), ο «κλεισμένος» Ντε Βινσέντι προτίμησε τον Ολυμπιακό και οι... Κάπελ (Δόξα Δράμας), Μανιάς (Απόλλωνα Σμύρνης) έπαψαν να αναφέρονται.

Ανάλογη σκοπιμότητα εξυπηρέτησε τις «καυτές μέρες» της αλλαγής προπονητή και της κριτικής για τον Φάμπρι, η... διαρροή περί πιθανής επιστροφής του Σισέ...

6 «Δίνουμε προτεραιότητα στους Ελληνες παίκτες. Θέλουμε να στηρίξουμε το ελληνικό στοιχείο...», έλεγε στις καλοκαιρινές τακτικές του εμφανίσεις στο Twitter.

Εκτέθηκε γρήγορα, αφήνοντας τον Καραγκούνη να φύγει, αφού ο ίδιος δεν θα έλεγε ποτέ ότι αποφάσισε να «πάει με τα νερά του Φερέιρα» (ο Πορτογάλος δεν ήθελε καν να βλέπει τον παίκτη στην Παιανία), ενώ 1,5 μήνα μετά «χρέωσε» την γκέλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1, 2η αγωνιστική) στον Κατσουράνη (ο Παναγόπουλος του είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι επεδίωξε την αποβολή του), και σε μια νύχτα αποφάσισε να τον διώξει.

Το ίδιο έκανε με τους Βύντρα, Χριστοδουλόπουλο μετά τη Βέροια και, όπως λένε όσοι απόμειναν στο ρόστερ «ποιος ξέρει για ποιους θα χτυπήσει η καμπάνα στην επόμενη στραβή...».

7 Ο... Παναθηναϊκός-τιμωρός, που ονειρεύεται ο Γ. Αλαφούζος, πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι οικονομικά ισχυρός. Κι αν μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ισχυριζόταν ότι «σήμερα η ΠΑΕ βγαίνει, τα έσοδα υπερκαλύπτουν τις φετινές ανάγκες της», συνεπώς, όπως ερμηνεύτηκε από πολλούς, δεν θα υπήρχαν αποχωρήσεις, γρήγορα το έργο άλλαξε και τα βαριά συμβόλαια φεύγουν το ένα μετά το άλλο.

Σε λίγες μέρες η ΠΑΕ θα εισπράξει τα τελευταία έσοδα (1,9 εκατ. από την ΟΥΕΦΑ ) μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο τα χρέη ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και οι παίκτες δεν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν άλλους διακανονισμούς.

Το ΟΑΚΑ αδειάζει, ακόμα και στη θύρα των οργανωμένων, η ομάδα απειλείται με τη χειρότερη θέση από την ίδρυσή της, τα αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο και οι μόνοι που νιώθουν... ευτυχείς είναι όσοι αποχωρούν!

Αναγκαστική η αποχώρηση του τραυματία Λέτο
Το αγαπημένο «παιδί» της εξέδρας ήταν βαρύ για το πορτοφόλι του ΠΑΟ

Το καλοκαίρι του 2009 ο ΠΑΟ κατάφερε να πλήξει τον Ολυμπιακό. Να αρπάξει παίχτη του, ασχέτως αν ο Σεμπαστιάν Λέτο δεν ανήκε στους «ερυθρόλευκους», στους οποίους είχε αγωνιστεί υπό μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ την προηγούμενη χρονιά. Ομως οι πρωταθλητές έτσι συμπεριφέρθηκαν απέναντι στον Αργεντινό άσο: σαν να ήταν δικός τους ο παίκτης. Σαν να έπαιζαν μόνοι τους.

Κι όταν διάβασαν δηλώσεις του Λέτο στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με τις οποίες «πριν από δύο βδομάδες με ενημέρωσαν οι εκπρόσωποί μου ότι επικοινώνησε μαζί τους ο ΠΑΟ», τις ερμήνευσαν ως επικοινωνιακό κόλπο. Αλλωστε είχαν διαβάσει και κάτι άλλο από τον Αργεντινό. Τη διαβεβαίωσή του ότι «απάντησα στους εκπροσώπους μου ότι δεν θέλω να πάω στον ΠΑΟ. Δεν γίνεται αυτό. Αγαπάω τον Ολυμπιακό και αν συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα θα γίνει μόνο για χάρη του».

Κι όμως το «δεν γίνεται αυτό» έγινε. Και ο Λέτο έπαιξε για χάρη των «πρασίνων». Και μάλιστα πέτυχε να αναδειχθεί πρωταθλητής για δύο συνεχείς χρονιές με δύο διαφορετικές ομάδες. Το 2009 με τον Ολυμπιακό, το 2010 με τον ΠΑΟ.Ο Λέτο λατρεύτηκε διπλά από τους οπαδούς του ΠΑΟ. Και γιατί «πούλησε» τον Ολυμπιακό για χάρη της ομάδας τους, αλλά για τον λόγο ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μέχρι που λύγισε από τραυματισμό, ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίχτης του ΠΑΟ.

Η ρήξη
Από τότε, όμως, άρχισαν να «τραυματίζονται» και οι σχέσεις του με την ομάδα, καθώς ο Αργεντινός θεωρούσε ότι το ιατρικό επιτελείο της ΠΑΕ δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα του. Και έδινε τη συγκατάθεσή του στον Φερέιρα να τον χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα, όπως θεωρεί, να επιδεινωθεί η κατάστασή του, να μπει στο χειρουργείο καθυστερημένα και να χάσει 1,5 χρόνο καριέρας. Παρ' όλα αυτά δεν χάνει την αυτοπεποίθησή του και θεωρεί ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί σε ομάδα κορυφαίου πρωταθλήματος. Την αισιοδοξία του την αντλεί και από την όρεξη που έχει να επιστρέψει δυνατός στο προσκήνιο αλλά και από τις «άκρες» που διαθέτει ο ατζέντης του, Φ. Κοσεντίνο.

Κι αν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο τελευταίος διαβεβαίωνε ότι «ο Λέτο θέλει να μείνει στον ΠΑΟ», προφανώς έκανε ότι δεν ήξερε πως δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός να μείνει ο πελάτης του στην Παιανία. Και τούτο γιατί και τις υπηρεσίες του δεν προσέφερε, αλλά κυρίως διότι κόστιζε 1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
Παίζουν τα ρέστα τους για ρελάνς με την επιστροφή του Σισέ

Hκίνηση με τον Τζιμπρίλ Σισέ είναι από εκείνες που θεραπεύουν πάσα νόσο. Και θεωρείται «κόλπο γκρόσο». Και ο «τραυματισμένος» Παναθηναϊκός, όχι μόνον από τις αποχωρήσεις παιχτών, αλλά πρωτίστως από το νοσηρό κλίμα που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της ομάδας χρειαζόταν μια τέτοια πρωτοβουλία η οποία θα γιάτρευε κάποιες πληγές, ασχέτως αν θα άνοιγε κι άλλες.

Διότι ναι, μεν, το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του Γάλλου άσου, ο οποίος έχει λατρευτεί όσο κανείς άλλος στον ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια, θα το αναλάμβαναν εξωδιοικητικοί παράγοντες, που παραμένουν στο μετοχικό σχήμα, ωστόσο τους διοικούντες την ΠΑΕ τους απασχόλησε και το ενδεχόμενο μία τέτοια κίνηση μήπως διαταράξει τις οικονομικές ισορροπίες στην ομάδα.

Και τούτο γιατί υπήρξαν κάποιες φωνές που έλεγαν «δεν γίνεται να διώχνουμε όλους τους παίχτες που έχουν υψηλό συμβόλαιο και μετά να δίνουμε, με όποιον τρόπο και να γίνει αυτό, περίπου 700.000 ευρώ για πέντε μήνες στον Σισέ». Και οι φωνές εναντίωσης στο «θέλω» των οπαδών του Παναθηναϊκού, διοικητικών, αλλά εξωδιοικητικών παραγόντων σαφώς και συνεκτιμούσαν τα οφέλη από μία τέτοια μεταγραφή.

Τα υπέρ
Αναγνώριζαν ότι ο Σισέ θα ενώσει και πάλι τους διχασμένους φίλους της ομάδας, θα της δώσει κίνητρο που τώρα πλέον έχει χαθεί, θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, άρα θα υπάρξουν και περισσότερα έσοδα από την κίνηση των εισιτηρίων, γενικώς ο ΠΑΟ θα άλλαζε επίπεδο με μία τέτοια μεταγραφή.

Οι... ξετρελαμένοι με μία τέτοια κίνηση προφανώς έβλεπαν μέχρι το καλοκαίρι. Διότι είναι σαφές ότι ακόμα κι αν η διοίκηση δώσει τώρα 300.000 ευρώ (τα υπόλοιπα 400.000 ευρώ φέρονται διατεθειμένοι να τα βάλουν εξωδιοικητικοί παράγοντες) για πεντάμηνη συνεργασία, από εκεί και πέρα, μετά τη λήξη του τρέχοντος πρωταθλήματος, δηλαδή, δεν είναι σε θέση να κρατήσει περαιτέρω τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος δεν πρόκειται να ρίξει το κασέ του κάτω από το 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Κι αν η ομάδα διεκδικούσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μία τέτοια κίνηση θα ήταν αποδεκτή απ' όλους.

Τώρα, όμως, που η ΠΑΕ προσπαθεί να βάλει τάξη στο ταμείο της και να συμμαζέψει τα οικονομικά της, η ενδεχόμενη απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ μοιάζει περισσότερο μ΄ ένα επικοινωνιακό τρικ, που θα «μιλήσει» στον ψυχισμό των οπαδών, παρά με μια ουσιαστική κίνηση. Διότι ο κίνδυνος να μη βγει η ομάδα στην Ευρώπη (ακόμα κι αν αποκτήσει, μέσω βαθμολογίας, αυτό το δικαίωμα, μπορεί να της το στερήσει η ΟΥΕΦΑ) είναι ορατός...
ΕΘΝΟΣΠΟΡ 13/1/2013

Ενας ΠΑΟ κομματιασμένος


Ακραία η στάση της διοίκησης στον Βύντρα και τον Ρότσα
Βάντσικ, Χρ. Δημόπουλος και Καλλιτζάκης (φωτό) συμφωνούν σε ένα πράγμα, ότι η διοίκηση δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί μ' αυτό τον τρόπο στους παίχτες και στον Ρότσα
T. Φυλακούρης και Αρ. Καμάρας μίλησαν για την κατάσταση που βιώνει ο ΠΑΟ


Σωστό ή λάθος; Λογική ή παραλογισμός; Μελετημένες ή σπασμωδικές κινήσεις; Η στάση της διοίκησης του Παναθηναϊκού εγείρει πολλά ερωτηματικά. Και η απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου «ήταν αναγκαίο ένα σοκ», δίνει λαβή για πολλές ερμηνείες. Οπως και να έχει όμως, ο Παναθηναϊκός για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια καλείται να γυρίσει το χρονόμετρο στο «μηδέν». Και από εκείνο το σημείο να βρει τρόπους επιβίωσης. Οι επεμβάσεις όμως της διοίκησης έχουν διχάσει την κοινή γνώμη. Το ίδιο και τους ανθρώπους που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του «τριφυλλιού». Οπως είναι ο Τότης Φυλακούρης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο Γιόζεφ Βάντσικ, ο Γιάννης Καλλιτζάκης και ο Χρήστος Δημόπουλος. Ολοι τους εκφράζουν στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Δευτέρας» τη θλίψη τους. Διαφωνούν κάθετα με τις διοικητικές αποφάσεις, όμως και αυτοί παρουσιάζονται διχασμένοι με όλα όσα παρακολουθούν.

«Μακάρι να είναι το τελευταίο σοκ. Γιατί μέχρι στιγμής έχουμε υποστεί δέκα. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα «μαγαζί γωνία και όλοι οι παίχτες ονειρευόντουσαν να παίξουν μια μέρα εκεί. Η οικονομική σταθερότητα απέπνεε σιγουριά και ηρεμία, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες για να κυνηγήσει ένας ποδοσφαιριστής τα όνειρά του. Σήμερα όμως βλέπουμε μια προβληματική ομάδα, βουτηγμένη στη μιζέρια. Ωστόσο το ''ψάρι'' βρωμάει από το κεφάλι. Δεν φταίνε για όλα οι παίχτες. Και είναι αδιανόητο να τους διώχνεις κακήν κακώς.

Η ευθύνη είναι συνολική. Ομως θα πρέπει να σκέφτονται και εμάς λίγο. Δώσαμε την ψυχή μας για τον Παναθηναϊκό και πονάμε να τον βλέπουμε έτσι» λέει ο Βάντσικ, που βλέπει τη μοναδική «αχτίδα» αισιοδοξίας να προέρχεται από την Ακαδημία. «Αν θέλουν να δουλέψουν με ταλέντα, ας αξιοποιήσουν το υλικό που υπάρχει στην Παιανία. Και από τη στιγμή που η φετινή σεζόν χάθηκε, ας την εκμεταλλευτούν. Μακάρι να έχουν τη λογική να φτιάξουν ομάδα για την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε.

Ο Χρήστος Δημόπουλος μπορεί να ζει μόνιμα στον Πύργο Ηλείας, όμως είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Και όπως λέει «ο Παναθηναϊκός εδρεύει μόνο στην Αθήνα, όμως αναπνέει σε όλη την Ελλάδα και εμείς που τον τιμήσαμε συμπάσχουμε με τον κόσμο του που καθημερινά μας ρωτούν να μάθουν τι γίνεται». Αυτό που τον οργίζει περισσότερο είναι η αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι παίχτες από τη διοίκηση: «Οποιος και αν είναι ο Βύντρα... Οποια κι η προσφορά του... Δεν τελειώνεις έναν παίχτη που βρίσκεται τόσα χρόνια στην ομάδα βγάζοντάς τον στη... σέντρα, αφήνοντας υπονοούμενα για το ήθος του. Δεν τον πετάς σαν... σκουπίδι. Αν έχεις στοιχεία, ναι, να τον κυνηγήσεις δικαστικά μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Εδώ τον Ρότσα τον «καθαρίσανε» σε χρόνο-ρεκόρ. Τι είναι αυτά... Απαξίωσαν ακόμα και αυτόν τώρα; Ελεος πια. Η ανανέωση του ρόστερ, όπως και το μάζεμα του μπάτζετ, βεβαίως και είναι θεμιτά. Ομως ο Παναθηναϊκός πρέπει να το καταλάβει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε ταλαντούχους παίχτες. Αν δεν διατηρήσει τις «κολόνες» του, τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει. Η στάση της διοίκησης είναι ακραία και δείχνει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί την αγωνιστική κρίση, πόσω μάλλον την οικονομική. Αν δεν γίνουν άμεσα μεταγραφές, κι όχι να φέρει παίχτες και προπονητές αμφιβόλου αξίας, τότε φοβάμαι για το χειρότερο».

Γ. Καλλιτζάκης
Αποφάσεις χωρίς λογική

Για τον Γ. Καλλιτζάκη: «Δεν υπάρχει λογική. Η ομάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με τους διοικούντες να κάνουν απίστευτα πράγματα στο όνομα της δικής τους λογικής. Τι είναι ο Παναθηναϊκός; Παιχνίδι; Και εμείς ζήσαμε την εποχή που ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έμπαινε στα αποδυτήρια και όλοι έτρεμαν, αλλά νιώθαμε ασφάλεια μαζί του. Σήμερα σε όλους φταίει το ρόστερ. Μα πώς θα αποδώσει ο παίχτης όταν η διοίκηση δεν του προσφέρει την ηρεμία να συγκεντρωθεί στη δουλειά του; Και έπειτα τους έφταιγε ο Ρότσα. Το πώς εξευτέλισαν έτσι έναν άνθρωπο, που είναι η ιστορία της ομάδας, ενδιαφέρει κανέναν; Λίγος σεβασμός, επιτέλους. Τα ισοπέδωσαν όλα. Για να μη μιλήσουμε για τον Κατσουράνη, τον Βύντρα, τον Σπυρόπουλο, τον Χριστοδουλόπουλο...

ΑΡ. ΚΑΜΑΡΑΣ
«Μπουρλοτιέρης» να είναι ο κόσμος

Η αντιμετώπιση που τυγχάνουν αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δυσαρεστεί και τους Τότη Φυλακούρη, Αριστείδη Καμάρα, όμως ο καθένας τους προσεγγίζει διαφορετικά τη σημερινή κατάσταση.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όταν η ομάδα, χωρίς διοίκηση επί 45 ημέρες, βρέθηκε μία ανάσα από το Πρωτοδικείο. Η προσπάθεια που έκανε η Συμμαχία ήταν μια επέμβαση σωτηρίας. Ποτέ δεν είπαμε πως αυτή ήταν η οριστική λύση για τον ΠΑΟ, όμως όλοι μας περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή από τον κόσμο. Κι είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες από τους παίχτες. Αλλά διαψευστήκαμε. Και τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν γκρίνια και μιζέρια. Κατόπιν το ένα λάθος μετά το άλλο, φθάνοντας τώρα δυστυχώς σ΄ αυτές τις απομακρύνσεις παιχτών. Σαφώς και δεν μου αρέσει ο τρόπος που γίνονται, όμως δεν είμαι της άποψης ότι ο Αλαφούζος καταστρέφει τον Παναθηναϊκό. Για μένα, όμως, ''μπουρλοτιέρης'' θέλω να είναι ο κόσμος του με τη στήριξή του», υποστηρίζει ο Αριστείδης Καμάρας.

Τ. ΦΥΛΑΚΟΥΡΗΣ
«Ο Αλαφούζος δεν έχει κακό σκοπό»

Ο Τότης Φυλακούρης λέει: «Τον κ. Αλαφούζο μία φορά τον είδα και διαπίστωσα πως θέλει να δουλέψει για την ομάδα. Δεν νομίζω πως έχει κακό σκοπό. Αλλά κάνει λάθη. Δεν είναι τρόπος αυτός που φέρθηκε στους παίχτες και στον Ρότσα. Οι χειρισμοί του έχουν ρίξει ακόμη πιο χαμηλά την ομάδα από ό,τι βρίσκεται βαθμολογικά. Χειρότερα όμως δεν μπορεί να πάει. Ας ελπίσουμε πως από αυτό το σημείο θα ξεκινήσει κάτι νέο. Διαβάζω ότι θέλουν να φέρουν τον Σισέ. Ποιος θα τον τροφοδοτεί, όμως;».
ΕΘΝΟΣΠΟΡ 14/1/2013
ΒΑΣΩ ΝΟΥΣΙΑ

Όταν φεύγουν γίνονται... καλοί (Video)


Όταν φεύγουν γίνονται... καλοί

Τελικά το... νερό στην Παιανία κάτι έχει και επηρεάζει αρνητικά όσους το πίνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι όσοι έφυγαν (μέχρι στιγμής) κακήν κακώς από τον Παναθηναϊκό έχουν «κλέψει» την παράσταση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε την αρχή πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ, το παρθενικό του στην Πρέμιερ Λιγκ, αποδεικνύοντας (ξανά) ότι μόνο τελειωμένος δεν ήταν. Το Σάββατο ο Πετρόπουλος έγινε και πάλι σέντερ φορ, πετυχαίνοντας ένα τέρμα που ίσως αναστήσει αγωνιστικά την ΑΕΚ, η οποία φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπό του τον παίκτη εκείνον που θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τέλος, χθες στην Τούμπα το «κακό παιδί» της Παιανίας, ο Κώστας Κατσουράνης, σε ρόλο στόπερ έδωσε λύσεις στην άμυνα του ΠΑΟΚ τις δύο (μόλις) φορές που το «πούλμαν» του Ατρόμητου φάνηκε να γίνεται απειλητικό. Υπήρξε και μία τρίτη λίγα λεπτά πριν από το τέλος, όμως κανονικά θα έπρεπε να του δοθεί φάουλ και κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμά του στον Κούτσι.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αποστολάκης Δεν βλέπω μέλλον σε αυτή την ομάδα


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στράτος Αποστολάκης
 στην "Real News": 


"Δεν βλέπω μέλλον σε αυτή την ομάδα και φοβάμαι ότι θα χάσει την ταυτότητά της, θα καταντήσει σαν την ΑΕΚ. Αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι το άκρων άωτον της αποτυχίας. Λυπάμαι, αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Ο φόβος να ξεφτίσει ή να ξεπέσει ο Παναθηναϊκός και να απολέσει το παρελθόν του είναι πολύ μεγάλος. Είναι μια ιστορική ομάδα, που την έχουν τιμήσει πολλοί άνθρωποι. Είναι κρίμα να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Δεν ξέρω αν ευθύνονται οι παίκτες που φεύγουν. Το πρόβλημα είναι η οικονομική κατάσταση, η οποία οδηγεί σε πανικό. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Συμφωνώ ότι έπρεπε να μειωθούν τα προκλητικά συμβόλαια που έγιναν επί πολυμετοχικότητας, αλλά διαφωνώ με το ξεκλήρισμα της ομάδας. Δεν γνωρίζω επειδή δεν βρίσκομαι μέσα στον Παναθηναϊκό, αν αυτό είναι μεθοδευμένο, αλλά αν θέλεις να διώξεις κάποιους παίκτες πρέπει να φέρεις, αν όχι καλύτερους, τουλάχιστον ισάξιους. Κάτι τέτοιο δεν το βλέπω. Δεν πρέπει να υπάρχει τρομακτική διαφορά μεταξύ των παικτών που φεύγουν με αυτούς που μένουν ή έρχονται.

Γίνονται κινήσεις πανικού. Λεφτά δεν υπάρχουν για να πληρωθούν οι παίκτες, οι προπονητές κ.α. Όταν, όμως έχεις κάτι και το διώχνεις, πας σε κάτι καλύτερο ή του ίδιους βεληνεκούς και όχι 15 επίπεδα πιο κάτω. Δεν ήταν μόνο οι φανατικοί που έδιωξαν τον Βαρδινογιάννη, αλλά και άνθρωποι μορφωμένοι. Αυτοί που πήραν αυτές τις αποφάσεις  θα επωμιστούν και τις συνέπειες, θα το πιουν όλο το πικρό ποτήρι.

Η ομάδα πρέπει να πάρει έναν καλό προπονητή όχι από το πανέρι, έναν - δυο καλούς και έμπειρους παίκτες, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από καλούς νεαρούς, ώστε να πορευτεί αξιοπρεπώς τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε η β' ομάδα της Παιανίας έχει μέλλον.

Πόση υπομονή να κάνει ο κόσμος; Αν υπάρχει ανάκαμψη, να στηρίξεις μια κατάσταση. Εγώ δεν βλέπω να ανακάμπτει τίποτα, δεν βλέπω μέλλον".

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ Έσκισε τη φανέλα(Video)


ΝΕΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
Έσκισε τη φανέλα ο Μήτσος!
Δε λέει να σταματήσει η ατυχία για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη δράση και αποχώρησε εκ νέου τραυματίας από το παιχνίδι με τη Μάλαγα.

Ο Διαμαντίδης χτύπησε στον αστράγαλο και έχει υποστεί διάστρεμμα και μάλιστα στο παιχνίδι που επέστρεψε έπειτα από την θλάση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες εβδομάδες.

O πολύπειρος γκαρντ του Παναθηναϊκού υπεβλήθη σε εξετάσεις το βράδυ της Πέμπτης με τα αποτελέσματα να αναμένονται την Παρασκευή (11/1). Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα από το ιατρικό επιτελείο.

Ο ίδιος δε μπορούσε να πιστέψει στην ατυχία του και είναι χαρακτηριστικό πως έσκισε τη φανέλα του με τα χέρια από τα νεύρα του για αυτό το νέο «χτύπημα».

Είδε το τέλος του αγώνα από τον πάγκο έχοντας πάγο στο πόδι του και αποχώρησε στη συνέχεια για τα αποδυτήρια υποβασταζόμενος.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ


ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
«Ούτε σε μένα αρέσει, αλλά...»
Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ

«Γυρίζουμε σελίδα» είπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος, κατά την παρουσίαση του Φάμπρι, επαναλαμβάνοντας τις λέξεις τις οποίες είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα στην ανακοίνωση με την οποία έγιναν γνωστές όλες οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

«Από σήμερα είναι μαζί μας ο κύριος Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ. Είναι ο νέος μας προπονητής και θέλω να τον βοηθήσετε και να τον θωρακίσετε. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και απολαμβάνει το σεβασμό στην Ισπανία. Διακρίνεται για τη σκληρή δουλειά του και θα προσπαθήσει να περάσει τη φιλοσοφία του στον Παναθηναϊκό. Όλοι μαζί να προσπαθήσετε να πετύχετε το καλύτερο και να διεκδικήσετε τους στόχους που μας έχουν απομείνει», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τρίτο προπονητή μέσα στη σεζόν (μετά τους Φερέιρα και Ρότσα).

Ο Αλαφούζος δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις αποχωρήσεις παικτών, λέγοντας αρχικά: «Από εδώ και στο εξής, δεν θα βρίσκονται μαζί μας κάποια παιδιά, όπως ο Μπουμσόνγκ. Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση για όλους μας, αλλά είναι αναγκαία για την επιβίωση του Παναθηναϊκού. Μακάρι να γινόταν διαφορετικά, αλλά δεν γίνεται. Ούτε σε μένα αρέσει. Γενικότερα, στην ομάδα θα γίνουν ορισμένες ανακατατάξεις στη δομή της ομάδας. Ο κύριος Κωνσταντίνου θα αναλάβει γενικός αρχηγός και ο κύριος Ελευθεράκης, τεχνικός διευθυντής. Θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και πιστεύω πως οι αλλαγές θα βοηθήσουν».

Στη συνέχεια κάλυψε τον Νίκο Σπυρόπουλο, που μπήκε στο στόχαστρο στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Θέλουμε να ξέρεις ότι αναγνωρίζουμε τη συμβολή σου στη λειτουργία της ομάδας. Το καλοκαίρι δέχτηκες μεγάλη μείωση στις αποδοχές σου και αυτό σε τιμά ιδιαιτέρως. Ποτέ, κανένας, δεν αμφισβήτησε την ηθική σου ακεραιότητα. Ξέρουμε τι χαρακτήρας είσαι», ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη αποχώρηση του Χριστοδουλόπουλου: «Με τον Λάζαρο έχουμε κάνει μία κουβέντα και μου έχει ζητήσει να φύγει. Είναι πολύ πιθανό στις επόμενες ημέρες να αποχωρήσει από την ομάδα».

Κλείνοντας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ και έδωσε το σύνθημα για το μέλλον: «Προσωπικά, πιστεύω ότι είστε το καλύτερο ρόστερ που μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν το καλοκαίρι. Αποτελείτε μια πολύ καλή ομάδα. Όμως, είναι απαραίτητο να αναδιοργανωθεί ο Παναθηναϊκός. Έγιναν λάθη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Χρειαζόμαστε νίκες για να προχωρήσουμε. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα».

Στο μεταξύ, νωρίτερα είχε τετ α τετ με τον Λουκά Βύντρα θέλοντας βρουν μια λύση για το μέλλον των δυο πλευρών. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε στον παίκτη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία είναι η ομάδα και του έκανε γνωστό γιατί είναι αναγκαίο να μειώσει το συμβόλαιο του αλλά και τα μπόνους που έχει να παίρνει ο 31χρονος άσος κατά 50%.

«Εγώ δεν έχω καμία υπόνοια για το ποιος είσαι, ούτε μου είναι ευχάριστο να σου ζητάω να μειώσεις το συμβόλαιο σου. Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολη αλλά εγώ έχω αναλάβει την εξυγίανση της ομάδας και θα τα καταφέρω», του εξήγησε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο διεθνής άσος υποστήριξε ότι κατανοεί τα όσα έχουν να κάνουν με το οικονομικό ζήτημα και είπε πως θα απαντήσει την Τετάρτη, αν και το πιο πιθανό είναι να πει «όχι», να βρεθεί τρόπος να πάρει τα οφειλόμενα και να πάει σε άλλη ομάδα (σ.σ. περιμένει ο ΠΑΟΚ).

Αλαφούζος: «Χρειαζόταν ένα σοκ»ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ»


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στην εφημερίδα, «Πράσινη» στις οποίες υπεραμύνθηκε της επιλογής Φάμπρι για τον πάγκο της ομάδας, ενώ πρόσθεσε πως δεν πρέπει να χαθεί τουλάχιστον ο στόχος του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σχετικά με την απόφαση για τις τελευταίες σαρωτικές αλλαγές στο «τριφύλλι», ο κ. Αλαφούζος ξεκαθάρισε:

«Έκρινα πως η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ για να βγει από αυτή την άσχημη κατάσταση. Να ξυπνήσει. Έτρεμα στην ιδέα πως μετά τα παιχνίδια με την Βέροια και τον Λεβαδειακό θα είχαμε ανάλογη εικόνα και με τον Πλατανιά. Το Κύπελλο είναι πολύ σημαντικός στόχος και δεν πρέπει να χαθεί».


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Χουάν Ραμόν Ρότσα που βοήθησε την ομάδα για όσο διάστημα χρειάστηκε:

«Ο Χουάν είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και μας βοήθησε πολύ σε μία δύσκολη στιγμή. Αλλά είχε απογοητευτεί και είχε κακή ψυχολογία και αυτή περνούσε και στην ομάδα. Χρειαζόταν μία αλλαγή».

Τέλος μίλησε και για τον αντικαταστάτη του Ρότσα, Φάμπρι:

«Είχαμε και άλλες επιλογές για την αντικατάσταση του. Ονόματα γνωστά που ίσως θα ηχούσαν καλύτερα στα αυτιά των φιλάθλων. Ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν χειρότερες επιλογές για την ομάδα μας. Ο κ. Φάμπρι δεν είναι τόσο γνωστός, αλλά ακριβώς αυτός που πιστεύουμε πως χρειάζεται η ομάδα. Όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους, όπως και οι άνθρωποι που μας τον πρότειναν, αλλά πιστεύουμε πως είναι η ιδανική λύση. Είναι ένας σκληρός προπονητής, που δουλεύει πολύ, είναι λάτρης της πειθαρχίας και θα βάλει τάξη στα αποδυτήρια. Κάτι που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Έχει τα στοιχεία που θα ταιριάξουν με την ομάδα».


Βγενόπουλος Στηρίζει Αλαφούζο!


Στηρίζει Αλαφούζο!

ο Ανδρέας Βγενόπουλος τονίζει με τοποθέτηση του την στήριξη προς τον Γιάννη Αλαφούζο!
 Άνθρωποι του περιβάλλοντος του μετόχου του Παναθηναϊκού μπορεί να προχώρησαν σε διάψευση σχετικά με την περίπτωση να συνδιοικεί τους πράσινους μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο ξεκαθάρισαν πως ο Βγενό έχει καλές σχέσεις και στηρίζει τον πρόεδρο της ΠΑΕ, όπως στήριζε και τον Νικόλα Πατέρα! Και ακριβώς εκεί έρχεται η επιβεβαίωση της επαναδραστηριοποίησής του, αφού όλοι θυμούνται ποια και πόση ήταν η στήριξή του τον καιρό της προεδρίας Πατέρα.
Ο ίδιος έχει καλή σχέση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο και τον στηρίζει όπως είχε στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα και στο μοναδικό κομμάτι που έκανε εισήγηση στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού ήταν στο θέμα του Πρίγκιπα και το πως θα χειριστεί την υπόθεση , ήταν τα όσα έλεγαν επιβεβαιώνοντας τα όσα γράφτηκαν.
Επιβεβαίωσαν την αποκάλυψη περί της εισήγησής του στον χειρισμό της πιο σοβαρής υπόθεσης που προέκυψε εσχάτως στην ΠΑΕ, και μίλησαν για στήριξη όμοια αυτής που παρείχε ο Βγενόπουλος στη διοίκηση επί των ημερών Πατέρα.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πρόεδρε, βάλε μπρος ν' αλλάξεις και το σήμα!


Πρόεδρε, βάλε μπρος ν' αλλάξεις και το σήμα! 
«Πόσο πιο κάτω;» αναρωτιέται η πλειοψηφία των φίλων του Παναθηναϊκού από χθες (7/1) το βράδυ και η αλήθεια είναι πως απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς...

Ο Ρότσα έγινε κι αυτός εξιλαστήριο θύμα, όπως τόσοι άλλοι, επέστρεψε στην Κ-20 για να βρει την υγεία του και ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου συνεχίζει να «βγάζει» αρρώστια, οδεύοντας με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.


Μια καταστροφή που δεν έρχεται για το -22 από την κορυφή, έρχεται για τον τρόπο που σκέφτεται και αντιλαμβάνεται η διοίκηση τον σύλλογο και τον κόσμο, καταργώντας μέρα με την ημέρα την έννοια «Παναθηναϊκός», όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονταν οι φίλαθλοί του.

Μια δραματική αλλαγή που δεν αφορά μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά κυρίως στη νοοτροπία των ανθρώπων που ανέλαβαν τις τύχες του συλλόγου και οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν μ' αυτό που εκφράζει εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός. Σε καθημερινή βάση ο σύλλογος βυθίζεται, απαξιώνεται και με λογική «υπάλληλος είσαι, όποτε θέλω σε προσλαμβάνω, όποτε θέλω σε διώχνω», ο δρόμος για την καταστροφή είναι πλέον ορθάνοικτός, αφού ούτε λεφτά, ούτε όραμα υπάρχει...

Αν λοιπόν δεν σας φτάνει κύριε Αλαφούζε που σε μία νύκτα «καθαρίσατε» τη μισή ομάδα, αφήνοντας τις γνωστές σκιές που διαρρέουν όσοι δεν σέβονται την ιστορία αυτού που υπηρετούν, αν δεν σας φτάνει που ξεφτυλίσατε έναν άνθρωπο (Ρότσα) που έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου, αν δεν σας φτάνει που σε μερικές εβδομάδες θα πηγαίνετε στο γήπεδο μόνο εσείς και οι παρατρεχάμενοί σας, μπορείτε με δύο - τρεις κινήσεις να ολοκληρώσετε το έργο σας και να αφήσετε εποχή.

Μπορείτε για παράδειγμα να αλλάξετε το σήμα, να το κάνετε κόκκινο ώστε Παναθηναϊκός και Πλατανιάς να έχουν τα ίδια χρώματα. Ετσι όπως το πάτε άλλωστε θα έχουν την ιδια ποιότητα, γιατί να μην έχουν και το ίδιο έμβλημα; Αν πάλι θέλετε μπορείτε να μετονομάσετε τον σύλλογο σε «Νέο Παναθηναϊκό», όπως έκανε παλιότερα ο Πανιώνιος, και να σβήσετε μια και καλή την «μαύρη» ιστορία του συλλόγου και να βάλετε τις βάσεις για τη δική σας χρυσή εποχή.

Αν πάλι θέλετε μπορείτε να καταργήσετε μια και καλή το ρόλο του προπονητή και να κάνετε πράξη την περίφημη ατάκα του Στιβ Γιατζόγλου στον Μανώλη Παπακαλιάτη, όταν ο τελευταίος του πρότεινε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ηρακλείου, έχοντας ωστόσο κάνει τα δικά του πλάνα για το πώς θα παίζει η ομάδα. «Απ' ό,τι κατάλαβα Μανώλη (Γιάννη θα σας λένε εσάς...) προπονητή έχουμε, πρόεδρο ψάχνουμε»...

Κι αν πάλι αυτά δεν αρκούν για να... ξεβρωμίσει επιτέλους ο Παναθηναϊκός από το παρελθόν του και να ανοίξει τον δρόμο των επιτυχιών, τότε δεν έχετε παρά να αναθέσετε τη διοίκηση στους οργανωμένους οπαδούς και να βρει ο σύλλογος μια και καλή την υγεία του...

Το δυστύχημα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, ούτε η ασχετοσύνη αυτών που αποφασίζουν, ούτε η έλλειψη πλάνου. Είναι η έλλειψη σεβασμού στον κόσμο, τα πρόσωπα και πάνω απ' όλα στην ιστορία του συλλόγου. Είναι ντροπή για μια διοίκηση να συμπεριφέρεται εκδικητικά, απειλητικά και χωρίς ν' αναγνωρίζει το παραμικρό σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει κι έχουν δώσει χαρές στον κόσμο.

Είναι διαφορετικό πράγμα να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις σ' έναν προπονητή και διαφορετικό να τον υποτιμάς σαν προσωπικότητα, όπως έγινε με τον Ρότσα. Είναι ντροπή να δηλώνεις Παναθηναϊκός και ταυτόχρονα να υπηρετείς την απαξίωση των μοναδικών προσώπων που απέμειναν να συνδέουν τον κόσμο με το σήμερα της ομάδας...

Το πρόβλημα κύριε Αλαφούζε δεν είναι η αδυναμία σας να διαθέσετε χρήματα για τον σύλλογο. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι και το μοναδικό πράγμα στο οποίο αποδεικνύεστε συνεπής συγκριτικά με τις... προεκλογικές σας εξαγγελίες. Το πρόβλημα είναι ότι αποφασίζετε για έναν σύλλογο που δυστυχώς δεν έχετε αντιληφθεί το μέγεθός του, αποφασίζετε με τη ψήφο μιας χιλιάδας ανθρώπων και παίζετε με τα νεύρα εκατομμύρια άλλων που σας βλέπουν να αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό σαν δικό σας μαγαζάκι με τα λεφτά άλλων...

Ουδείς εξ αυτών (των πολλών...) που δεν συμμετείχαν στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» απαίτησε να ξοδέψετε ένα καράβι λέφτά σε μια τέτοια περίοδο, ουδείς απαίτησε εδώ και τώρα να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, αλλά απαίτησε να έχει έναν πρόεδρο με κύρος, αρχές και φιλοσοφία ανάλογη της ομάδας του.

Οχι κύριε Αλαφούζε, δεν φανταζόταν ο κόσμος του Παναθηναϊκού πως θα είχε έναν πρόεδρο που η ικανότητά του στην επικοινωνιακή πολιτική θα εξαντλούνταν στο twitter, ούτε φανταζόταν πως θα ζούσε την στιγμή πως θα άκουγε 24 ώρες το 24ωρο ραδιόφωνο και θα έμπαινε ολημερίς στα σάιτ για να μάθει τις εξελίξεις στην ομάδα του, ανάλογα με τις δικές σας... εμπνεύσεις! Δεν έχει μάθε έτσι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, κι αν σκοπεύετε να τον μάθετε στα γεράματα, τότε μάλλον σε λάθος ομάδα διαλέξατε να εμπλακείτε...

Υ.Γ.: Κι αν ο Αλαφούζος είναι ο φυσικός αυτουργός της διάλυσης, οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλος και Πατέρας. Οι μέτοχοι - αμέτοχοι έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάντια του συλλόγου και μην αρχίσουμε το ποιος φταίει περισσότερο και το ποιος λιγότερο, γιατί αυτή η ιστορία έφερε στο προσκήνιο τον Γιάννη Αλαφούζο και μάλιστα με το επιχείρημα «πώς μόνο εγώ υπήρχα» και άρα «σας έσωσα απο την καταστροφή»!
Πηγή

Τέλος ο Ρότσα, έρχεται Ισπανός


Τέλος ο Ρότσα, έρχεται Ισπανός! 
Ο κύκλος του Χουάν Ρότσα στον πάγκο του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε! Έπειτα από συνάντηση που υπήρξε απόψε με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Χρήστο Παναγόπουλο αποφασίστηκε να επιστρέψει στην ομάδα κάτω των 20.

Παρότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τον Σάκη Τσιώλη, εντούτοις ο νέος προπονητής θα είναι ξένος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο «Sentra 103,3». Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, ο προπονητής θα ανακοινωθεί την Τρίτη (8/1) και μάλιστα θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο παιχνίδι Κυπέλλου την Τετάρτη (9/1) με τον Πλατανιά.



Το πιο πιθανό είναι ο νέος προπονητής να είναι Ισπανός ενώ είναι εισήγηση του Ούγκο Βαρέλα, του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού.

Νωρίτερα, ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στον «Sentra 103,3» ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Πλανάται αυτή η πληροφόρηση για το ενδιαφέρον, εδώ και αρκετό καιρό. Δεν υπάρχει επίσημη προσέγγιση. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς είμαι προπονητής σε άλλη ομάδα. Από τη στιγμή που θα έρθει μία πρόταση θα μπορώ να μιλήσω γι αυτή».

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Συναντήθηκαν απόψε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο αντιπρόεδρος της ομάδας Χρήστος Παναγόπουλος με τον προπονητή Χουάν Ραμόν Ρότσα και αποφάσισαν από κοινού ο κ. Ρότσα να επανέλθει στα αρχικά καθήκοντα του προπονητή της ομάδας κάτω των 20 ετών.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί θερμά τον κ. Ρότσα για τη βοήθεια που παρέσχε έως τώρα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ομάδα. Το όνομα του νέου προπονητή θα ανακοινωθεί αύριο (8/1)».

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

O Σάββας Θεοδωρίδης κατά Αλαφούζου, Ντέμη και ΜΜΕ!

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ 2013


Με το καλημέρα του 2013 ο Σάββας Θεοδωρίδης θέλησε να στείλει μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση σε συγκεκριμένα ΜΜΕ υποστηρίζοντας πως κάνουν «πόλεμο» στον Ολυμπιακό, καλώντας μάλιστα την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος να παρέμβει και να διαπιστώσει από πού προέρχονται τα σχόλια που γράφονται από τους αναγνώστες συγκεκριμένων sites κάτω από τα άρθρα…

Στη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού εξαπολύει επίθεση στα Μέσα που διευθύνει ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά και Μέσα – που σύμφωνα με τον ίδιο – ελέγχονται σε έναν βαθμό από τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Με αφορμή την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα προς τους φιλάθλους μας αλλά και προς κάποια ΜΜΕ που παίζουν εδώ και αρκετό καιρό, ύποπτο ρόλο σε σχέση με τον Ολυμπιακό αλλά και με το ποδόσφαιρο συνολικά.

Οι φίλαθλοι μας να είναι σίγουροι ότι ο Πρόεδρος μας, η διοίκηση, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές μας θα δώσουν και τη νέα χρονιά τον καλύτερο τους εαυτό!

Θα το ξαναπώ για να μην ξεχαστεί κανείς: Τίποτα δεν έχει τελειώσει στο Πρωτάθλημα και μας περιμένουν ακόμα 15 δύσκολα παιχνίδια! Θέλουμε να σταθείτε όλοι δίπλα στην ομάδα. Να γεμίζουμε το γήπεδο μας και να πανηγυρίζουμε νίκες. Η εμπιστοσύνη όλων στο ρόστερ είναι τεράστια.

Και γι αυτό ενοχλούμαι πολύ, όταν διαβάζω ξανά και ξανά ονόματα ποδοσφαιριστών που ουδέποτε απασχόλησαν τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που η θέση της ΠΑΕ είναι κρυστάλλινη και ξεκάθαρη σχετικά με τις μεταγραφές, τα σενάρια από εδώ και εμπρός θα θεωρούνται ως προσπάθειες να γίνει κακό στην ομάδα μας.

Eπίσης, οι φίλαθλοι μας, πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην εκτεθούν στο δηλητήριο των «αθώων» σχολίων κάτω από άρθρα και ρεπορτάζ στις ιστοσελίδες. Δήθεν αναγνώστες των ιστοσελίδων γράφουν ότι τους λένε οι εντολείς τους.

Και επειδή η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα, είναι πλέον γνωστό, το ποιοι είναι αυτοί οι… δήθεν «φίλαθλοι» που συκοφαντούν και υβρίζουν, έχοντας δέκα και δεκαπέντε διαφορετικά ονόματα χρήστη ο καθένας! Μήπως ήρθε η στιγμή να ασχοληθεί με αυτές τις χυδαιότητες και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που κάνει στη χώρα μας εξαιρετική δουλειά;

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε για να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε για αθλητικές ιστοσελίδες μιλάμε. Για ποδοσφαιρικές ιστοσελίδες. Με ποια λογική προσπαθούν με τόση λύσσα να κάνουν κακό σε αυτό που θα έπρεπε να προβάλλουν;

Εύχομαι από ψυχής καλή χρονιά σε όλους τους φιλάθλους

Σάββας Θεοδωρίδης».